joi

Despre căderea părului - cauze și tratament





Căderea părului se află pe lista problemelor cu care se confruntă foarte multe persoane și provoacă mai mult o traumă psihică decât fizică, deoarece alopecia este legată de trecerea anilor, de bătrânețe sau de boală. Atât bărbații, cât și femeile sunt afectați de căderea părului, dar în forme diferite. În cazul bărbaților, 90% din cazuri au origini genetice. Aceasta se manifestă printr-o recesiune a părului pe scalp și zone fără păr în zona tâmplelor și creștetul capului.

Podoaba capilară conține între 100.000 si 150.000 de fire de păr (aproximativ 300 pe cm2). În fiecare zi cad între 50-100 de fire de păr. Regenerarea părului în mod normal nu lasă urme vizibile la nivelul scalpului. Semnalele de alarmă apar când firele căzute nu sunt înlocuite de un număr similar de fire noi, când firele noi sunt mai subțiri sau când parul cade din cap în șuvițe groase. Cu timpul, firele de păr căzute sunt tot mai multe, iar pielea scalpului este tot mai vizibilă. Căderea părului este o problemă care nu trebuie deloc neglijată. Odată cu înaintarea în vârstă, perioada de creștere a părului se micșorează și de aceea, treptat, scade densitatea podoabei capilare. Subțierea firului de păr și căderea abundentă sunt destul de frecvente, atât la femei cât și la bărbați, iar acest lucru se întâmplă dintr-o multitudine de motive, de la anumite deficiențe vitaminice, tratamente medicamentoase necorespunzătoare până la probleme de sănătate mai grave. Cu toate acestea, căderea părului poate fi tratată, totul depinzând însă de stabilirea corectă a cauzelor care duc la această problemă. 

Iată câțiva factori importanți care pot provoca pierderea părului!


Moștenirea genetică - Dacă observați că se manifestă în mod treptat căderea părului și devine tot mai evidență în câțiva ani, cauza căderii poate fi moștenirea genetică. În cazul acesta, primele semne vizibile apar încă de la vârstă de 20 - 30 de ani;

Dietă alimentară deficitară - O altă cauză responsabilă de căderea părului este dieta alimentară necorespunzătoare. Lipsa de proteine, vitamine, minerale din dietă poate duce la căderea părului. Problemele de alimentație, bulimia sau anorexia, pot cauza de asemenea căderea părului. Un regim alimentar sănătos trebuie să includă vitamine, minerale și proteine, în caz contrar, strictețea dietelor poate duce la căderea părului în exces;

Tratamentele medicale - anumite medicamente folosite pentru tratarea depresiei, a gutei, a artritei, a problemelor cardiace sau a hipertensiunii, pot avea ca efect secundar căderea părului. Căderea temporară a părului poate fi determinată de chimioterapie și radioterapie. Odată cu încetarea tratamentului, părul, de obicei, își revine la normal. La femei și anticoncepționalele pot cauza căderea părului. La fel cum sarcina poate modifica nivelul de hormoni din corp, același lucru se poate întâmpla și atunci când luați anticoncepționale nepotrivite, care vă pot da peste cap hormonii androgeni (responsabili și de chelia la bărbați). De aceea, este foarte important să consultați medicul ginecolog înainte de a lua pilule, pentru că doar o anamneză amănunțită poate stabili cu certitudine ce tip de contraceptive vă sunt indicate. 

Vârsta - Subțierea, dar și căderea părului se observă și o dată cu înaintarea în vârstă. Însă, într-o proporție de până la 40% procent valabil în cazul femeilor, cât și a bărbaților, cauzele nu țin doar de vârstă, ci și de nivelul de hormoni și factorul genetic;

Instrumente de coafat - Sunt obiceiuri precum: întinderea părului cu placă, folosirea frecvența a uscătorului de păr sau utilizarea șampoanelor nepotrivite, care pot provoca pierderea podoabei capilare. Recomandarea mea este folosirea șamponului REKZE 63,  despre care veți afla mai multe în finalul articolului. Totodată, și anumite tratamentele cosmetice sau îngrijirea excesivă afectează părul: îndreptarea, vopsirea, decolorarea și permanentul agresiv distrug parul și uneori duce la căderea lui. Perierea în forță și repetată este, de asemenea, nocivă.

Modificările hormonale - dezechilibrele hormonale pot duce la căderea temporară a părului. Modificările hormonale pot avea drept cauză o glandă tiroidă hiperactivă sau din contră, hipoactivă, administrarea discontinuă a contraceptivelor, sarcina, nașterea sau începutul menopauzei. 

Factori externi - Poluarea atmosferică, clorul din piscinele exterioare sau expunerea prelungită la razele UV pot duce, de asemenea, la pierderea în număr mai mare a firelor de păr.

Carențe care duc la căderea părului:

Carența de fier - Aproape una din 10 femei cu vârste între 20 și 49 de ani suferă de anemie ca urmare a unei lipse acute de fier în organism și culmea este că majoritatea doamnelor nici măcar nu știu acest lucru. Lipsa fierului este o cauză comună a căderii părului iar pentru a afla cu certitudine dacă aceasta este cauza care stă la baza problemei pierderii părului dumneavoastră este necesar să faceți o serie de analize de sânge, care pot determina nivelul de fier din sânge. Ce e de făcut în cazul unui răspuns afirmativ? Nimic mai simplu: câteva suplimente cu fier administrate pe o perioadă de timp indicată de medicul specialist și un regim bogat în acest mineral (mere, ficat de pasăre, spanac, gălbenuș de ou, năut, linte, carne roșie, smochine etc.).

Lipsa proteinelor - cele mai bogate surse de proteine: piept de pui, nuci, ouă și soia;

Vitamina B12 - Principalele surse de vitamina B12 sunt: lactatele fermentate, carnea, ouăle și alimentele de origine vegetală.

REMEDII ÎMPOTRIVA CĂDERII PĂRULUI


Este foarte important să realizăm când pierderea părului depășește limita "normalului". Pierderea severă a părului nu are efecte negative din punct de vedere fizic dar ne afectează psihic, lipsa părului sau a unor părți ale acestuia fiind evaluate de către societate ca neatractive. Dar, înainte de a începe un tratament împotriva pierderii părului trebuie consultat un medic specialist pentru un diagnostic precis. Nu orice tratament este potrivit pentru orice formă de cădere a părului. În principiu, cu cât începem mai devreme această luptă, cu atât mai bine deoarece dacă deja suferi de o pierdere masivă de păr, tratamentul ar putea să vină prea târziu. 

Ce trebuie să faceți împotriva căderii părului? 


Pentru a încetini căderea părului, folosește produse tonice de îngrijire a părului, cum ar fi șamponul REKZE 63, conceput pe baza unei tehnologii avansate care stimulează îngroșarea firului de păr, previne căderea acestuia și ajută la creșterea unui păr mai sănătos, acționând asupra întregului scalp. Datorită formulei unice ce combină 63 de ingrediente recunoscute pentru regenerarea părului și pentru reducerea căderii acestuia, REKZE 63 poate fi numit pe drept cel mai bun șampon pentru creșterea părului și împotriva căderii de pe piață împotriva căderii părului. 

Șamponul creat de REKZE Laboratories lupta împotriva părului deteriorat, subțierii și ruperii firului de păr și este conceput astfel încât eficiența formulei sa nu se diminueze în timp, cum se întâmplă în mod obișnuit cu alte tratamente similare.

O combinație unică de ingrediente cunoscute pentru proprietățile de reducere a toxinelor care ar putea cauza părul să devină casant și subțire, a fost dezvoltată prin excluderea completă a lauril-sulfat-ului de sodiu și a lauret-sulfat-ului de sodiu, compuși low-cost folosiți pentru unele șampoane și balsamuri care au provocat iritații ale pielii, uscarea și căderea părului din cauză că atacau foliculii părului. Formula șamponului 63 menține foliculii delicați ai scalpului într-o stare optimă  în fiecare stadiu al evoluției sale. Combinația unică de ingrediente a șamponului 63 conține singurul Licopen Patentat și Certificat Organic din lume. Un produs al unei cercetări minuțioase, șamponul REKZE 63 împotriva căderii părului și pentru stimularea creșterii acestuia încorporează doar ingredientele active ce s-au dovedit cele mai eficiente, arătând cea mai mare eficacitate pentru biologia complexă a scalpului. Formula combină molecule benefice într-un mod care creste calitățile proprietăților dorite și atenția cade pe compușii care afectează patru elemente ai ciclului normal al creșterii părului: celulele epiteliale, sistemul nervos epitelial, sistemul imunitar și sistemul vascular.



Șamponul 63 a fost testat dermatologic și clinic. În urma testului clinic a rezultat că a îngroșat firul de păr cu peste 3% și densitatea părului cu peste 19% într-un grup controlat, în doar 4 săptămâni. Testul clinic a fost desfășurat pe un grup de 25 de persoane, femei și bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 67 de ani. 64% au susținut că șamponul 63 a stopat căderea părului, 80% au susținut că au părul mai puternic, 52% au susținut că le-a stimulat creșterea părului, 80% au susținut că le-a crescut elasticitatea și că au părul mult mai hrănit.

Eu am început să-l folosesc cam de vreo trei săptămâni și am fost surprinsă că a dat rezultate neașteptat de repede, doar după câteva spălări. Îl recomand cu toată încrederea că, într-adevăr, pentru mine a fost soluția perfectă pentru încetinirea pierderii părului. Pentru ca părul să își revină într-un timp cât mai scurt, am recurs la o cură intensivă care a inclus șampon, balsam și serum. Kitul pentru regenerarea și stoparea căderii părului este disponibil în toate magazinele dm drogerie markt Romania din întreaga țara, dar și în farmacii.





Niciun comentariu: