sâmbătă


Cu bagajul la ușă 

Motto: ,,Lumea este ca o carte, iar cel care nu călătorește
 citește doar o pagină” -Sf. Augustin


Călătoriile-s elixirul de care are nevoie sufletul meu pentru a respira. Am nevoie de experiențe și aventuri, de obiceiuri și locuri noi, vreau să cunosc culturi și oameni, am nevoie de călătorii pentru a-mi hrăni sufletul și a-mi umple până la refuz viața cu amintiri. Visez să colind lumea în lung și-n lat, dintr-un colț într-altul, să-mi iau familia și să plecăm oriunde-om dori sau la nimereală (lăsăm degetul să cadă pe hartă, sau pe globul în mișcare), să vedem locuri și oameni noi, să ne pierdem în frumusețea locurilor necunoscute. Călătoriile au devenit pentru noi un stil de viață. Fugim de monotonia urbană ori de câte ori putem, în ultimii ani, din ce în ce mai des, oriunde, doar pentru a lua energie de la locuri și oameni noi. Trăim ca să călătorim și călătorim ca să trăim!
Călătorind, schimbăm mentalități. Intrăm în contact cu lucruri, culturi, fenomene diferite și, inevitabil, ne deschidem mintea. Acceptăm că dincolo de noi există și altceva, există alte tipologii de oameni, alte obiceiuri, alte religii, alte culori. Și devenim mai toleranți, mai înțelegători, în momentul când intrăm în contact cu această diversitate, trecem dincolo de limite, de bariere și devenim mai buni.
În august ne-am propus să mergem cu prietenii în Deltă. La pescuit și recreere. Să vedem frumusețea naturii, să ascultăm poveștile lipovenilor. Pe cărări necunoscute, în sălbăticie.
Orice călătorie poate fi destul de stresantă, mai ales dacă destinația este necunoscută. Nu știi cum sunt drumurile, nu știi dacă mașina ta face față, iar dacă ești o persoană foarte calculată, toate acestea te stresează. Și tu ai nevoie de călătorii fără stres.
Cea mai mare teamă, de fiecare dată când plecăm într-o călătorie, este legată de transport, de mașina personală, adică, pentru că nu este tocmai nouă, teama cea mai mare este să nu ne lase-n drum, așa cum s-a întâmplat vara trecută, spre mare. Salvarea noastră a fost atunci New Kopel Group, o firmă de închirieri mașini. Și recunosc că am mai apelat de foarte multe ori la ei pentru că am fost mulțumiți de serviciile lor. 
Cu siguranță, atunci când închiriezi o mașină, economisești, cel puțin, bani și timp. Pentru cei care preferă să călătorească cu mașina, să închirieze una, e opțiunea cea mai fericită: nu uzezi mașina personală, călătorești în ritmul tău și, mai ales, economisești bani (gândește-te doar la taxe, asigurare, întreținere). Iar o mașină închiriată de la SIXT Rent a Car este o afacere foarte bună (prețurile pornesc de la 33 euro/zi)!

Tu unde pleci vara aceasta?

Niciun comentariu: