Trăiește-ți clipa!
Timpul pe care-l trăim acum și pe care-l conștientizăm în întreaga sa complexitate, îmi amintește de sintagma ,,Trăiește-ți clipa!” și, deodată, acesta capătă o conotație a perspectivei și a reconsiderării vieții, mai ales după perioada în care consumismul necontrolat și îmbuibarea vieții materiale, parcă au căpătat un sens absolutizant și oarecum pliat pe coordonatele autosuficienței și ale pierderii sensului existențial, a unității și valorilor comune. În aceste zile de grea încercare, omul trebuie să se dovedească a fi lucid, realist și atent la suferințele semenilor săi, deoarece discernământul moral, grija față de ceilalți și responsabilitatea individuală sunt adevărate imperative categorice în această perioadă critică, pe care trebuie să o traversăm cu calm, cu multă răbdare și cu deplină încredere în forțele noastre. A-i respecta pe ceilalți înseamnă a înțelege faptul că libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea lor și că fiecare om are dreptul de a trăi așa cum își dorește, atât timp cât nu face rău celor din jur.
Însă înainte de a-i respecta pe ceilalți, trebuie să ne respectăm pe noi înșine, la fel cum înainte de a putea să le arătăm altora iubire, trebuie să ne iubim pe noi înșine. Respectul de sine ne ajută să construim și să menținem în viața noastră relații sănătoase și frumoase. În momentul în care ne respectăm, nu mai putem să acceptăm să fim tratați cu lipsă de respect de către alții, nu mai putem tolera compromisuri, renunțări la sine, abuzuri, umilințe, jigniri.
Căci, de fapt, respectul de sine începe de la chestiuni aparent mărunte, dar care fac diferența: un job plăcut, o alimentație corectă, sportul/mișcarea, hobby-urile, până și cosmeticele pe care le folosim, pentru că tot ce aplicăm pe piele ajunge, în proporție destul de mare, în organism, influențând în mare măsură starea noastră fizică și psihică. Tocmai de aceea, ingredientele produselor cosmetice ar trebui să fie cât mai curate, fără substanțe chimice sintetice, conservanți chimici, arome artificiale, coloranți artificiali, materii prime modificate genetic, pesticide, sulfați, ftalați, SLS, parabeni, etc. Când vine vorba de industria cosmetică, una care generează miliarde de euro, nu suntem niciodată în deplină siguranță. E cazul să începem să fim mai atenți cu ce anume aplicăm pe pielea noastră și a familiei noastre, și să începem să investigăm care sunt ingredientele conținute în produsele cosmetice. Din fericire, în era internetului există o mulțime de instrumente care ne ajută să aflăm dacă substanțele din produsele noastre cosmetice sunt nocive, ecologice sau nu.
Problema în zilele noastre este că cele mai multe cosmetice realizate la nivel industrial conțin ingrediente sintetice, toxice și cancerigene, iar noi pur și simplu ignorăm acest lucru și presupunem că prin simplul fapt că le vedem în reclame peste tot (în ziare, la televizor sau radio) sigur nu sunt nocive pentru noi. Din păcate, nu e chiar așa! Contează foarte mult ca o companie să se ocupe de ingrediente, de natură, de ambalaje și, de ce nu!?, de design. De fapt, toate companiile ar trebui mereu să-și dorească să inoveze, să fie mai sustenabile, să ofere idei noi și soluții cât mai nedăunătoare pielii; să iubească atât de tare ceea ce fac, încât să aibă grijă de oamenii săi, de colaboratori, de cei care intră în magazinele sale, de natură și de animale. Iar noi, prin alegerile noastre, să putem, apoi, să aplaudăm aceste demersuri care, în definitiv, fac mult bine tuturor. În concluzie, putem spune că responsabilitatea socială corporativă constituie un deziderat al lumii contemporane și o premisă importantă a mediului de afaceri.
De curând, un bun exemplu, în primul rând pentru grija și respectul față de mediu, l-a dat Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, care a lansat campania "Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine"- un demers de responsabilitate socială pentru reciclarea ambalajelor produselor din portofoliul propriu. Această inițiativă reprezintă, de fapt, un angajament pentru dezvoltarea unor practici sustenabile în domeniul cosmeticelor. Prin intermediul acestui proiect se asigură închiderea ciclului de viață al produselor din portofoliul Farmec și limitarea impactul lor asupra mediului. Astfel, compania își îndeamnă și susține cumpărătorii să recicleze cât mai mult, în general, fie că este vorba de produse cosmetice sau un alt tip de produse. Cu siguranță această campanie va avea succes în toată țara și va arăta, încă o dată că Farmec face business responsabil.
Și, la final, chiar aș dori să vă recomand produsele din gama Gerovital Plant de la Farmec, o gamă variate de produse cosmetice pentru îngrijirea zilnică a tenului (lapte demachiant hidratant, loțiune tonică antioxidantă, apă micelară hidratantă, cremă microdermabraziune, cremă hidratantă, cremă antirid revitalizantă SPF10, cremă fermitate contur ochi, buze, cremă nutritivă multivitamine), a corpului (cremă restructurantă antivergeturi, cremă termică anticelulitică) și a părului (șampon hidratant, balsam hidratant). Ingredientul de bază din fiecare produs este uleiul organic din flori de mac obținut din petalele de Papaver rhoeas, plantă provenită din culturi organice, fără pesticide, ierbicide sau fertilizatori minerali.
Cred că frumusețea înseamnă respect pentru echilibrul natural al întregului nostru trup. Fără sănătate și o îngrijire adecvată suntem predispuși la a arăta, întotdeauna, mai mult decât vârsta reală. Având grijă de corpul nostru, însă, ne vom simți întotdeauna exact așa cum arătăm: GROZAV DE FERMECĂTORI!
Articol Spring SuperBlog 2020
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu