marți


Îngrijirea tenului pe timpul verii


Sfaturi esențiale pentru un ten sănătos


Vara, chiar dacă e foarte frumoasă, poate fi și foarte periculoasă! Mai ales când este vorba despre ten! Pielea feței e sensibilă și suferă multe schimbări pe timpul verii din cauza căldurii, a prafului și, mai ales, a procesului greșit de îngrijire. Vremea caniculară ne taxează în măsura în care ne solicităm organismul din punct de vedere al expunerii prelungite la ultraviolete dar și din cauza lipsei de informare în ceea ce privește o îngrijire suplimentară a pielii. Tenul este foarte sensibil și suferă multe modificări pe timpul verii din cauza căldurii și razelor UV, a prafului, a apei sărate și, deseori, din cauza unei rutine greșite de îngrijire. Ca să nu mai vorbim de faptul că pielea secretă mai mult sebum pe timpul verii, iar acesta contribuie la blocarea porilor, fapt ce conduce la apariția imperfecțiunilor precum acneea. Și lista nu este completă. Căldura excesivă și praful sunt alți factori nocivi pentru ten de care trebuie să ne ocupăm în timpul verii. Nu este dificil să avem grijă de ten în acest anotimp, doar că trebuie să îi acordăm mai mult timp și atenție. Anumite obiceiuri sunt esențiale atunci când vorbim de îngrijirea tenului, pentru a obține un aspect sănătos pe parcursul întregului an. Și, oricare ar fi tipul tenului tău, găsești mai jos câteva sfaturi esențiale!

Rutina corectă de îngrijire a tenului


E simplu să ai un ten sănătos, dacă știi cum să îl îngrijești corect și ce produse ar trebui să folosești. Pentru îngrijirea corectă a pielii trebuie să folosești produse potrivite în funcție de tipul tău de ten, apoi urmezi un ritual zilnic de îngrijire, care constă în următorii pași:

1. Curățarea și demachierea tenului - Trebuie să ne spalăm cu apă pe față, dimineața și seara. Pentru curățarea tenului gras sau acneic este indicat să folosim un demachiant care conține acid salicilic sau peroxid de benzoil iar pentru tenul uscat, un produs hidratant și blând cu pielea, care nu conține parfum. Indiferent de tipul de ten, demachierea este indispensabila în procesul de îngrijire a tenului, fiind necesară atât seara, înainte de culcare, cât și dimineața.
https://www.apidava.ro/lapte-demachiant/
Recomandarea mea- Laptele demachiant de la Apidava
Laptele demachiant de la Apidava, cu unt de shea, uleiuri vegetale, propolis, miere și ceara de albine, are efecte benefice, vizibile încă de la primele aplicări: curăță și protejează epiderma; revitalizează și împrospătează pielea; hidratează pielea, stimulează circulația.
Mierea de albine conține un nivel ridicat de vitamina C, o varietate de vitamine de tip B (niacină, riboflavină, acid pantotenic), minerale (de exemplu, potasiu) și aminoacizi care, toate la un loc, sunt surse extraordinare de hrănire a pielii. Aminoacizii prezenți și în componenta mierii de albine sunt esențiali oricărei forme de viață. Ei ajută la stimularea și accelerarea regenerării celulare. La nivelul pielii, acțiunea acestora se vede prin aspectul sănătos și strălucitor al pielii.
Untul de shea este bogat în vitamina A, E și F, precum și o serie de alte vitamine și minerale. Elementele hidratante, din untul de shea sunt aceleași cu cele produse de glandele sebacee din piele.
Uleiul de jojoba are proprietăți antioxidante și conține acid miristic, care are acțiune anti-inflamatoare și este rapid absorbit de piele fiind un excelent emolient pentru pielea uscată.
Vitamina E ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii prin absorbția și neutralizarea radicalilor liberi.

2. Tonificarea tenului - Folosim o loțiunea tonică, de preferat fără alcool, o loțiune cu rol de hidratare ușoară și împrospătare a tenului, care să ofere senzația de ten revigorat. Totodată, loțiunea tonică vă va calma iritațiile pielii și vă va îndepărta mai bine urmele de machiaj sau impuritățile.
https://www.apidava.ro/lotiune-tonica-purifianta/
Recomandarea mea- Loțiunea tonică purifiantă
Tot de la Apidava, vă recomand loțiunea tonică cu miere, propolis, extract din flori de salcâm și ulei de mentă, fără alcool, fără parabeni, fără phenoxiethanol, fără parfum, cu efecte benefice pentru fiecare tip de ten: produsul minune e antibacterian, tonic și hidratant, calmează derma iritată, înlătură excesul de grăsime.
Cum am mai spus, loțiunea este destinată oricărui tip de ten, inclusiv celui cu probleme. Produsul activează circulația sanguină și reface pH-ul natural al pielii. Purifică și lasă tenul fresh și revigorat.
Mierea, bogată în proteine vegetale, minerale, vitamina C și B, potențată de efectul extractului din flori de salcâm bogat în aminoacizi și polizaharide și vitamina A, E este un principiu activ valoros care revitalizează, hrănește, protejează și hidratează pielea.
Propolisul este un adevarat antibiotic natural, curată în profunzime porii și ajută la controlarea excesului de sebum, iar în plus are un conținut ridicat de vitaminele B, E, C, H și P, precum și provitamina A.
Uleiul de mentă – tonifică și răcorește pielea, fiind antiinflamator și astringent, este recomandat în aplicații pe tenurile grase, congestionate sau pe pielea afectată de prurit și eczeme.

3. Exfolierea tenului - acest proces ajută la îndepărtarea celulelor moarte și ne lasă pielea curată și catifelată. Folosiți un exfoliant cu granule fine, care să nu irite tenul. Dacă aveți tenul sensibil, evitați exfoliantele cu granule din coji de nuci. E recomandat să exfoliezi tenul de cel mult două ori pe săptămână. Dacă aveți tenul uscat, puteți repeta această procedură zilnic, cu un produs care conține acid glicolic sau acid lactic. 

4. Hidratarea tenului - hidratarea este esențială pentru orice tip de ten, chiar și pentru cel gras, însă alege un produs mai light sau pe bază de gel. Odată ce ați aplicat crema hidratantă, masați ușor pielea cu mișcări circulare. Astfel veți îmbunătăți circulația sângelui, iar crema va fi absorbită mai repede în piele. Pe timpul iernii puteți alege o cremă puternic hidratantă. Vara, însă, este indicat să folosiți o cremă mai ușoară, de preferat cu factor de protecție solară.

Sfat: Pe timpul verii este indicat să consumați multe lichide, fructe și salate de sezon și să încercați să diminuați sau chiar să renunţați la cafea și la tutun.



„Natura îți oferă fața pe care o ai la 20 de ani. La 50 de ani vei avea fața pe care o meriți.”- Coco Chanel


Nu uitați, tenul e cartea noastră de vizită. Printr-un regim de viață sănătos și o îngrijire temeinică, puteți ca la 50 de ani să vă bucurați de un ten ca la 25 de ani. 



3 comentarii:

Deya spunea...

Incerc pe cat posibil sa am grija cat mai mare de tenul meu. Folosesc produse destinae tipului meu de ten si varsta, printre ele am si tonicul de la Apidava,imi place tare mult cum imi lasa tenul

Nefelibata spunea...

Incerc pe cat posibil sa respect ritualul acesta in fiecare zi (mai putin tonic, pentru ca majoritatea imi irita / usuca tenul).
In schimb, mai am un ulei care imi hidrateaza fain tenul, folosit inainte de crema.

Rokolla spunea...

Am folosit si eu produsele lor de curatare si ma impac tare bine. Cred ca luna trecuta am terminat si eu combinatia propusa de tine