joi

Carnea de strut - sursa longevitatii

Vrem să fim sănătoși și la 20 de ani, 50 dar și la 75 de ani. În vremurile noastre bolile vasculare și cele de inimă reprezintă problema numărul 1 și cauza celor mai multe decese, atât la nivel mondial, cât și în România. Există o relație directă între tensiunea arterială ridicată și concentrația grăsimilor în sânge. Având în vedere trendul global pentru un stil mai sănătos de viață, aici persectivle sunt cu adevărat enorme. 
Carnea de struț este cel mai bun produs pentru cei interesați de problema sănătății. Dacă introducem carnea de struț în alimentația zilnică în locul cărnii de porc sau de vită (se deosebesc doar prin conținutul ridicat de grăsimi și colesterol), vom diminua semnificativ riscul apariției arteroslerozei, infarctului miocardic sau accidentului cerebral vascular. Starea de sănătate a fiecărui om este direct legată de nivelul de seleniu din organism. Conținutul ridicat de calciu și seleniu din carnea de struț acționează benefic asupra organismului oamenilor cu vârstă înaintată. Seleniul contribuie la prevenirea bolilor vasculare și celor de inimă, diabetului, hepatitei cronice și apariției tumorilor, acesta ajutând de asemenea la întărirea sistemului imunitar al organismului prin activarea producerii de anticorpi.

Carnea de struț - garanția dezvoltării sănătoase a copiilor 

Carnea de struț este un produs de neînlocuit nu numai pentru adulți, dar și pentru copii. Alimentația corectă și sănătoasă a mamelor în timpul sarcinii este la baza sănătății și dezvoltării ulterioare a copilului. Un rol important îl are alimentația copilului în primii ani ai vieții, moment în care se formează sistemul imunitar al organismului și se imprimă o linie sănătoasă de creștere. Consumul cărnii de struț este benefic în special pentru copii în perioada creșterii, datorită conținutului ridicat de proteine și a conținutului scăzut de colesterol și a conținutului de acizi grași nesaturați. această carne este cu adevărat un produs dietetic unic, deosebindu-se de celelalte feluri de cărnuri printr-un conținut scăzut record de colesterol, un conținut de grăsimi de doar 1,5%, peste 22% proteine și aminoacizi și un conținut optim de fier. Cobinația unică de aminoacizi conținută de carnea de struț ajută la funcționarea stabilă a sistemului imunitar al organismului uman, contribuind la stimularea activității acestuia. Carnea de struț poate fi folosită în producția alimentelor pentru copii datorită cantității mari de calciu, fier și zinc conținute, minerale foarte importante pentru creșterea și dezvoltarea optimă a copiilor.
Și cum delicatesele de struț sunt tot mai cătate și restaurantele le-au introdus în meniu. Am mâncat de curâmd niște minunate frigărui cu carne de struț și cu glazură de miere din abundență...o minunăție. Am luat rețeta și am preparat și eu acasă cu carne cumpărată de la Gourmet de Struț, un site unde găsești rețete delicioase, dar și date importante despre beneficiile cărnii de struț, despre fermele de struți și modul de hrănire și creștere a acestora. Prețurile sunt foarte bune, ținând cont mai ales de multiplele beneficii ale cărnii de struț.

Frigărui de struț glazurate cu miere

Carnea de struț se dezgheață în frigider, în ambalajul original, sigilat. După dezghețare, carnea se slapă și se usucă într-un șervețel sau prosop de bucătărie. Se recomandă marinarea cărnii în cazul în care dorești s-o prepati la grătar.
Pentru marinată ai nevoie de:
350 ml vin roșu, 1 ceapă mică toacată mărunt, 1 linguriță rosmarin, 1 linguriță cimbru uscat, 4-5 căței de usturoi zdrobiți, o legătură de pătrunjel tocat, 2 lingurițe piper alb, 3-4 frunze dafin, 3 lingurițe de sos Worcesterhire (facultativ).
Pentru frigărui aveți nevoie de :
500 de grame file sau steak de struț tăiat cuburi, 2 roșii tăiate cuburi, 1 ardei gras tăiat cuburi, 2 cepe tăiate cuburi, 125 ml. miere încălzită.
Se amestecă ingredientele pentru marinată și se lasă carnea, într-un vas acoperit, la marinat, în frigider timp de 24 de ore.
Se așează carne alternativ cu legumele pe frigărui după care se ung cu miere. Se lasă câteva minute (5, max. 10) pentru a lăsa excesul de miere să se scurgă.
Se pun pe grătar la foc mediu, întorcându-le doar o singură dată, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.Este o delicatesă, o carne foarte plăcută la gust și binînțeles foarte sănătoasă.

Niciun comentariu: