Cum să cumperi bilete de avion ieftine
Biletele de avion reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor care călătoresc deoarece ele reprezintă cea mai mare parte a cheltuielilor de călătorie, astfel că găsirea unor oferte ieftine poate fi la fel de importantă ca găsirea destinației perfecte. Iată câteva sfaturi bune pentru a afla când și, mai ales, cum să cumperi bilete de avion ieftine.
Cum să faci din vacanța ta călătoria vieții tale
Când spunem vacanță, de puține ori ne referim la un sejur în România. Și nu din pricina lipsei de zone frumoase, ci mai degrabă a puținelor lucruri pe care le știm despre ea. România este o țară plină de istorie bine conservată. Cultura, reperele iconice și peisajele frumoase o transformă într-o destinație fantastică de vacanță, fie că vorbim de litoral sau de munte. Iar dacă-ți dorești s-o explorezi de la un colțișor la altul, cel mai bine ar fi s-o faci călătorind cu avionul.
Totul trebuie să înceapă cu destinația și cu o hartă.
Uită-te pe hartă și studiază bine unde anume se află destinația, ce aeroporturi există în apropiere, ce conexiuni (chiar și terestre) ai avea cu alte orașe. Căci o călătorie reușită începe întotdeauna cu achiziționarea unor bilete de avion ieftine. Iar ofertele bune nu apar de pe o zi pe alta decât dacă ești foarte norocos sau foarte priceput în a le căuta. Așa că, în primul rând, pentru a găsi cele mai avantajoase bilete de avion trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să urmărești ,,tot ce mișcă” pe destinația aleasă.
Rezervă biletele din timp
Unul din cele mai obișnuite procedee de a economisi bani cu biletul de avion este rezervarea acestuia cu câteva luni în avans. Prețurile biletelor de avion variază în funcție de mulți factori precum: perioada din an (sărbătorile naționale, vacanțele școlare etc.), anotimpurile, zilele săptămânii (weekend-ul e de regulă mai aglomerat și mai scump). În principiu, companiile aeriene vor crește prețurile în perioadele foarte aglomerate și dacă insiști să zbori atunci, va trebui să plătești mai mult.
Fii atent la zilele săptămânii
Statistic, cele mai ieftine zile din săptămână în care poți să călătorești cu avionul sunt: marți, miercuri și joi. Evită pe cât poți week-end-ul! Încearcă să zbori dimineața devreme sau târziu în noapte, fiindcă, în general, lumea evită aceste zboruri. Va fi mult mai ieftin și nici nu va fi așa aglomerat.
Fii cât mai flexibil
Fii flexibil în ceea ce privește transportul alternativ, poți să schimbi liniile aeriene sau chiar mijloacele de transport (avion-tren). Este o variantă des folosită chiar și pentru city-break-uri. Ai și un mare avantaj dacă alegi această variantă: faptul că poți vedea mai multe orașe/zone, bucurându-te, în același timp și de peisaje superbe care, de altfel, nici nu se pot vedea din avion. Dacă ești în căutarea celor mai bune servicii de turism pentru orice orice fel de deplasări, AZ-turism te poate ajuta să le găsești mai ușor, ocupându-se de toate detaliile de planificare ale unei călătorii, reducând costurile și, implicit, timpul alocat finalizării acestora. Am văzut aici bilete de avion la prețuri imbatabile, dar și serviciul rent a car pentru cei pasionați de condus, care doresc o mai mare libertate de mișcare decât o poate oferi permanentul stres de a comanda un mijloc de transport. La AZ-turism ofertele sunt compatibile oricărui buget și oricărui tip de călătorie.
Caută bilete pentru sezoanele intermediare
Mai există un factor de care poți profita: unele zone ale țării sunt extrem de aglomerate într-un anumit interval de timp, iar în altele sunt aproape pustii. Sezoanele intermediare sunt acele intervale dintre sezoanele turistice aglomerate și cele reduse ca popularitate (lunile octombrie, noiembrie, ianuarie, februarie și martie sau imediat după sărbătorile importante). În funcție de destinație, oricând poți găsi bilete de avion extrem de avantajoase pentru sezonul intermediar. În România, între lunile iunie și septembrie este sezon turistic. Deci, dacă vrei un bilet de avion ieftin, o cazare excelentă și mult mai putină aglomerație, poți să-ți faci rezervări pentru luna octombrie, de exemplu. Călătoriile în extra-sezon sunt de preferat din punct de vedere financiar, dar te sfătuiesc să te și asiguri că, odată ajuns la destinație, obiectivele turistice sunt încă deschise pentru vizitatori.
Nu aștepta la nesfârșit
Dacă găsești un preț bun, cumpără biletele atunci, pentru că prețurile se schimbă mereu și poate fi riscant să aștepți prea mult. Rezervarea, oriunde între 6 și 8 săptămâni înainte de zbor, este oarecum optimă: apropierea de data decolării, va scumpi biletul, mai ales în termen de 14 zile înaintea zborului. O alternativă ar fi să aștepți oferte de ultim minut și să speri că vei găsi în continuare ceva interesant și mai avantajos, dar eu n-aș paria niciodată pe astfel de vacanțe.
Caută pe mai multe site-uri de specialitate
Dacă te bazezi pe un singur site ca să prinzi reducerea care o aștepți de mult timp atunci poți aștepta mult și bine, că aceasta se poate să nu apară deloc. Reține că motoarele de căutare nu sunt egale și că trebuie să cauți în cât mai multe locuri, pentru a te asigura că nu vei lasă nici “o piatră neîntoarsă” și vei găsi cea mai ieftină variantă posibilă.
Nu e întotdeauna simplu să-ți planifici o vacanță cu avionul, mai ales dacă nu vrei să pleci din țară. Trebuie să investești puțin timp, să faci câteva căutări și conexiuni și, mai ales, să nu stai pe gânduri dacă vezi o ofertă bună. Ține minte că nu există o rețetă clară și nici nu există doar un site anume unde biletele de avion sunt ieftine. Cu timpul, vei învăța să cauți mai repede și să observi exact acele oferte pe care le cauți.
Tu cum procedezi când îți planifici vacanța? Alegi mai întâi destinația și apoi cumperi biletul sau îți determini destinația în funcție de biletele ieftine găsite?
- Articol SuperBlog 2019 -
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu