luni


Acum a venit vremea și pentru tine!


Motto: ,,Dacă ai îndrăgit muntele, nu cauți doar țeluri doesebite și trasee foarte grele. Același preț pot avea zilele când hoinar, acolo sus, încerci să redevii o modestă părticică din natură, echilibrat și simplu, asimilând cu toate simțurile armonia și liniștea înconjurătoare”.- Ionel Coman, alpinist


Îmi place marea dar muntele îmi stârnește de fiecare dată emoții puternice și sentimente inedite. De fapt, fiecare dintre acestea, are farmecul său. Frumusețea e oriunde în jurul nostru, fie că suntem la mare, fie la munte. Important este să nu trecem nepăsători pe oriunde ne duc drumurile noastre, ci să privim totul cu sufletul și cu mintea deschisă.
Dacă ar fi să aleg însă, aș alege muntele cu aerul său curat, cu cărările bătătorite, cu peisajele ce se schimbă la fiecare doi-trei pași. Pentru că totul e atât de banal, dar atât de minunat! Și pentru că deseori am nevoie de o doză mai mare de verde decât îmi poate oferi parcul din oraș. Și, mai ales, pentru că vârful unui munte este unul din puținele locuri unde există ceva perfect: liniștea!
Știu că și ea adoră muntele. Câteodată, dis de dimineață, îmbrăcată cu haine sport mă și repede în mașină, dornică de noi aventuri. Îi place să se cațere pe munte și să orbecăie prin peșteri (alea adevărate, nu cu uși de termopan!) și să mă alerge prin poienițele cu flori. Am dus-o și pe cărări bătătorite dar și pe-acolo unde o ducea dor gândul. Aveam grijă să nu calce strâmb, pentru că de fiecare dată când vede frumusețile muntelui, devine o visătoare: cântă, spune poezii, râde cu păsările și e tare fericită. Știe că am eu grijă de ea!
Știu unde vrea să ajungă, cunosc, de fapt, toate căile pe care vrea să meargă, pentru că ea mă ghidează cu inima. Nici nu mai știu de când suntem împreună. Ea m-a găsit, ea m-a ales, eu n-am făcut altceva decât s-o îndrăgesc de la prima vedere! 
Toți prietenii ei sunt curioși de ce a făcut o adevărată pasiune pentru mine. Eu nu mă mir deloc, pentru că o știu prea bine. Ea spune că ,,va veni și vremea lor”, așa cum le vine vremea tuturor lucrurilor în viață. Și povestește, a nu știu câta oară, despre Cervantes. Că pe la vârsta de nouă ani, nu știa decât că era unul care se bătea cu morile de vânt, apoi când a mai crescut, a înțeles, de fapt, esența: lui Cervantes nu-i venise vremea atunci, la cei nouă ani ai ei. Așa e și cu prietenii care nu înțeleg pasiunile altora: ori nu le-a venit vremea, ori nu le va veni niciodată. Și râde!!! Și eu mă bucur așa de mult c-a citit Cervantes și că m-a găsit!
Mă scuzați, dar eu nici nu m-am prezentat: Converse sunt, de la Answear.ro, primul magazin multibrand din Polonia care oferă o gamă foarte largă de produse pentru întreaga familie. Aici face ea cumpărături fără limită, fără să iasă din casă. Tot așa m-a ales și pe mine dintre 200 de mărci moderne din întreaga lume (Adidas, Nike, New Balance, etc.) Diferența nu o face doar prețul ci și confortul celor ce aleg să poarte aceste mărci.
Vouă v-a venit vremea?!
Articol scris pentru SuperBlog 2016

Niciun comentariu: