miercuri


Fărâme de bucurie


Azi am vă povestesc cum am sărbătorit aniversarea celor 25 de ani de căsătorie și cum Bucureștiul a devenit, dintr-o dată, orașul meu de suflet.

Mă trezesc într-o dimineață cu un bilețel frumos împăturit pe pernă, și pe noptieră, într-o cană ușor ciobită cu-n trandafir roșu, puternic parfumat. WOW! Credeam că nu m-am trezit și încă visam...Cine să-mi facă mie surprize de-astea?! Soțul meu nu e genul... Mă ridic în capul oaselor și desfac plicul roșu. Măi să fie... Ce-ai pățit, bărbate!? îmi zic în gând. Iau cu mâinile tremurânde foaia cu pătrățele (pesemne ruptă din caietul de teme al unui elev) și recunoscând scrisul lui lăbărțat, citesc cu voce tare:
,,Aniversările ar trebui să fie sărbătorite, dar în cazul acesta nu fac decât să ne reamintească că vom petrece toată viața împreună. Anii care au trecut m-au făcut să-mi dau seama că nu-mi pot imagina cum ar fi viața fără tine. Probabil aș spăla vasele, aș face curățenie și aș găti de unul singur... Indiferent de ce s-ar întâmpla, știu că mă pot baza pe tine mereu. Probabil de aceea și fac atâtea lucruri prostești. Astăzi sărbătorim cea mai mare realizare a ta: faptul că ai rezistat atâta timp alături de mine. La mulți ani!” 
Da, mulțumesc! Ăsta-i bărbatul meu... 
Când să pun hârtia la loc în plic observ că pe verso era un P.S. ,,Pregătește și tu niște lucrușoare pentru week-end, mergem la capitală. Te iubesc!” Adică ce să pregătesc, domnul meu?! Nu e prima dată când face el chestii de-astea, o dată am plecat în Grecia la 11 noaptea, că voia să vadă nu știu ce meci de fotbal extrem de important! 
Nici nu apuc să mă dau jos din pat că aud ușa:
- Ești gata!? Hai, că întârziem!
- Ce-ai, dragă?! îl întreb mirată cu gura plină de pastă de dinți. Unde întârziem?
- Nu ți-am zis!?
- Nu mi-ai zis nimic dar am citit fițuica aia de pe pernă.
- Ți-a plăcut trandafirul, nu!?  E de la noi din curte (de parcă nu mi-am dat seama și eu...).
- Am făcut eu bagajul, te aștept jos! și aud trântindu-se ușa cu zgomot. A plecat. Deci,... mergem la capitală. Unde în capitală?? Să analizăm puțin: câteva bagaje, deci dormim o noapte (sau două) în București și, mai mult ca sigur, la vărul lui, (să nu uit să iau un buchet de flori pentru nevastă-sa). M-am îmbrăcat în grabă, am încuiat și alergând pe scări, îmi dau seama că eu nu am pregătit nimic soțului meu. 
- Hai odată, că întârziem!!!

60 de km. ne-am distrat cu Smiley, Andra, Brenciu și Holograf. Ascultând muzică pentru suflet...

Bucureștiul mi-a plăcut dintotdeauna. Distracție la tot pasul, shopping de calitate, teatru, operă, film, cafenele și cluburi...Mi-aș fi dorit să locuiesc în București. Dar azi mă mulțumesc și cu titulatura de turist! 
- Hai să ne cazăm repede, că avem bilete la meci!
Deci, asta era graba... Meciul!
- Nu mergem la vărul tău, Marcel?!
- Nu! răspunde sec. 
A găsit el cazare-n București singur!? Nu-mi vine să cred... Nu mai zic nimic pentru că suntem prin centrul capitalei și aici se circulă bară la bară mereu. 
-Aproape am ajuns! zice el, căutând un loc de parcare.
Am crezut că a înnebunit de-a binelea soțul meu când a parcat alături de Hotel Arc de Triomphe. Știți și voi: zonă rezidențială, 4 stele de lux, pe lista clădirilor de patrimoniu arhitectural național, cu saună și jacuzzi, ce mai... eleganță, rafinament, stil inconfundabil... Și noi, îmbrăcați festiv, în blugi și tricouri (acum mă felicit că nu mi-am tras pe mine blugii ăia cool, rupți în genunchi), cu o gentuță de plajă  roz bon/bon, burdușită, cu fermoarul râzând știrb, dintr-o parte... Și, desigur, grăbiți, că doar mai era un pic și începea meciul vieții... Nu-mi venea să cred că mi se întâmplă așa ceva!!! Priviți și voi unde eram eu!
Hotel Arc de Triomphe e primul hotel boutique din România care  oferă încă de la prima vedere o atmosferă intimă, relaxantă și servicii de lux, personalizate. Având 35 de camere decorate cu stil, cu obiecte de mobilier din lemn masiv, materiale din bumbac egiptean sau lână englezească, cu perne alergenice, mini-bar, telefon internațional direct, acces la internet, birou de lucru, aer condiționat cu control climateric individual... E ce-am observat eu la o primă și rapidă ,,inspecție”. 
Și, bineînțeles că n-am mai mers la niciun meci, am rămas în cameră să mă dezmeticesc nițel... Pe bune, prieteni, totul era WOW!!!
Eeeiiii, voi ce ziceti!? Minunată surpriză, totuși, nu?!
Parcă-mi părea rău că n-am mers cu el la meci... 
Și pentru că voiam să mi-l răsfăț și eu că-mi era, încă, alături, (să nu credeți că eu mi-s vreo sfântăăă), am comandat pachetul ,,răsfăț romantic” (pe banii lui, desigur :P ) cu decor și cină romantică, acces la Spa (saună, jacuzzi, steam bath), etc. Și-abia așteptam să mă bucur de toate acestea împreună cu el!!! 
Nu vreau să intru în amănunte, dar vă spun doar că a fost un week-end de poveste!!!
După această minunată aventură, Bucureștiul mi-a devenit foarte drag. Și dacă aveți vreodată drum prin capitală și vreți să petreceți o seară relaxantă, nu uitați ce v-am spus: Hotel Arc de Triomphe oferă cele mai bune servicii SPA, saună și jacuzzi,- un cadru perfect pentru fiecare moment unic din viața ta. 
http://www.residencehotels.com.ro/
Articol scris pentru SuperBlog 2016

Niciun comentariu: