De unde putem cumpăra un vin bun, de calitate?
Motto: Accept orice filozofie, dacă e stropită de un vin bun.
Aflat pe drumul dintre plăcere și păcat, vinul este unul dintre puținele produse care au dăinuit de-a lungul istoriei, păstrându-și importanța și renumele. A fost considerat de-a lungul timpului băutură mistică, liant al iubirilor, poezie în sticlă. Băutură alcoolică obținută prin fermentația mustului de struguri, vinul a apărut pentru prima dată în zone din Caucaz, Mesopotamia și apoi Egipt, însă grecii sunt cei care l-au transformat într-un produs de larg consum. În Antichitate, vinul a fost deseori asociat divinităților, jucând un rol important în religiile orientale. Pe teritoriul României, izvoarele și mărturiile istorice atestă cultivarea viței-de-vie încă din secolele V-I î.Hr., Herodot menționând în scrierile sale că geto-dacii practicau viticultura pe văile Târnavelor din vremuri străvechi, fiind viticultori renumiți. De la mirosul îmbietor, până la gustul lor care îți rămâne întipărit în memorie, vinurile transmit un rafinament și o eleganță de necontestat.
România deține, la ora actuală, a cincea cea mai mare suprafață cultivată cu viță-de-vie și una dintre cele mai mari producții de vin din Europa (locul 6). În plus, în țara noastră se înregistrează una dintre cele mai mari valori ale consumului de vin pe cap de locuitor din lume. Locul perfect pentru a construi o afacere de succes.
Compania Jidvei deține cea mai mare plantație viticolă din România. Situată chiar în inima Transilvaniei, podgoria Jidvei - răspândită pe 2.500 de hectare - este cea mai mare podgorie cu proprietar unic din România și din Europa. Cele patru crame, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu, dispun de o capacitate de stocare impresionantă de peste 35 de milioane de litri și de unele dintre cele mai moderne tehnologii din România. Crama Jidvei, dată în folosință în 1974, este cea mai mare dintre cramele companiei. De asemenea, Jidvei este și cel mai mare producător de vinuri cu Denumire de Origine Controlată (DOC) din țară, având în portofoliu o gamă variată de produse - vinuri liniștite, vinuri spumante, vinars și must.
Jidvei are unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piața vinului din România, variind de la vinuri liniștite la vinuri spumante, vinars și must. Cu peste 59 de etichete în portofoliul său, Jidvei produce vinuri care sunt grupate generic în două categorii: vinuri cu Indicație Geografică - Dealurile Transilvaniei (1958) și vinuri cu Denumirea de Origine Controlată. Diversitatea gamelor arată și preocuparea continuă pe care compania o are pentru inovația în materie de vin și de gusturi.
Din păcate, marea majoritate a consumatorilor din țara noastră nu poate face diferența între un vin natural și unul falsificat, decât dacă sunt cu adevărat cunoscători în domeniu. BFL se traduce ca fiind o băutură fermentată liniștit. Practic, înseamnă un amestec de apă exogenă, alcool etilic, sirop de glucoză, acid citric, îndulcitori și aromatizanți naturali sau sintetici. Consumatorii de vin care nu se pricep să distingă între un vin natural și unul fals trebuie în primul rând să se uite pe etichetă, unde este descrierea băuturii. Dacă pe etichetă scrie vin, înseamnă că sunteți pe drumul cel bun, întrucât la BFL-uri este interzis să apară pe etichetă denumirea de vin. Falsurile se fac de către cei care nu au suprafețe de vii și vor să facă mai multe loturi de vin la nivelul unui an. Falsificarea înseamnă de fapt adaos de apă în masa vinului, deși în foarte multe cazuri nu se pune deloc vin, iar deosebirea dintre un vin natural și unul falsificat este la îndemâna oenologului și nu a consumatorului.
"Cea mai bună băutură este apa de izvor... ...dacă pui o picătură într-un kil de vinișor !" spunea PĂSTOREL TEODOREANU.
Dacă ar mai trăi Păstorel, cu siguranță și-ar comanda un ,,kil de vinișor” de la Wine Me - un magazin online specializat în vinuri românești și internaționale, de cea mai bună calitate, la cele mai bune prețuri.
HAI, NOROC!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu