Salvarea vine întotdeauna de la AVBS Credit
O generație care-și ignoră istoria, nu are niciun trecut și niciun viitor - cu această deviză am demarat la începutul anului școlar proiectul ,,Ieri-Azi-Mâine”, încercând să adunăm cele mai bune și emoționante momente din istoria școlii/ elevilor și cadrelor didactice/ orașului/etc. să le combinăm cu cele mai frumoase povești din prezent ca la final să ne/vă oferim câteva frumoase și de neuitat ,,amintiri pentru viitor”. Un partener drag al acestui proiect este TVR2 care ne-a făcut de curând o mare surpriză, invitându-ne la emisiunea ,,Ieri-Azi-Mâine”, din data de 2 decembrie, de la ora 16.00, la o ediție de sărbătoare, dedicată Zilei Naționale a României. Această emisiune își propune, la fel ca proiectul nostru, să readucă în atenția oamenilor adevăratele valori ale societății. Gazda emisiunii, Corina Dănilă, mărturisește că ,,...toți cei care mai credem încă în idei și în experiența dezvăluită, ar trebui să devenim depozitarii acestor povești, pentru că toți acești oameni ne pot ajuta să înțelegem încotro ne îndreptăm ca neam. Iar imaginile din Arhiva Televiziunii Române sunt încă o dată dovada faptului că geniile și elitele creează și desăvârșesc un neam”.
De cum am aflat de această invitație și cu aceste cuvinte frumoase în gând, ne-am gândit să pregătim un mic moment artistic în care să prezentăm elevi și profesori, de-a lungul vremii și, mai ales, diferențele dintre școala de ieri și școala de azi. Și nu cred că există cineva care să nu-l știe pe Sfântul Nicolaie, pe Smărăndița, pe învățătorul ce consideră ,,bătaia ruptă din rai” și pe bădița Vasile cel blând și rușinos? Sau pe profesorul de istorie Pricupescu (,,Dascăl prost”) care colecționa scrisori de la prieteni, cunoscuți, senatori și iubite în care era rugat să treacă clasa diverși copii ,,de familii bune” dar care reușea cu destul de multă greutate să țină piept avalanșei de rugăminți, ispite, plocoane, etc. Ne-amintim și de marele Eliade care a povestit cum a rămas corigent la matematică în ,,Romanul adolescentului miop”, sau de Marin Preda care povestește cu nostalgie și admirație Marin Preda în ,,Viața ca o pradă” despre un altfel de dascăl care reușea să-i fascineze pe copiii care-l ascultau cu ,,răsuflarea tăiată” vorbind despre istorie și neam. Pe toți ne doream să-i readucem printre noi, cu ajutorul unei mici scenete. Pentru că ne doream o prestație ca la carte aveam nevoie de costume de epocă și multe alte materiale necesare pentru decor. Ca să realizăm un spectacol de calitate, ne-am dat seama repede că avem nevoie de bani, mai degrabă, de fapt, de un credit bancar.
Avantajele acestui tip de credit sunt rapiditatea cu care se aprobă- în câteva zeci de minute banii pot fi ridicați sau transferați în cont și faptul că nu există comision de plată anticipată, acest credit rapid putând fi achitat anticipat oricând. Ar fi ideal dacă ar exista un credit special creat pentru educație, fie pentru promovarea tinerelor talente (concursuri in țară sau străinătate) sau chiar pentru achiziționarea unor materiale necesare pentru dezvoltarea unor aptitudini (costume de epocă, instrumente muzicale, etc.).
De ce nu ar exista un Credit pentru viitorul meu? sau Credit pentru educație? pentru ca noi, dascălii/unitatea școlară/părinții, să reușim, în timp util (creditul rapid se poate acorda pentru o perioadă scurtă de timp- 30/45 de zile- un credit până la salariu, de fapt :D ) să participăm cu succes la toate evenimentele propuse. Cu siguranță și TVR-ul ar susține și promova astfel de proiecte!
Când ai nevoie urgentă de un împrumut, dar nu vrei să apelezi la prieteni sau familie, creditul rapid este soluția ideală pentru oricine!
Articol scris pentru SuperBlog2016
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu