vineri


Pandemia de coronavirus face ravagii la nivel mondial





Impactul coronavirusului


COVID 19 este o urgență majoră în materie de sănătate publică pentru cetățeni, societăți și economiile noastre. Turismul, transporturile și domeniul restaurantelor sunt doar primele sectoare lovite dur de criza provocată de noul coronavirus. Închiderea granițelor și restricțiile de călătorie au redus mobilitatea persoanelor, pe toate căile: aerian, terestru sau cu feroviar; și prin urmare, efectele negative pentru aceste domenii s-au făcut imediat resimțite. Efecte negative care se transmit treptat și către alte domenii de activitate, pentru că industriile sunt, într-un fel, interconectate. Astfel, este normal ca unda de șoc să fie deja resimțită și în alte domenii, deși analiștii economici susțin că România va avea o imagine exactă a impactului abia în vară, când este așteptat ca numărul îmbolnăvirilor să scadă. Unele analize indică și faptul că peste un milion de angajați din economia autohtonă riscă să intre în șomaj sau să fie disponibilizați. Și, totuși, primordial este ca, în această perioadă de criză, producția și întreaga economie trebuie să fie pregătită să susțină combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Cum putem ajuta la stoparea răspândirii virusului?


În primul rând, prin distanțare socială
Statul în casă (izolarea în grupuri mici), ieșirile cât mai reduse posibil, întâlnirile cât mai rare și cu un număr cât mai mic de oameni, menținerea distanței în momentul întâlnirii sunt arme care prezintă și un puternic caracter ofensiv. Neavând la cine să se răspândească, virusul moare! Este o tactică extrem de eficientă, de aici și acceptarea sacrificiului pe care aceasta îl presupune.

Apoi, dacă omenirea va putea să adopte încă două măsuri extrem de simple, niciun virus gripal nu se va răspândi, în vecii vecilor, mai departe de câteva cazuri izolate.
1. Țineți-vă mâinile departe de față; scărpinați-vă cu dosul palmei, (dacă trebuie neapărat să o faceți) și uitați de rosul unghiilor (vă va ajuta mult și din punct de vedere estetic).
2. Tușiți/strănutați în cot.
Stă în puterea fiecăruia dintre noi să evităm expunerea socială și să trecem împreună, cu speranță și încredere, peste perioada dificilă pe care o traversăm. Rămâneți în siguranță și aveți grijă de cei dragi!

Organizații din întreaga țară au nevoie de tot sprijinul nostru, al tuturor


Crizele aduc cu ele atât lucruri bune, cât și lucruri mai puțin bune. În această perioadă s-a observat din ce în ce o mai multă implicare din partea tuturor, lucru care ne bucură pe toți și ne dă speranță că, în final, #totulvafibine. S-au văzut, în general, mai multe aspecte pozitive, ceea ce demonstrează că această criză ne ajută să colaborăm mai mult, mai bine și ne ,,obligă” să stabilim legături și mai puternice unii cu ceilalți.

Cu siguranță, trecem cu toții printr-o perioadă dificilă. Cu toate acestea, actele de caritate realizate în ultima perioadă de fiecare din noi, dar, mai ales, de către oamenii de afaceri, sunt dovezi clare că bunăstarea semenilor și ajutorul reciproc sunt mai presus de orice alte interese. Fie că s-au donat bani pentru spitale, celor aflați în nevoie sau în suferință, toți cei care au adus un strop de speranță semenilor lor, merită toate aprecierile noastre. 

Chiar în acest moment, zeci de voluntari, multe ONG-uri și fundații specializate contribuie activ la combaterea coronavirusului și la sprijinirea celor afectați, în orice fel: sprijinirea spitalelor și personalului medical prin donații de echipamente medicale sau o masă caldă, livrarea cumpărăturilor sau a medicamentelor acasă persoanelor din categoriile de risc sau aflate în izolare, producerea echipamentelor de protecție (măști, viziere) sau chiar a unor dezinfectanți. În întreaga țară, o mulțime de restaurante și-au anunțat suportul pentru comunitatea afectată de pandemie (deși însuși business-ul lor a fost afectat de măsurile de prevenire), donând mese calde cadrelor medicale, dar și către persoane vulnerabile sau aflate în izolare. Și acestea sunt doar câteva exemple. 

Autonom România, încă un aliat în lupta împotriva COVID-19


Compania Autonom a decis să pună la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni cu posibilitatea de prelungire) mașini din flota Autonom din toată țara pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor. Puteți găsi aici orașele în care sunt prezenți și măsurile de prevenire pe care le-au luat deja. 





Autonom a înțeles cât de greu ne poate fi în aceste zile să ajungem acasă, alături de familie, în contextul anulării curselor aeriene și riscul deplasărilor în mijloacele de transport în comun. De aceea, până la finalul lunii aprilie, putem închiria o mașină din oricare dintre birourile Autonom din țară, și să predăm mașina într-un alt oraș din rețeaua lor, fără niciun cost de relocare a mașinii (oferta este valabilă pentru închirieri cu preluare în lunile martie și aprilie).

Datele lor de contact sunt: adresa de e-mail [email protected] sau numărul de telefon 0747 277 610.



Articol Spring SuperBlog 2020


Niciun comentariu: