miercuri

TOTUL VA FI BINE




,,Călătorului îi șade bine cu drumul”- așa auzeam mereu în jur când mă pregăteau de călătorii lungi, spre locuri dragi sau, dimpotrivă, necunoscute. Și abia așteptam să pornim la drum împreună, căci, recunosc, și mie-mi plac călătoriile, sunt dornic să descopăr și să cunosc obiective noi, locuri și oameni deosebiți.

De ceva vreme, însă, parcă m-au uitat. Stau și aștept degeaba, nimeni nu-mi mai deschide ușa... Or fi intrat iar în criză financiară, dar și atunci îi mai vedeam cum se documentau, își făceau planuri, acum n-am mai văzut pe nimeni prin jur de vreo zece zile. Stau toți închiși în casă, de parcă le-ar fi frică de ceva... Sigur se întâmplă ceva grav!

Dacă veneau pe la mine, le-aș fi sugerat să-și cumpere un scut! Pe mine asta m-a salvat de fiecare dată, din orice încurcătură! 
M-am luat cu vorba, prieteni, și am uitat să mă prezint- Rifter, Peugeot Rifter. Știu că vi se pare ciudat ca o mașină să vorbească, dar sincer, de plictiseală, te apuci să faci tot felul de prostii: de ex., să vorbești cu străinii... 

Din 2018 m-am tot bucurat de călătorii, c-ai mei m-au dus la mare, la munte, pe meleagurile românești, dar și în străinătate... Acum nu știu, sincer, ce s-o fi întâmplat cu ei, dar sper că totul va fi bine în curând... Dacă aflați voi ceva, vă rog să mă anunțați și pe mine! Sau să le transmiteți mesajul meu: ,,TOTUL VA FI BINE!”


Despre ce vorbeam noi!? Aaa, da, despre scut!


Oameni buni, scutul metalic amplasat sub motor, la orice mașină, de altfel, este deosebit de important, în primul rând pentru protejarea acestuia. Știți, desigur, că un scut pentru motor realizat din metal este întotdeauna de preferat unuia de plastic, nu!? Știu pe cineva, prieten bun, care și-a spart baia de ulei la un 206, cu un scut de plastic. Investiți în calitate și veți fi feriți de rele pe șosele! Ai mei mi-au luat chiar din prima zi un scut Peugeot metalic, de calitate, știau ei pe ce drumuri mă vor pune să umblu. 

Durata de viață a unui scut din metal este mult mai mare decât a unuia din plastic. În plus, scuturile de metal au mai mare durabilitate și sunt și mult mai ușor de folosit decât cele de plastic. Cele din plastic se pot crăpa foarte ușor, mai ales dacă circuli mult pe drumuri cu denivelări sau pe drumuri pietruite, ca în cazul meu. 

Ultima dată când m-am ciocnit de unul care alerga ca nebunul pe stradă, numai asta m-a salvat de cimitir, ca să zic așa. Și faptul că nu m-am dezmembrat din toate încheieturile, când m-am lovit de borduri sau pietroaie, e tot meritul scutului meu metalic. La mine, garda este foarte joasă și numai scutul m-a salvat de la toate relele. Vă spun că nu de puține ori am rămas suspendat pe borduri în scut, ocazie cu care acesta și-a făcut cu brio datoria, fiind extrem de solid. 

Dar cel mai mult mă bucur că scutul m-a ajutat să scap de musafiri. Nepoftiți, desigur! Vietățile alea mici de sub capotă nu mă deranjau așa tare, dar ăia mari, chițăitori, cu coadă lungă, de lângă motor... Să nu credeți că avem noi așa ceva acasă... Nuuu!!! A trebui să plecăm într-o drumeție pe cărări de munte și tocmai ce-mi scoseseră ai mei scutul- era ceva stricat la accesoriile de prindere, parcă... Și drăcăriile astea s-au instalat frumușel, fără să bag de seamă, la căldurică - așa i-am plimbat, gratis, vreo lună de zile. Am scăpat de ei numai când mi-au pus scutul înapoi. Deși mă consider destul de curajos, n-am mai plecat ,,dezbrăcat” la drum niciodată.


Aveți timp să vă spun la ce visez eu de ceva timp!? 


Aveți, desigur, că altfel, n-ați fi stat până acum, de vorbă c-o mașină... Omule, prietene, îmi doresc să fiu ca tine, măcar o zi, și să merg cu bicicleta. Am văzut cât de fericiți sunteți voi când faceți asta!!!

Recunosc, inițial mi-a displăcut ideea accesorizării mele. Pentru că întâi mi-au montat un cârlig de remorcare Peugeot în dos, apoi un suport pentru 4 chestii. Mi se părea că semăn cu unul din șobolanii care mă invadaseră cândva. Dar, foarte curând, am văzut pentru ce mă aranjaseră așa: mi-au adus patru chestii extrem de faine. Am aflat destul de repede că se numesc ,,biciclete”. Prima dată când m-am văzut așa împodobit, mă simțeam ca un rege al șoselelor! Nimeni nu era mai fericit ca mine! Ne opream undeva în câmp și ai mei plecau, habar n-am pe unde, cu bicicletele. Am observat că suportul de biciclete este un accesoriu auto de care nu se poate lipsi niciun iubitor de ieșiri în aer liber. Mă plictiseam eu vreo oră, două, singur, pe șoseaua pustie, așteptându-i, dar când îi vedeam cât de fericiți se întorceau, uitam de toate. Cam de-atunci am început și eu să visez la fericire.

Ție ce-ți aduce fericire!?


Articol Spring SuperBlog 2020

Niciun comentariu: