sâmbătă

Trăiesc mereu cu ochii pe ceas 





Motto: Nu poți cumpăra timpul, 
dar îl poți măsura cu eleganță și distincție, 
purtând un ceas potrivit cu personalitatea ta 
și stilul tău vestimentar.



Ceasurile nu mai sunt de mult niște simple obiecte care ne arată ora și atât. Acestea au devenit niște accesorii importante care pot ,,vorbi’’ despre noi, despre stilul și personalitatea noastră. Atât femeile, cât și bărbații, au la dispoziție o gamă extrem de variată de astfel de accesorii pe care să le poarte în funcție de evenimentele la care participă sau chiar în viața de zi cu zi pentru a-și pune ținutele în evidență. Asocierea perfectă dintre ceasuri și îmbrăcăminte este valabilă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Nicio categorie nu e exclusă de la regulă.

Ceasul de mână bărbătesc reprezintă mărturia eleganței masculine


Un bărbat știe că timpul este extrem de valoros, iar valoarea timpului său îl ajută să înțeleagă de ce este important să facă alegeri calitative. Ceasul îi acordă o prestanță deosebită și subliniază status-ul acestuia, rolul lui în societate, iar un ceas potrivit cu personalitatea și stilul lui, va creea, întotdeauna, dependență și pasiune. 

Imaginați-vă un bărbat în frac, la un eveniment cu ștaif. Are atitudine, stil și o postură care atrage atenția tuturor. Doar că… din când în când, își ridică mâna ca să vadă cât e ceasul și, de sub mânecă, apare un ceas digital cu o curea viu colorată, din plastic. Evident, alegerea unui astfel de accesoriu nu este deloc potrivită și, cu siguranță, a stricat aspectul general al ținutei. 

Deoarece bărbații nu poartă foarte multe accesorii, ceasul iese mereu în evidență, reprezentând, de fapt, modul prin care aceștia își pot exprima stilul și personalitatea. Precum cureaua, ceasul de mână are o putere magică în orice ținută. E un accesoriu mic, care îi poate ridica sau îi poate coborî în ochii celorlalți, deoarece, din momentul în care a fost inventat, ceasul reprezintă expresia personalității masculine. În zilele noastre, din ce în ce mai mulți bărbați aleg să-și cumpere nu unul, ci mai multe ceasuri, pentru a putea să le asorteze în funcție de ținută și de evenimentele la care participă.


Alegerea unui ceas potrivit nu este ușoară. Cel mai bine este ca bărbații să poarte ceasuri care să se potrivească cu stilul lor vestimentar și, mai ales, cu personalitatea fiecăruia. Tocmai de aceea, este necesar ca un bărbat care este îmbrăcat în fiecare zi în costum la birou să poarte un ceas cu curea de piele, preferabil neagră sau care să se asorteze cu culoarea curelei de la pantaloni și a pantofilor. Pentru un bărbat permanent în mișcare sau sportiv este recomandat un ceas cu mai multe funcții (minim cronograf) și cu curea de silicon sau de tip nato (textil).  

Există trei tipuri de ceasuri pentru bărbați care se pot potrivi perfect la orice ținută aleasă: ceasul elegant, care este preferabil să fie analog, nu digital, pentru a oferi o ținută clasică (se poartă doar la evenimente formale), ceasul casual, care, de cele mai multe ori, are o curea lată de piele, e analog sau digital și se poartă, în special, în timpul zilei sau pentru ieșirile în oraș și ceasul sport, care este, de obicei, digital, rezistent la apă, neapărat cu cronometru (acesta merge foarte bine la orice ținută sport).

În zilele noastre, ceasurile reprezintă adevărate comori, iar pentru unele, pasionații ajung să plătească averi întregi. Însă pentru a fi elegant și pentru a denota bunul gust și simțul estetic, nu este neapărat să deții un ceas de milioane de euro. Este de ajuns să ai un ceas bărbătesc de calitate, original, care să se evidențieze prin design și prin modul în care îl asortezi și îl porți la ținutele tale.

Timpul nu îl putem controla, dar îl putem vedea pe cadranul unui ceas


Acum vreo șapte-opt ani am primit de la tatăl meu primul ceas original- un model deosebit pe care-l port și acum cu mare drag- un ceas bărbătesc Vostok. Deși mi-am luat, apoi, mai multe tipuri, de la tot felul de branduri, pe acesta l-am considerat, întotdeauna, adevărata dovadă a eleganței și a bunului gust. La o îmbrăcăminte business (costum și cravată) e clar că aleg un ceas cu design clasic- cadran simplu și cifre elegante, dacă am de gând să port îmbrăcăminte casual/smart casual (blugi, cămașă sport, tricou) atunci aleg un ceas cu un design sport- cadran colorat, eventual ceas cu mai multe funcții.

În mare parte port ceasul meu preferat la ținute cocktail party, smart casual, business casual, business și încerc, de fiecare dată, să asortez cadranul ceasului cu cămașa. În general, cu un ceas clasic nu are nimeni probleme cu asortatul culorilor pentru că ceasurile clasice au cadrane discrete, iar culorile nu sunt țipătoare. Sunt atent mereu, însă, când e vorba de ținutele casual pentru că, atât hainele cât și ceasurile, sunt mai colorate, iar culorile acestora trebuie să se asorteze între ele, întotdeauna.

Îmi place extrem de mult să fiu reprezentat de ceasul pe care îl port


Deși sunt un tip energic, aș zice că mie mi s-ar potrivi mai degrabă un smartwatch pentru că îmi place extrem de mult să fiu la curent cu toate noutățile și, în același timp, să-mi monitorizez activitatea cu ajutorul diferitelor aplicații. Dar, deși am vreo trei modele extrem de arătoase, rareori le folosesc pentru a mă bucura de toate funcțiile lor suplimentare. 

Asta pentru că îmi plac mai mult ceasurile clasice, ca acela primit de la tatăl meu, pe care îl pot, de obicei, ca talisman. Încerc să prețuiesc mai mult timpul, să fiu mai eficient, să nu irosesc nimic pentru a mă pot bucura mai mult de orele petrecute cu familia și prietenii mei. Pentru că acum trăiesc cu ochii pe ceas, la propriu și la figurat.


De cele mai multe ori, ceasul acesta nu îl port pentru a urma un anumit trend sau un anumit stil. El e mai special, fiind o moștenire de familie ce „ticăie” amintiri, secundă cu secundă, pentru  mine. Acest ceas a constituit punctul de plecare al multor conversații și m-a scos, în mod cert, de foarte multe ori, în evidență. Tocmai de aceea, simt că poate încălca orice regulă de stil în privința ceasurilor. 

Sfatul meu este ca atunci când vă cumpărați ceasuri bărbătești să nu treceți niciodată cu vederea calitatea, rezistența și precizia. Aceste trei caracteristici fac dintr-un ceas o bijuterie, o adevărată operă de artă! Deasemenea, o decizie informată vă va ajuta să plătiți prețul corect pentru un ceas și să evitați situația în care plătiți mult prea mult pentru un ceas de slabă calitate sau care nu vi se potrivește cu stilul vestimentar sau de viață.

-Articol SuperBlog 2019 -

Niciun comentariu: