sâmbătă


Gestionarea emoțiilor - Știi cum să construiești baze sănătoase pentru relația ta!?




Stresul de zi cu zi ne face uneori să fim agresive, să nu avem răbdare, să nu ascultăm, să nu mai oferim atenție... Se întâmplă foarte des în context profesional, dar mai trist este că se întâmplă și în situații personale.
Iată care ar fi cele trei lucruri pe care trebuie să le iei în considerare pentru atunci când gestionarea ineficientă a emoțiilor deteriorează relația cu partenerul de viață.

Emoțiile și gestionarea lor sunt un subiect pentru care soluțiile nu își găsesc aplicabilitate imediată pentru că este nevoie de exercițiu. Însă dacă reușești să schimbi în fiecare zi câte un comportament, la un moment dat te vei mira tu singură de cât de mult te-ai schimbat și de cum s-a transformat în bine relația cu partenerul de viață.


1. Începe cu felul în care gândești!

Se spune că nu ne naștem femei, ci devenim. Adică, este nevoie să învățăm cum să activăm energia feminină pe care o avem deja de la natură. Câteva dintre atributele feminine pe care ar trebui să ți le însușești sunt candoarea, relaxarea, calmul, liniștea.
Nu te grăbi nici la propriu, nici la figurat. Vorbește calm și cald. Folosește un ton plăcut de fiecare dată când vorbești cu partenerul tău.


2. Concentrează-te pe schimbul de energie

Fiziologic vorbind, trupul femeii este făcut pentru a primi, iar al bărbatului pentru a oferi. În ceea ce privește dinamica emoțiilor, asta se poate traduce prin faptul că ar trebui să ai o mare disponibilitate de a asculta, de a-l lăsa pe bărbat să descarce toată energia acumulată peste zi pentru ca apoi să îți poată oferi ceea ce ai nevoie: atenție, sprijin, protecție. Chiar dacă sunteți într-un conflict, scapă de obicei de a acuza și de a pune etichete și încearcă mai degrabă să pui întrebări pentru a înțelege ce se întâmplă. 

3. Acordă-ți atenție!

Sună ciudat, dar în realitate este un pas important pentru o femeie care își dorește să învețe să-și gestioneze emoțiile. Acordă-ți atenție și la propriu, și la figurat. Analizează-ți comportamentul și verifică dacă ai putea îmbunătăți ceva. Dacă e loc de mai bine, nu ezita să faci schimbări începând chiar din ziua următoare. Acordă-ți atenție pentru îngrijirea personală. Nu uita că bărbații sunt vizuali și adoră să vadă femei îngrijite. Atunci când te simți apreciată și admirată se schimbă și felul în care tu te raportezi la tine însăți și te poți raporta corect la bărbatul de lângă tine sau la cel pe care-l dorești în viața ta. 



Concluzia este că gestionarea emoțiilor într-o relație are legătură cu felul în care tu te raportezi la tine însăți. Cu cât ești mai bine cu tine, cu atât poți transfera energie pozitivă și către partener, care va fi foarte fericit că faci parte din viața lui. Pentru că, nu-i așa, decizia de a rămâne sau nu într-o relație are legătură directă cu felul în care ne simțim alături de cealaltă persoană.


Niciun comentariu: