luni


Ce tip de polistiren trebuie să alegi pentru o izolație eficientă?




Secretul unei case confortabile constă în utilizarea tehnologiilor și a materialelor moderne de construcție. În ultima perioadă tot mai mulți constructori au înțeles avantajul oferit de o izolare  corectă a locuinței, astfel că România a început să recupereze decalajul față de Occident în ceea ce privește gradul de izolare al locuințelor. Acest lucru a dus la o utilizare sporită a tehnicii respective și, implicit, o scădere semnificativă a prețului materialelor folosite.

Așa cum moda își are propriile tendințe, și domeniul construcțiilor urmează anumite trenduri. Noul trend în materie de izolare a locuințelor este fără nicio îndoială polistirenul. 


Specialiștii afirmă cu tărie că una dintre cele mai bune modalități de menținere a confortului locuinței tale este izolarea termică - fie ea interioară sau exterioară, a acoperișului sau a pardoselii.  Prеțurіlе аѕсеndеntе аlе соmbuѕtіbіlіlоr nесеѕаrі înсălzіrіі unеі locuințe m-аu dеtеrmіnаt ѕă соnștіеntіzez tоt mаі mult nесеѕіtаtеа unеі lосuіnțе cu pierderi dе căldură mіnіmе pe timp dе іаrnă șі сu o izolare tеrmісă superioară vаrа. Am înțeles că pеntru a рăѕtrа o temperatură орtіmă în іntеrіоrul lосuіnțеі pe tоt parcursul аnuluі, dar și pentru a proteja casa de incendii și zgomot, specialiștii nе recomandă folosirea роlіѕtіrеnuluі. Indiscutabil, această tehnică este cea mai populară, aducând casei beneficii majore, deoarece zidurile reprezintă suprafața cea mai expusă la mediul înconjurător. Placarea cu polistiren reprezintă cea mai ieftină soluție de pe piața autohtonă, fiind și foarte eficientă, cum am mai spus, în ceea ce privește protecție termică. Acesta nu mai reprezintă de mult o noutate, fiind întrebuințat pe scară largă datorită capacității termoizolatoare (transfer termic scăzut) și la fabricarea diferitelor ambalaje, casolete, pahare, etc. cu scopul de a menține temperatura constantă a produselor și de a proteja obiectele sensibile la șocuri.

Cele mai utilizate materiale de construcții de pe piața românească la termosisteme sunt vestitul polistiren (expandat sau extrudat) și vata minerală. Atunci când trebuie să te decizi asupra tipului de polistiren pe care trebuie să-l folosești e bine să ții cont de spațiul pe care vrei să-l izolezi. Astfel, datorită proprietților sale, polistirenul extrudat este ideal pentru izolarea pardoselilor, subsolurilor, pivnițelor, fundațiilor, soclurilor, planșeelor sau a teraselor. Nu este recomandat să folosești polistiren extrudat la izolația pereților exteriori și nici a fațadelor, pentru acestea poți folosi cu încredere polistirenul expandat. 

Pentru montarea oricărui tip de izolații termice de exterior sau de interior în magazinul Polistiren online vei găsi cele mai performante tipuri de placă polistiren care asigură o lucrare reușită din punct de vedere al performanțelor dar și din punct de vedere estetic. Astfel, aici vei găsi plăci din polistiren expandat ideale pentru lucrări de izolație termică pentru fațade tencuite sau ventilate, izolație termică pentru pardoseli încălzite, dar și pentru izolarea spațiilor, la prețuri foarte competitive. Pentru izolarea termică a pereților la exterior specialiștii magazinului recomandă utilizarea plăcilor din polistiren extrudat foarte rezistente în spațiul umed dar și la sarcini mecanice mari. Toate produsele sunt disponibile în diverse dimensiuni și grosimi, răspunzând astfel tuturor nevoilor de construcție. Deasemeni, aceste produse se caracterizează și printr-o rezistență mecanică ridicată și conductibilitate termică redusă, respectând, astfel, toate normele impuse de Directivele Europene în domeniul materialelor de construcție. 



Niciun comentariu: