luni

Implică-te și tu în lupta împotriva COVID-19


    



În urmă cu câteva săptămâni, ne simțeam cei mai puternici de pe planetă și avem senzația că ținem totul sub control. Iată că natura a reușit cu ajutorul pandemiei să ne așeze un pic la locul nostru într-un mod cu totul și cu totul neașteptat.

Peste tot bântuie incertitudinea și zeci de scenarii care se schimbă la secundă. COVID-19 este o amenințare reală ce trebuie tratată cu cea mai mare responsabilitate. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat deja peste un milion de cazuri de COVID-19 la nivel mondial și amintește tuturor guvernelor că răspândirea bolii poate fi minimizată semnificativ sau chiar oprită prin introducerea unor măsuri drastice, cum ar fi limitarea mobilității și pregătirea adecvată a infrastructurii medicale. 

Noul coronavirus se răspândește rapid în întreaga lume. Vestea bună e însă că, în majoritatea cazurilor, infecția nu va duce la o îmbolnăvire gravă. În plus, majoritatea oamenilor vor dezvolta, până în toamnă, anticorpi împotriva SARS-CoV-2, atunci când se preconizează că va începe noul val de răceli și gripe. În acest context, autoritățile ne atrag atenția că persoanele din categoriile sociale vulnerabile sunt expuse, o dată în plus, riscurilor și marginalizării și, tocmai de aceea, trebuie să ne intensificam, în perioada următoare, toate eforturile de sprijinire și protecție a acestora. 

Evoluția agresivă pe care COVID-19 o are la nivel global în ultima perioadă, a început să se resimtă tot mai acut și în Romania. Oamenii reacționează încă de la manifestarea primelor simptome și se prezintă la spital. În prima linie a luptei împotriva acestui virus se află personalul medical, care trebuie să gestioneze numărul tot mai mare de pacienți care se prezintă la Unitățile de Primire Urgente ale spitalelor din întreaga țară. Astăzi, medicii sunt eroii noștri care merită aplaudați și recunoscuți; valoarea pe care trebuie să o protejăm și în mâinile cărora stă viitorul nostru, al copiilor și al nepoților noștri. Cadrele medicale ne apără sănătatea, reușind cu o forță extraordinară să se păstreze lucizi și să înfrunte toate pericolele zilnice cu o forță nebănuită. Oamenii aceștia au nevoie să ne suflecăm mânecile și să-i ajutăm, de la distanță, în singurul mod în care putem. Fiecare zi în care suntem cu familiile noastre li se datorează. Și nu trebuie să uităm asta niciodată! 

Dăruiește o masă caldă și redă zâmbete!


Oricine își dorește să ajute și să își arate aprecierea pentru personalul medical care ni se dedică în totalitate în aceste zile, se poate alătura campaniei ,,Împreună, împotriva COVID!” #SusținemMedicii, oferind o masă caldă cadrelor medicale din România care luptă cu coronavirusulEste cel mai bun moment să fim solidari și să ne unim eforturile pentru cei grație cărora noi și cei dragi nouă suntem în siguranță. Cei pentru care spitalul a devenit în aceste zile acasă, iar o masă caldă în familie s-a transformat într-un lux pe care nu și-l mai pot permite.
Nu se poate găsi un antivirus peste noapte, știm! Dar suntem mulți oameni buni, puterea noastră crește și, zi după zi, ne propunem să rezolvăm câte o problemă. Pentru noi, pentru orașul nostru, pentru România.



Cum putem ajuta?


Vino în sprijinul celor din prima linie, personalului medical și auxiliar din spitale, comandându-le zilnic, pe www.lokofood.ro, prânzul! Fiecare meniu al tău va fi livrat instituțiilor medicale cu un mesaj personalizat, din partea ta! 

De exemplu, meniul Red Angus include o supă și un fel principal la un preț de numai 17 RON (TVA inclus) care acoperă costurile aferente producției și materiei prime. Produsul se livrează direct de către restaurant cadrelor medicale  din incinta Spitalului Clinic "Dr. Victor Babeș" București și Institutul National de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș București, în campania "Împreună, împotriva COVID" în intervalul orar 12.00 - 14.30! Acest produs este destinat EXCLUSIV campaniei #SusținemMedicii și se adresează atât persoanelor fizice cât și companiilor! 

Ce este LOKOFOOD.ro?


LOKOFOOD este o platformă online care ne ajută să rămânem în contact cu restaurantele favorite din proximitate, facilitând accesul în siguranță la preparatele noastre preferate! Își propune, deasemenea, să dezvolte cât mai rapid soluții vitale pentru ameliorarea efectelor situației de urgență cauzate de COVID-19 și are nevoie și de ajutorul nostru!


LOKOFOOD este soluția care însumează valori morale universale (simplitate, integritate, profesionalism, respect și dezvoltare) concentrate în dorința de a se implica activ în comunitate, mai ales în aceste momente de reinventare impusă. Astfel, LOKOFOOD reușește să sprijine legătura restaurantelor cu clienții lor și, în același timp, deservirea comunității din proximitatea restaurantelor, susținând economia locala și dezvoltarea unităților HoReCa. 


#StaiAcasă și comandă mâncarea preferată pe LOKOFOOD!


Ne vine greu tuturor să stăm în casă pentru orice activitate pe care, până în urmă cu doar câteva săptămâni, o făceam ieșind și nu înțelegeam să o apreciem: să luăm prânzul în restaurantul preferat, împreună cu prietenii și colegii de serviciu, de exemplu. Dar cu responsabilitate și, de data aceasta, împreună „de la distanță”, putem trece peste aceste provocări. Cred că e foarte important să ne mobilizăm să stăm în casă și astfel ajutăm sistemul.

Dar, vrând, nevrând, omul tot trebuie să mănânce. Mulți dintre noi, deși trebuie să stăm acasă, avem în grijă doi sau trei copii care necesită atenție sporită, deci numai chef și timp de gătit și de mers la cumpărături, n-avem! 

Și, în general, pentru a găti numai acasă sunt necesare cumpărături de minim două ori pe săptămână și aceasta este acum o activitate extrem de dificilă și consumatoare de timp, care presupune deplasarea la supermarket, stat la cozi, etc. Internetul, însă, a făcut posibile comenzile online și, astfel, nu trebuie să ne mai facem griji în legătura cu pregătirea mâncărurilor preferate.

Pentru că e important să continuăm să mâncăm sănătos, fie că mergem la serviciu sau lucrăm de acasă, dar și pentru a ne bucura de normalitatea de a fi răsfățați cu un prânz delicios și rapid, comandând pe LOKOFOOD, profităm de timpul nostru liber și ne putem alinta familia cu bucate extrem de gustoase și sănătoase. Astfel, comandând prânzul acasă, vom respecta recomandările autorităților în contextul măsurilor de siguranță împotriva răspândirii Covid-19 și vom contribui la rezolvarea mai rapidă a situației curente, vom ajuta ca angajații din servicii să își păstreze locurile de muncă și restaurantele noastre preferate să își continue activitatea. Căci numai împreună putem salva industria ospitalității! 



Articol Spring SuperBlog 2020


Niciun comentariu: