sâmbătă


În așteptarea iernii

Îmi place toamna, deși mi se pare că e doar agonie în așteptarea iernii...
Și aștept, pentru că de felul meu sunt foarte răbdătoare. Dar mi-e așa de dor de o drumeție prin peisajul hibernal, mi-e dor să aud zăpada proaspătă scârțâind sub picioare și mi-e dor de aer curat, de munte.

Și pentru ca așteptarea să fie mai ușoară, n-ar fi mai bine să ne verificăm tot echipamentul pentru iarnă? Cine știe, dacă mâine dimineață avem zăpadă de 1 metru și trebuie să mergem direct pe părtie, nu trebuie să fim pregătiți? Practicarea sporturilor de iarnă în condiții optime vine la pachet cu un echipament bine pus la punct. A sosit, deci, vremea să verificăm starea echipamentelor sportive, a articolelor vestimentare dar mai ales a încălțărilor de iarnă.
Cum ne îmbrăcăm pentru drumețiile pe munte?
Specialiștii recomandă să adoptăm sistemul de layering (îmbrăcămintea stratificată de tipul foilor de ceapă). Acest sistem oferă maximul de protecție și izolare datorită aerului prins între straturile de îmbrăcăminte. Stratul inferior să fie din fibră sintetică pentru că elimină transpirația și se usucă foarte repede (nu sunt indicate articolele din bumbac), stratul intermediar format din mai multe articole, în funcție de temperatură (polartecul) iar geaca și pantalonii impermeabili alcătuiesc stratul superior, având capacitatea de a elimina umezeala, transferată de celelalte straturi, în exterior.

Cum păstrăm bocancii în cea mai bună stare?
Bocancii aș zice că sunt un accesoriu indispensabil în orice echipament, de aceea trebuie să verificăm amănunțit starea acestora, înainte de expediții. Știu că miros după ceva timp și că durează un pic mai mult să-i cureți ca la carte, dar, dacă vrei să te bucuri de ei în cât mai multe ture, trebuie să ai grijă de ei. Așa că nu-i arunca direct în mașina de spălat! Nu este recomandat să-i speli în interior! Pune în ei bicarbonat de sodiu sau plicuri de ceai negru ca să înlături mirosurile neplăcute și bacteriile. O pereche de bocanci de calitate are nevoie și de soluții de întreținere pentru a te bucura de ei mai mult timp sau pentru ai impermeabiliza. NIKWAX este cel mai important fabricant de soluții de întreținere a pielii și nu numai, din întreaga Europa.
Știu că e copleșitor să păstrezi și să cureți perechea ideală de bocanci! Dar, dacă te-ai plictisit de cea veche, poți oricând să-ți cauți una nouă și frumoasă în depozitul de bocanci

Și dacă ne-am pregătit totul ca la carte, nu ne rămâne decât să așteptăm iarna. Drumeții în locuri de vis vă doresc din toată inima!

Niciun comentariu: