marți

Cafea cu aroma de facebook

De ce bem cafea? Pentru aroma sa, pentru energia pe care ne-o da sau in scop terapeutic? Cafea dimineata, la pranz si seara; cafea cu prietenii, partenerii de afaceri sau familia. Pentru atmosfera din jurul cestii sau a canii in care este servita savuram cafeaua in fiecare zi? Nu stiu cat de importanta este cafeaua pentru voi, dar pentru mine viata ar fi lipsita de sens daca ar trebui sa renunt la cafeaua mea zilnica. Pot renunta la ciocolata, cola sau pepsi, la pizza sau cartofi prajiti, la paine sau daca as fuma, la tigari, as putea face orice, mai putin sa renunt la cafea. In fiecare dimineata, gandul la vechea mea cana de cafea ma face mai vioaie. Neagra, tare, cu arome divine, gulerata ca o domnisoara de pension, cafeaua este cea mai veche si fidela prietena a mea.
La inceputul relatiei noastre imi asculta fierbinte, toate visele...cu feti frumosi, cu zane suave si prietenoase sau balauri ce-mi stricau mediile la fizica si chimie. Fiecare dimineata era cea mai frumoasa pentru ca ne gasea mereu alaturi, eu si minunata mea cafetiera performanta care-si raspandea, usor, aromele divine in toata casa, numai la o atingere-mangaiere usoara de-a mea. Ce relatie perfecta aveam noi!!!
Ah, cafeaua! Nu m-a tradat niciodata, nici ca gust, nici ca efect!  Si pentru ca nu ne saturam una de alta, am inceput sa ne intalnim din ce in ce mai des, nu numai dimineata, ci si dupa-masa, cand batranul meu laptop se inghesuia la marginea masutei, pentru a face loc canutei cu minunata licoare. Si nu mai stiu daca facebook-ul a luat aroma cafelei sau a fost invers. Cert este ca numai Arzum Okka  este ,,vinovat" de toata energia generata din licoarea neagra, aromata si amara; un veritabil vrajitor al povestilor inganate in aburii parfumati!
Talleyrand spunea despre cafea ca ,,trebuie sa fie neagra ca diavolul, fierbinte ca iadul, pura ca un inger si dulce ca dragostea". Pesemne ca si el cunostea magazinul MarketOnline.ro foarte bine.
Dar, fiecare cu obiceiurile si deprinderile lui. Nu vreau sa fac nici un fel de lobby, nici pro, nici contra. Eu as putea, insa, lansa sloganul ,,Nici o zi fara cafea!" si sunt sigura ca as mai gasi adepti. Cafeaua nu cere prea mult de la noi - se poate consuma in tihna, acasa, sau in localuri speciale, cu spuma frumos desenata, in masina sau la scoala...cei ce nu consuma, nu pot intelege despre ce vorbesc eu aici! Mi-a placut citatul pe care l-am redat mai sus, dar imi place si acesta: ,,In spatele fiecarei femei de succes sta destul de multa cafea"(Stephanie Piro). La capitolul cafea stau destul de bine, astept, deci, sa vina de-acum si succesul!
Pentru voi, un stop de cafea, in alt fel...Doar atat!
Articol pentru SuperBlog 2015

Niciun comentariu: