vineri

Iohannis despre 6% din PIB

Președintele Iohannis: ,,Pur teoretic, se poate aloca 6% din PIB educației, dar practic, nu, pentru că banii nu pot fi cheltuiți cu folos.

Președintele a participat la o dezbatere la Târgu Jiu pe tema administrației din România. Printre altele, declară:
,,Am avut o discuție cu studenții care mi-au spus că obligatoriu la anul trebuie să avem 6% din PIB pentru învățământ. Pur teoretic cred că se poate, dar practic sunt convins că nu se poate. Nu că nu se pot aloca, nu se pot cheltui, fiindcă este ușor să cheltui 100 de lei sau 1000 de lei sau 1 milion, dar când se cheltuie 6% cu folos- nota bene, nu doar bani aruncați degeaba- nu e deloc ușor”. 
Șeful statului a spus că ,,ar fi păcat” ca banii să fie folosiți ,,nechibzuit”, iar statul trebuie să judece mai bine la ce sunt folosite fondurile. Scopul, declară Iohannis, este ca dacălii să fie mulțumiți, dar în primul rând elevii și studenții să aibă o educație bună la finalul studiilor.
,,Cel mai important obiectiv este ca tânărul atunci când termină școala, indiferent la ce nivel, să fie pregătit pentru piața muncii și pentru viață”- explică domnul președinte.

În încheiere, afirmă că obiectivul final este ca noile generații să fie mai bine educate decât cele din prezent.

Să recapitulăm, deci, din spusele domnului Iohannis...

...studenții au cerut ca România să aloce 6% din PIB pentru domeniul educației în 2017, ceea ce ,,pur teoretic” se poate face, dar practic există o problemă în a cheltui ,,cu folos” banii.

Am citit, și recitit...

Recunosc, suntem proști, domnule președinte, tare proști... Habar n-avem cum să cheltuim banii ,,cu folos”, așa ca dv... Ceva bonusuri pentru parlamentari pe viitor?! Că ei se pricep tare bine la tot!

Niciun comentariu: