miercuri

Călătorește confortabil și în siguranță


Atunci când închiriezi o mașină economisești bani și timp. Pentru că trăim în era vitezei, este normal să căutăm soluții ca să valorificăm fiecare secundă. Lumea resimte din ce în ce mai mult nevoia de siguranță, de control, dar și cea a unei viteze din ce în ce mai mari de desfășurare a evenimentelor - de la viteza conexiunii la internet și până la capacitățile hardware ale telefonalor inteligente, absolut totul este caracterizat de rapiditate. 
Dorința de a face totul mai repede, mai bine și mai eficient a condus la o nouă treaptă a evoluției, dând naștere astfel la standarde ridicate, cerințe mai avansate și rezultate din cele mai impresionante. Rapid, am depășit vremea autoturismelor cu câțiva cai putere, ajungând la o putere de zeci și sute de cai din motoare cu o capacitate cilindrică din ce în ce mai mică. Este vremea mașinilor inteligente ce au început să facă primii pași spre a se conduce în totalitate singure. Dar pînă la acel nivel, trebuie să ne mulțumim cu tehnologii ca menținerea automată a vitezei de croazieră, parcarea automată, recunoașterea benzilor și semnelor de circulație, recunoașterea coliziunii și multe altele care ne ajută să circulăm în siguranță, corect și relaxant.
Datorită nevoii tot mai mari de mobilitate, control și siguranță în trafic s-a dezvoltat rapid o nouă ramură a industriei auto, cea a închirierilor auto. Oamenii se văd din ce în ce mai puțin legați de autoturismul personal, preferând în schimb să închirieze unul când situația o impune, eliminând grijile ce vin odată cu deținerea unui autoturism și făcând  importante economii prin alegerea unei astfel de soluții (taxe, întreținere, asigurare). De fapt, unul din cuvintele cheie ale vieții cotidiene este ,,confort” cu c mare. De aceea închirierea unei mașini are ca principal scop obținerea confortului, a mobilității și nu în ultimul rând, a siguranței. Sunt destule situații speciale care te țin departe de autoturismul personal și astfel cauți soluții ajutătoare cât mai avantajoase. O detașare temporară, un program de pregătire în altă localitate sau chiar în altă țară te pun în situația de a intra în lumea serviciilor de închirieri auto, o soluție pe cât de la îndemână, pe atât de comodă și eficientă. Astfel de servicii de închirieri de mașini sunt din ce în ce mai solicitate în ultima perioadă și oferă confort, rapiditate, dar mai ales flexibilitate și independență- posibilitatea de a te deplasa la orice oră și pe orice distanță, oriunde și oricând, fără a mai depinde de transportul în comun sau de serviciile de taxi. 
Din punct de vedere al locațiilor de preluare-predare, segmentul închirierilor auto care au ca locație aeroporturile cunoaște o dezvoltare din ce în ce mai mare, facilitînd conexiunea cu orașele mai mici. Fie că pleci o săptămână, două sau câteva luni, astfel de servicii de tip rent a car îți sunt la îndemână. 
Prima dată când am apelat la o firmă de închirieri auto a fost când am venit împreună cu prietenii mei, din Germania și ne trebuia rapid un transport din aeroportul Otopeni, de 8 locuri. Știam că domeniul serviciilor rent a car s-a dezvoltat impresionant în ultimii ani și la noi în țară, pe piață existând un număr destul de mare de firme de închirieri. Pe de-o parte acest lucru înseamnă că potențialii clienți au de unde alege, dar, cum a fost și în cazul nostru, această ofertă generoasă a îngreunat alegerea serviciilor unei anumite firme. Pot spune că am avut noroc să găsesc de prima dată o firmă serioasă de închirieri mașini Otopeni, o firmă care se dezvoltă permanent și care oferă servicii de calitate, care are un parc auto generos și modele variate care să acopere o gamă largă de cerințe, la cele mai bune prețuri. Cei de la rent a car au fost foarte drăguți și ne-au oferit gratuit un GPS și un scăunel de mașină pentru copii. Unul din avantaje este și acela că șoferul adițional este întotdeauna gratis și că mașina poate fi adusă sau trimisă și în localitățile adiacente, unde livrarea se poate face și la un hotel din oraș.
Pentru că am fost foarte încântată de ofertele pe care mi le-au făcut de fiecare dată, m-am gândit să închiriez o mașină și pentru vacanța de o săptămână în Grecia, din luna august.
Voi cu ce alegeți să călătoriți pentru vacanțele în țară sau în străinătate?

Niciun comentariu: