luni

Monștrii din oameni - pentru cei mai înrăiți cititori






,,Monștrii din oameni” - Ultimul volum din trilogia ,,Pe tărâmul haosului”, de două ori câștigător al Carnegie Medal
Autor: Ness, Patrick
Editura: TREI, librăria online - libris.ro
Categoria: Beletristica - Literatura universală - Romane

Nr. de pagini : 608
Anul apariției : 2017

„Măcar 1 000 de cuvinte pe zi – orice s-ar întâmpla."


Patrick Ness s-a născut în 1971 într-o bază militară unde tatăl său era sergent instructor. A locuit în Hawaii până la 6 ani, apoi încă zece ani în statul Washington. A studiat literatura engleza la University of Southern California. În 1997 i-a apărut prima povestire în revista Genre și de atunci n-a mai renunțat la scris. 

În 2008 a publicat ,,Vocea pumnalului” (Editura Trei, 2015), prima carte pentru tineri care i-a adus faima internațională, urmată de celelalte două părți din trilogia ,,Pe tărâmul haosului” și de romanele ,,Chemarea monstrului” (Editura Trei, 2015) și More Than This (2013). Ness a scris și literatura pentru adulți: The Crash of Hennington (2003), Topics About Which I Know Nothing (2005), The Crane Wife (2014).



,,Monștrii din oameni” e încheierea electrizantă a mult premiatei trilogii ,,Pe tărâmul haosului”, un roman înduioșător despre putere, supraviețuire și urmările devastatoare ale războiului, unul dintre cele mai mari reușite literare ale secolului.
Grosimea cărții m-a intimidat un pic la început, dar limbajul și scriitura nepretențioasă au făcut ca lectura să fie una extrem de facilă și plăcută.

,,Războiul face din oameni monștri”


,,Război... În sfârșit!”- trei armate intră în noul Prentisstown, fiecare hotărâtă să le distrugă pe celelalte. Bătălia începe repede, scoțând la iveală ,,monștrii din oameni” și fără ca Todd și Viola, personajele-cheie ale romanului, să aibă vreo șansă de scăpare, căci ,,în război nu mai este timp pentru nimic, decât pentru război...” Având resurse insuficiente, viitorul celor doi se arată îngrijorător de sumbru, aceștia fiind, practic, prinși la mijloc, fără nicio șansă de scăpare.

Deși li se spune că, în luptă, ,,ca să salvezi trupul, uneori trebuie să tai piciorul”, Tod și Viola sunt hotărâți să pună capăt războiului, să salveze întreaga lume și să ,,conviețuiască cu ea în pace, poate chiar în paradisul pe care și l-au dorit mereu”.


,,De ce nu putem noi învăța să trăim cu felul în care suntem? Și indiferent ce ar alege cineva pentru sine să fie acceptat de restul? Indiferent cum ar sta lucrurile, în curând vom dispune de 5000 de oportunități pentru a afla.”

Iar când o a treia voce intră în luptă, pregătită să se răzbune… 


Dar mai bine vă las să descoperiți singuri!  Cu siguranță veți găsi răspunsul (care va întrece orice așteptări, vă asigur) într-un ritm amețitor în paginile captivante și palpitante ale acestui roman profund uman, cu totul magnific și extrem de emoționant despre tărie, dăruire și consecințele distrugătoare ale războiului. 






Un comentariu:

Ioana spunea...

Este o trilogie superba, merita sa cititi!