sâmbătă

Toți copiii care se vor naște de la 1 ianuarie 2018 vor primi 10.000 de euro de la statul român

Este o propunere făcută de reprezentanții Partidului Noua România, care vor prin această măsură să îi ajute pe tineri să își continue studiile, să își deschidă o afacere sau chiar să cumpere o casă. Statul, potrivit acestui proiect, deschide un cont la CEC Bank la nașterea copilului, în care virează apoi câte 300 de lei lunar, astfel că la aniversarea majoratului să se strângă, cu tot cu dobânzi, suma de 10.000 de euro.
Conform acestui proiect, banii vor putea fi utilizati doar în momentul în care copilul a împlinit vârsta de 18 ani și poate demonstra că a absolvit 12 clase. Acești bani pot fi folosiți doar de către titulari și numai pentru studii universitare, pentru a-și cumpăra o locuință, pentru a-și deschide o afacere sau pentru a se trata de vreo boală, în caz că este un tratament mai costisitor. În cazul în care titularul moare, banii nu sunt moșteniți de familie și se întorc la stat.
În plus, pe lângă acest depozit bancar, de la 1 ianuarie 2018, copiii cu vârste cuprinse între 0-18 ani vor primi o alocație de 300 de lei. De la vârsta de 6 ani, alocația va fi acordată doar dacă copilul este înscris la școală. 
Legea depozitului bancar înființat la naștere are rolul de a recompensa fiecare copil născut în țară și de a-l ajuta să aibă un start bun în viață, dar și pentru a crește gradul de educație. Astfel, inițiatorii proiectului își propun să crească natalitatea și să sprijine copiii la educație și dezvoltare personală, să fie un adevărat suport pentru familiile nevoiașe.
Așteptăm cu nerăbdare ca acest proiect să fie implementat ca lege în România. Credeți că are sorți de izbândă?

Niciun comentariu: