luni

O casă îngrijită este o casă fericită

Nu e nicio casă mai frumoasă decât cea în care trăiești fericit.

Și cine nu-și dorește o casă ca-n povești?! 
De multe ori m-am gândit cum aș vrea să fie casa mea de vis, mare cât un palat sau o căsuță simplă și micuță, cu pridvor și cuiburi de rândunele sub streșini... 
Câteodată-mi doresc căsoaia pentru că de multe ori casa-mi devine neîncăpătoare când și neamurile și prietenii se hotărăsc să mă viziteze pentru mai multe zile și în același timp. Și uite așa-mi doresc deodată mai multe camere spațioase și-un living mare cu dining space, și-o mansardă generoasă și cochetă, cu o mulțime de ferestre și accesorii VELUX  și detalii ambientale care să dea un aer boem întregului spațiu de locuit.
E-heee!!! Dar îmi trece tot atât de repede dorul de palat când îmi aduc aminte că și costurile de întreținere vor fi la fel de mari. Plus că pentru o astfel de casă trebuie timp și efort pentru curățenie și cum mie nu-mi ajung niciodată cele 24 de ore dintr-o zi ca să fac tot ce-mi propun, rămân la ideea că o căsuță mică, practică se apropie de idealul meu de casă, de ,,acasă”. Cumva această căsuță îmi dă senzația de intimitate și simplitate. ( Desigur, în imaginația mea căsuța perfectă are ferestre rotunde și acoperiș în formă de ciupercă iar veranda este un portal care-mi face legătura cu natura, cu soarele, cu ploaia și cu muzica lor.) Și să nu credeți că e ușoară viața la casă; dar să știți că nimic nu se compară cu o ceașcă de cafea neagră băută într-o sâmbătă dimineață, pe terasă, în miresmele de liliac proaspăt înflorit.
Casa mea nu e nici mare, nici mică. O casă veche, plină de vise, cu o anumită arhitectură, cu scări largi la intrare și coloane ornamentale, cu o mansardă cochetă, bibliotecă și șemineu, cu fotolii mari, confortabile și c-un living larg cu tablouri și fotografii de familie, rame groase cu povești de-ale bunicului și cântece dulci de bunică, apoi încă trei dormitoare și-un birou - atelier de lucru, multifuncțional în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, de fapt. Acesta este locul preferat pentru o gustare mică sau un shake cu prietenii care se distrează deseori schimbând culorile luminii ambientale cu o simplă atingere pe touchscreen-ul smartphone-ului. Apoi mai este grădina cu flori, sera și terasa acoperită cu tigla metalica. Nu-i mult, dar e ,,acasă”. Este o casă simplă, poate chiar prea simplă, dar în același timp grandioasă - de senină și frumos proporționată. Și, cred că într-un fel, mă și reprezintă. Este locul unde-mi găsesc liniștea și inspirația, unde mă relaxez și petrec timp prețios alături de cei dragi. E casa mea de vis și iubire. 

Niciun comentariu: