miercuri


Atât de cool încât cuvintele sunt de prisos


,,Stilul vestimentar reprezintă felul nostru de a spune
 cine suntem, fără a fi nevoie să vorbim.”- Rachel Zoe


Ce înseamnă pentru tine ,, a avea stil”? Și, de fapt, ce apreciezi tu la alții în această privință?

Într-adevăr, stilul vestimentar este un aspect important prin care ne exprimăm personalitatea, arătăm lumii cine suntem și ce ne place. A avea stil e un fel de ,,semnătură” proprie, zic eu, prin care se și creează prima impresie către toți ceilalți. Moda a fost dintotdeauna un instrument de exteriorizare dar, în același timp, și un mod de a spune simplu: ,,asta sunt eu!” Stilul vestimentar rămâne, așadar, o validare a propriei individualități. 

Tu depui eforturi pentru a-ți crea un stil personal? Cum ai descrie mediul în care te miști- îți este apreciat stilul (chiar dacă este nonconformist)?

Stilurile care mă caracterizează pe mine sunt casual și sporty chic. ,,Semnătura ” mea se ascunde în episoadele fiecărui eveniment al zilei. Astfel, îmi creez imaginea după rolul pe care am de gând să-l joc în ziua respectivă. Pot spune că hainele mele au istorie pentru că fiecare lucru a fost cumpărat, așteptat, găsit, primit cadou, cu recunoștință și deosebit de mare bucurie. Hainele mă învață cum să le port de fiecare dată, fiindcă în funcție de dispoziție sau companie, atunci când sunt observate și admirate, mă fac să recunosc că și-au găsit locul sau rolul potrivit cu adevărat. (sau dimpotrivă ☺) Mediul- mai bine zis mediile în care mă învârt zilnic au păreri diferite despre ceea ce port eu- de la negativ până la adorație. Eu, însă, accept orice stil, cu plăcere și deosebit interes. Totuși, voi alege mereu încălțămintea sport în locul pantofilor cu toc și blugii în locul rochiilor. Însă, din când în când, trebuie să recunosc, simt nevoia de a adopta și alte stiluri, de a fi mai feminină, elegantă sau chiar girly, chiar dacă consider că nu mă caracterizează.

Prin natura sa omul își dorește să se simtă cât mai confortabil, iar stilul sport este special conceput pentru a ne pune în valoare și pentru a evidenția latura sportivă, atletică și pentru a ne face să ne simțim bine cu aceste ținute. Și acest stil nu se limitează, în niciun caz, la adidași și trening, cum ar crede majoritatea. Putem purta o ținută sport foarte lejeră dar în același timp sofisticată. 

Stilul meu este dictat mai ales de mediul zilnic, nu neapărat că nu mi s-ar permite altul. Dar la școală îmi place să etalez o vestimentație la patru ace, cum se spune, mai mult elegantă decât sport. Nu am purtat niciodată blugi sau adidași, tricouri lejere, stil sport, oricât mi-aș dori, dar nici nu cred că aș avea mari succese la clasă îmbrăcată astfel. 👩 Consider că fiecare din noi trebuie să-și aleagă corect vestimentația ținând cont mai ales de situație: eu nu mă văd îmbrăcată în pantaloni scurți sau blugi tăiați la ore, tot așa cum nu m-aș vedea la picnic cu pantofi eleganți, cu toc.

Ador stilul sport pentru că se poartă cu foarte mare lejeritate. Doar că ocaziile în care port ținute sport le aleg cu foarte mare atenție. La fel procedez și cu hainele ce intră în componența acestei ținute, le aleg cu deasemeni, cu grijă, pentru că nu sunt de fel o fire atletică dar îmi plac mult prea mult hainele comode. Vorbesc de teneși și de pantofi sport comozi, de hanorace cool sau de tricouri până-n talie... Acest stil vestimentar este mai potrivit ieșirilor în aer liber, cu prietenii sau plimbărilor urbane, partidelor de jogging de dimineață sau shopping. Stilul sport poate fi ales de către oricine atâta timp cât acest stil îl reprezintă și este în concordanță cu evenimentul la care trebuie să participe. Stilul sport trebuie să întrunească trei condiții importante: detașare, relaxare și lejeritate ca să te poată evidenția prin simplitate dar în același timp să îți pună în lumină personalitatea și stilul de viață, dar mai ales starea de spirit. Ador stilul sport pentru că arată naturalețe, carismă, bun gust prin purtarea unor haine simple, confortabile, dar eu am grijă să fie întotdeauna și de calitate. Consider că acest stil este una din cele mai bune alegeri în ceea ce privește confortul ținutelor. Oare cine nu își dorește să arate bine și să se simtă lejer? 

Și ce poate fi mai lejer și mai modern decât niște botine?!

Dacă te pregătești să investești într-o pereche de ghete sau botine pentru toamna asta, alege o pereche care se potrivește la mai multe stiluri și culori. Botinele sunt unele din cele mai versatile elemente ale oricărei garderobe, pot fi asortate la aproape orice, indiferent că porți ținute sport, casual sau elegante. Dacă nu ai o pereche de botine în dulap, este cazul să-ți cumperi una. 
Eu îți dau o idee, pentru că de curând mi-am cumpărat o pereche de botine de pe answear.ro. Pe acestea, cu sinceritate vă spun, le-am îndrăgit de la prima vedere. Nu m-aș mai despărți de ele niciodată, așa de tare îmi plac! Cu siguranță vor fi companioanele ideale pentru zilele de primăvară sau toamnă târzie, mă vor însoți vara la concerte, cred că până și iarna le voi scoate la plimbare, dacă vremea va ține cu mine. 

Nu ezitați să vă cumpărați o pereche de botine, pentru că vor deveni, în scurt timp, încălțămintea voastră preferată (v-o spun din propria experiență).

Articol scris pentru SuperBlog2016

Niciun comentariu: