duminică

Beneficiile consumului de miere cu nuci 



Toamna - sezonul nucilor


Toamna a sosit, ca de fiecare dată, cu bogățiile ei pline de vitamine și energie. Nucile sunt printre cele mai sănătoase fructe ale toamnei, fiind bogate în grăsimi ,,bune”, fibre, minerale, vitamine și sărace în carbohidrați. Pe lângă faptul că sunt alimente delicioase și extrem de folositoare în bucătărie la prepararea deserturilor, miezul de nucă are și o mulțime de calități terapeutice de neegalat.

Consumate zilnic, nucile aduc foarte multe beneficii organismului nostru:
* miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Rezolvă, chiar și acneea. Nucile conțin vitamina B1, care joacă un rol esențial în metabolismul glucidelor și este absolut necesară pentru funcționarea normală a musculaturii și a sistemului nervos. Consumul de nuci crește pragul de toleranță pentru durere și aduce o contribuție importantă la menținerea tonusului musculaturii netede, fiind implicat și în procesele de transmitere neuromusculară. 
* miezul de nucă are proprietăți anticancerigene (potrivit unui studiu, consumul zilnic de nuci a redus cu 50% riscul de cancer la sân)
* nucile ajută inima prin conținutul de proteine care aduce beneficii vasculare; conținutul de omega 3 care are efect antiinflamator și care reduce riscul formării cheagurilor de sânge. 
* nucile aduce beneficii și ficatului prin reducerea inflamației, fiind puternic antioxidante datorită conținutului mare în vitamina A și E.
* deși au multe calorii, nucile sunt gustarea ideală în cura de slăbire deoarece reduc pofta de mâncare și produc senzația de sațietate.
* miezul de nucă prăjit combate infecțiile urinare, dar în același timp poate fi folosit și pentru a scăpa de tuse. Este un excelent vermifug, iar datorită conținutului bogat în cupru, nucile sunt indicate în dieta persoanelor cu anemie.
* nucile combinate cu miere pot înlocui cu succes numeroase medicamente. Această combinaţie uluitor de gustoasă îţi asigură necesarul de vitamine, minerale, proteine, grăsimi şi carbohidraţi, acţionând benefic asupra întregului organism. Mierea și nucile, consumate corect, devin un aliat de nădejde în lupta contra anemiei, durerilor de cap și ulcerului gastric. Combinaţia dintre acestea devine un adevărat medicament natural, cu efecte uluitoare asupra corpului. 
* consumul de miere cu nuci mai ajută și la combaterea disfuncțiilor erectile la bărbați. Se consumă zilnic câte 2-3 linguri dintr-un amestec preparat din 20 de grame de nuci pisate și 2-3 linguri de miere, timp de 20-30 de zile.
* încă din Evul Mediu nuca era recunoscută pentru rolul tămăduitor în cazul bolilor mintale, în special datorită formei fructului care se aseamănă foarte mult cu creierul. 

În zilele noastre, în urma cercetărilor moderne s-a demonstrat că, într-adevăr, nuca este un real stimulent al memoriei, fiind recomandată tuturor celor care depun un efort intelectual intens. Conținutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă și în tratamentul asteniei, întârzierilor de creștere și tulburărilor sistemului nervos. Pentru cei surmenați și slăbiți, un pumn de miez mărunțit se amestecă cu o lingură de miere, după care se bea un pahar cu suc proaspăt de fructe sau legume. Pentru mărirea capacității de memorare și pentru perioadele de învățare, mai ales în perioada examenelor, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere de albine cu lăptișor de matcă. Amestecul se mănâncă pe îndelete mestecând bine fiecare îmbucătură. Pasta obținută din miejii a opt nuci verzi măcinate și o lingură de miere este un preparat energizant cu efecte benefice în combaterea aterosclerozei, colesterolului și stresului. Terapia trebuie urmată trei-patru săptămâni și vă va scăpa și de dureri de cap și migrene.
Când vine vorba de beneficiile lor pentru sănătate, cele două alimente sunt greu de detronat. Combinaţia de miere cu nuci se remarcă datorită interacţiunii speciale dintre cele două componente naturale. Se ştie că nucile conţin iod, o substanţă care oxidează foarte repede şi poate deveni toxică pentru tiroidă. Aici intervine mierea, care are proprietatea de a extrage iodul din nucă, iar împreună formează un remediu natural, delicios, uşor de preparat şi de folosit.  

Mierea cu lăptișor de matcă de la Apidava


Un adevărat superaliment, considerat un elixir al tinereții, al sănătății și al frumuseții, lăptișorul de matcă este probabil cel mai de preț produs al stupului. Conține un mare număr de antioxidanți, de vitamine, minerale, oligoelemente, enzime și coenzime și toată paleta de aminoacizi esențiali. Lăptișorul de matcă ajută la întărirea sistemul imunitar, la eliminarea radicalilor liberi, ne ajută în lupta cu răcelile, gripele și infecțiile. El ne asigură un plus de energie, fiind excelent în caz de epuizare fizică, psihică sau de stres, crește buna dispoziție și îmbunătățește somnul.
Sunt persoane care consideră ca gustul lăptișorului de matcă este prea puternic, chiar neplăcut. Dar lăptișorul de matcă crud, cel care ne conferă întregul aport de substanțe benefice pentru organismul nostru, nu poate fi păstrat decât la rece, la frigider. Și aceasta în permanență, din momentul recoltării și până în momentul în care îl consumăm. Aceste inconveniente pot fi depășite însă cu ușurință apelând la o combinație de miere cu 2% lăptișor de matcă.
Combinația de miere cu 2% concentrație lăptișor de matcă propusă de Apidava este ideală pentru stimularea imunității, reprezentând o adevarată cură de energie și vitalitate. Are un gust delicios și asigură și conservarea perfectă a lăptișorului de matcă crud, tocmai datorită proprietăților speciale de conservare pe care le are mierea naturală.

Pentru sănătatea dumneavoastră nu uitați ca, pe lângă fructele și legumele pe care le consumați în mod normal, să adăugați pe listă nucile și mierea cu lăptișor de matcă de la Apidava.

Niciun comentariu: