marți


Azi elev, mâine masterchef!


Copiii sunt foarte încântați de ideea de a face ceva ,,de oameni mari”. Nu trebuie însă să-i încarci cu responsabilitați, cu cât sunt mai simple și pe măsura lor, cu atât vor fi mai mândri de ei că au reușit să ducă la bun sfârșit ceea ce i-ați solicitat să facă. Cu siguranță va respinge mai greu felul de mâncare la a cărui preparare a contribuit. Și, mai ales, nu uita să-i lauzi eforturile!

La școală, activitățile de tip Masterchef sunt foarte apreciate în rândul elevilor, dar și al părinților, pentru că mulți dintre ei au vrut să participe, alături de copiii lor. Aceste activități nu se desfășoară în mod curent în timpul anului școlar și sunt așteptate de către elevi cu nerăbdare, mai ales pentru că astfel pot colabora și lăuda cu experiența părinților. Toate activitățile de acest fel îi bucură, dar nu poți să nu observi cum le sclipesc ochișorii la mami și tati.

Cea mai recentă experiență din clasă - miam-miam, gustoase și aspectuoase:

Pentru aceste minunății -,,Tartine gărgăriță”- ne-am inspirat din cartea ,,Retețe pentru micile gospodine”, o cărțulie haioasă cu imagini sugestive și câteva rețete deosebit de gustoase și arătoase, ușor de pregătit împreună cu cei mici. Cartea se află de ceva timp în biblioteca școlară și este una din cele mai căutate de către elevi. Mi-am dat seama după paginile cărții și care au fost cele mai apreciate rețete: brioșe cu morcovi, mere coapte umplute, bomboane de ricotta și fulgi de cocos, clătite japoneze-Dorayaki, biscuiți cu Nutella, acadele de banane și ciocolată- din rețetele dulci iar din rețetele sărate copiii preferă mini-pizza rapidă, tartinele gărgăriță, frigărui crocante de pui, ouă umplute cu mousse de ton, rulourile cu ricotta și șuncă, chifteluțele de pui la cuptor și mini-șnițele cu sos de usturoi.
Se spune că a găti este o artă pentru că ne oferă ocazia de a ne exprima creativitatea într-un mod savuros și încântător. Și Laura Adamache, autoarea acestei cărți, exact asta ne oferă, o călătorie culinară cu rețete pline de sfaturi și trucuri delicioase.

Voi ce gătiți împreună cu cei mici?



Niciun comentariu: