luni


Cristalele - minunile din adâncuri






Ce sunt cristalele?


Cristalele reprezintă ultimul stadiu al evoluției mineralelor înainte de dezvoltarea lumii vegetale. Formate sub pământ, ele înmagazinează energia a mii de ani, fiind considerate chiar ADN-ul Pământului. Folosite de către oameni din cele mai vechi timpuri, cristalele dețin puteri necunocute de cei mai mulți dintre noi. Prin focalizarea lor, cristalele amplifică și direcționează energia și pot conecta în armonie trupul și spiritul. Mitologia și literatura fantastică au fost întotdeauna legate de prezența cristalelor: în majoritatea poveștilor și legendelor, inelele cu pietre prețioase au o mulțime de puteri miraculoase, până și magicul glob de cristal al prezicătoarelor este legat de puterea nemărginită a cristalelor, iar coroana cu care regilor sau împăraților li se conferea puterea deplină și, implicit, investirea divină, era, deasemenea, încrustată cu pietre prețioase și cristale într-un aranjament special. 


Descoperă și tu lumea cristaloterapiei!


Cristaloterapia reprezintă una dintre cele mai vechi forme de terapie empirică din lume. Cu toate acestea, nu mulți dintre noi sunt conștienți de adevărata ei putere, cu atât mai mult cu cât informațiile disponibile despre această formă de terapie alternativă sunt departe de a fi edificatoare. 

Materia se formează pe baza energiei. Sistemele organismului uman sunt, deasemenea, energii care apar în diferite patternuri și intensități: chiar și gândurile, emoțiile noastre sunt conectate energetic de organismul nostru, având propria lor intensitate energetică. Atunci când toate aceste energii lucrează împreună într-un mod echilibrat, corpul este sănătos și noi beneficiem de o stare generală de bine. Totuși, aceste patternuri, sunt perturbate câteodată, iar în aceste cazuri ne confruntăm cu o stare de sănătate mai precară.  Cristaloterapia are ca scop aducerea acestor energii în echilibru prin utilizarea cristalelor menite să absoarbă anumite energii negative din organism. 



Cristaloterapia este benefică atât corpului fizic cât și celui emoțional, spiritual și mental, prin reglarea centrilor energici și curățarea aurei umane. Cristalele au fost folosite de mii de ani pentru proprietățile lor benefice, structura lor repetitivă le-a investit cu o formă de memorie care le permite să stocheze energii, atât pozitive, dar și negative, motiv pentru care au nevoie să fie curățate, din când în când. Există mai multe metode prin care cristalele se pot curăța- punerea lor în apă sărată (sau apa de mare), așezarea pe pământ sau lăsarea afară, peste noapte, la lumina lunii. Ametistul, de exemplu, te ajută să cureți o cameră de energii negative (precum mânie, conflict, coșmar), preluându-le, dar, la rândul lui, va trebui să fie și el curățat. 

Cristalele posedă virtuți extraordinare, amplificând atât energia corpului, cât și gândurile care beneficiază, astfel, de mai multă forță și claritate. Putem spune că aceste cristale sunt un fel de bănci energetice care înglobează în ele tot felul de informații energetice diferite, contribuind la echilibrarea trupului, a minții și spiritului. De exemplu, unele cristale dețin informații vindecătoare, alte cristale conțin energii de protecție, altele ajută sau stimulează anumite organe din corpul uman să funcționeze cum trebuie. În stările de slăbiciune, extenuare, poți alege un set de cristale terapeutice în funcție de cauza devitalizării: mental (alege cristale albastre, indigo, violet), afectiv (dinamizează centrul afectiv cu ajutorul cristalelor roz), emoțional (echilibrarea o poți face purtând cristale verzi), energetic (cristalele recomandate sunt cele galbene, portocalii, roșii), general (alege să porți cristale albe, transparente).

Terapia cu cristale reprezintă o formă de medicină alternativă, bazată pe canalizarea energiei naturale a pietrelor pentru vindecarea anumitor zone cu probleme din corpul uman (atât problemele de la nivelul fizic, cât și pe cele de la nivelul mental, emoțional sau spiritual). Depresia, anxietatea, artrita, bolile cardiace și infertilitatea sunt doar câteva afecțiuni ce pot fi tratate cu ajutorul acestei metode. În plus, pietrele prețioase mai au și rol de protecție. Fiecare semn zodiacal este coordonat de planete diferite și astfel ajungem să avem afinități pentru anumite pietre. În funcție de zodie, putem afla care sunt cristalele menite să ne armonizeze viața. Astfel, o formă de cristaloterapie pe care o putem aplica ușor și sigur fiecare dintre noi este cea bazată pe cunoașterea ascendentului astrologic.


Zodiile și cristalele


Există o corespondență evidentă între cristale și semnele zodiacale. De fapt, corespondențele dintre astrologie și elementele lumii care ne înconjoară pot fi nenumărate: avem sunete și culori zodiacale specifice, moduri de viață cu influențe astrale și vibrații comune corelate de-a lungul secolelor. Astrologii consideră că fiecare zodie are un element de putere ce aparțin regnului animal, speciilor de plante, arborilor, cristalelor. Se consideră că există o simbioză între o zodie și anumite cristale, acestea din urmă devenind o sursă reală de protecție pentru nativul care le poartă. 


Influența semnului zodiacal asupra vieții este întărită și îmbunătățită de purtarea și folosirea cristalelor asociate cu constelația în care o persoană s-a născut. Pietrele zodiacale mai sunt numite și Pietre Astrale. Piatra astrală primește vibrațiile constelației de care aparține, acest concept fiind bazat pe armonia care există între toate lucrurile. 

Sunt multe seturi de cristale asociate zodiilor. Fiecare semn zodiacal are o influență destul de mare asupra destinului, fiind guvernat de una sau două planete diferite. Astrul care îți conduce viața îți definește personalitatea, aspirațiile, norocul, modul în care îți arăți sentimentele și nevoile. Purtate ca podoabe, sau păstrate în casă, ca obiect decorativ, cristalele sporesc norocul sau aduc relaxare și somn liniștit atunci când sunt alese în concordanță cu zodia proprie. Ne protejează împotriva energiilor negative și ne ajută la restabilirea echilibrului în organism. 

Zodiile își găsesc, astfel, comunicarea și în lumea cristalelor, în funcție de culorile specifice și planetele guvernatoare. Există, așadar, o corespondență între culorile cristalelor și triadele zodiacale pe care le protejează. 

Zodiile de foc (Berbec, Leu, Săgetător) sunt protejate de cristale care au nuanțe de la portocaliu spre roșu, sau rosu burgund.
Zodiile de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) sunt protejate de cristale de culoare maro, neagră (onix, hematita), opacă sau verde.
Zodiile de apă (Rac, Scorpion, Pești) sunt protejate de cristale de culoare albă sau albastră (orice nuanță).
Zodiile de aer (Balanță, Gemeni, Vărsător) sunt protejate de cristale de culoare galbenă (orice nuanță) sau violet (orice nuanță).

Deși există recomandări specifice cu privire la cristalele benefice zodiilor, sfatul meu este să-ți asculți intuiția și să le alegi pe cele care te atrag, pentru că adevăratul cristal nu ți-l alegi după zodie, ci după semnificația pe care o are pentru tine, după energia pe care o transmite. Iar în momentul în care un anume cristal te atrage, înseamnă că îți este destinat. Și, mai ales, ,,nu-ți limita niciodată cristalul pornind de la premisa că nu poate face decât anumite lucruri. Deschide-te în fața tuturor posibilităților și cu cât vei armoniza mai mult cristalele tale, cu atât mai mult te vei surprinde”. (Judy Hall, Totul despre cristale)



Articol Spring SuperBlog 2020

Niciun comentariu: