joi

Pentru că toți oamenii zâmbesc în aceeași limbă

Motto: Nici un om nu este atât de sărac să nu poată dărui un zâmbet.
Și nici un om nu este atât de bogat încât să nu aibă nevoie de el.

De ce trebuie să zâmbim?
Zâmbetul este limbajul universal prin care transmitem tuturor din jurul nostru un mesaj de prietenie, admirație, satisfacție, bucurie și iubire. Pentru că suntem oameni și toți avem nevoie unii de ceilalți. Zâmbetul influențează în bine întregul organism, în timp ce zâmbim organele sunt mai bine irigate și oxigenate, corpul se repară, se înviorează, întinerește. Așa că este destul de simplu de remarcat: zâmbetul ne ajută să avem o sănătate mai bună, având un efect benefic asupra corpului uman, ajutând inima și reducând stresul.
Zâmbetul are efecte terapeutice documentate care s-ar putea traduce prin reducerea hormonilor stresului, îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea nivelului de endorfine (hormonii responsabili cu starea de bine, de fericire). Probabil că cel mai uluitor beneficiu pe care-l oferă zâmbetul este trecerea unei dureri.
Se știe că zâmbetul e mai bun decât o ciocolată - s-a demonstrat că zâmbetul poate furniza același nivel de stimulare a creierului, cât o pot face mai multe bomboane de ciocolată. Plus că zâmbetul nici nu îngrașă, cum o face ciocolata.
La baza unui zâmbet strălucitor și sănătos stă, desigur, o igienă orală corectă, pentru că acesta influențează starea generală a corpului și, implicit, calitatea vieții. Vrei să ai o dantură albă și pefectă pentru a zâmbi cu încredere de fiecare dată?
Din ce în ce mai multă lume își dorește dinți albi, drepți, un zâmbet cu care să se mândrească, care, de altfel, să exprime și sănătatea dentară. O dantură sănătoasă și frumoasă este visul oricărei persoane.
Nu toți am avut norocul să ne naștem cu o dantură impecabilă, doar 2% din populația globului se poate lăuda cu aceasta. Așa că singurul lucru pe care-l putem face este să lăsăm specialiștii să se ocupe de această ,,cosmetizare”. Ca să corectăm probleme ca dinți strîmbi, înghesuiți sau o dantură cu spații, se recomanda folosirea unui aparat dentar. Cel care decide ce aparat dentar trebuie să purtăm este medicul ortodont, în funcție de complexitatea cazului și de indicațiile planului de tratament. Un aparat ortodontic poate fi fix sau mobil și poate fi purtat între 3 și 6 ani, în funcție de evoluția fiecărei persoane în parte. În primul rând durata depinde de sănătatea gingiilor, de evoluția pacientului dar și de masa osoasă - de obicei durata de purtare a aparatelor invizibile este mai scurtă decât a celor fixe. În unele cazuri poate fi nevoie și de extracții dentare, dacă, de exemplu, dantura este înghesuită. Înainte de a decide dacă este nevoie de aparat dentar, medicul recomandă, de cele mai multe ori, o radiografie panoramică.
În urma purtării apartului dentar se corectează atât problemele stomatologice, cât și eventualele probleme cu digestia, care ar putea apărea deoarece alimentele nu sunt mestecate corespunzător.
O bună sănătate orală te ajută să eviți problemele de sănătate orală și tratamentele costisitoare ulterioare. Dacă ai grijă de dinții tăi, ai grijă, implicit, de întregul tău corp - menținerea unor bune obiceiuri de igienă orală reprezintă un mod eficient de a avea o viață sănătoasă și de a te bucura de un tonus excelent! 
Și nu uita că râsul are beneficii puternice și poate influența sistemul imunitar. Așa că, data viitoare când ai dureri, ești deprimat sau ești într-o stare de sănătate nu tocmai bună, zâmbește și te vei simți mult mai bine!

Niciun comentariu: