luni


Găzduire Enterprise pentru confortul tău on line


Ce însemană hosting sau găzduire web?
Găzduirea web (web hosting în engleză) este un serviciu oferit atât companiilor cât și persoanelor particulare care le permite acestora să își publice un site web în internet, adică să-l pună la dispoziție, în web, vizitatorilor online. Furnizorul acordă spațiu de memorare pe un server conectat la internet și de obicei afișat fizic într-un centru de calcul. De obicei, furnizorul alocă fiecărui site web găzduit câte un nume de domeniu web unic și pune la dispoziție clientului nu numai spațiul de stocare necesar site-ului, dar chiar un întreg servere (virtual) inclusiv sistemul său de operare.

Pachetele de găzduire web pot fi :
*gratuite- acest tip de găzduire prezintă multe limitări și deseori reclame
*găzduire împărțită (shared)- site-ul este amplasat pe un server ce mai suține și alte site-uri ce împart resursele și sunt deseori limitate
*VDS (Virtual Server) sau VPS (Virtual Privat Server)- serviciul acesta împarte resursele unui server către mai multe mașini virtuale
*Reseller- permite utilizatorului să ,,vândă” la rândul acestuia, pachete de găzduire persoanlor terțe.
În principiu, termenul de GĂZDUIRE poate fi împărțit în 3 categorii: găzduire web, găzduire email și găzduire DNS. Voi discuta mai mult despre găzduirea web (webhosting) care mai în toate cazurile, include și găzduire pentru mail. 

Un cont de găzduire web oferă, deci, un anumit spațiu alocat pe un server, cu conexiuni multiple și continue la internet, si, desigur, o banda de trafic. Spațiul de găzduire reprezintă mai degrabă site-ul propriu-zis care este format din mai multe fișiere (html, php, jpg, gif, etc) ocupând un spațiu mai mare sau mai mic- de fapt, spațiul de găzduire pe care îl achiziționați. Browser-ul (Firefox, IE, etc.) tău când accesează o pagină web, practic dowleadează o serie de fișiere din care este alcătuit site-ul (html, poze, etc.) iar cantitatea respectivă este contorizată ca trafic. Pachetul de găzduire asigură un anumit trafic lunar exprimat în GB/lună. În afară de spațiul de găzduire web și traficul alocat contului tău vei primi și opțiuni atșate pachetului de hosting: baze de date, conturi de email, domenii parcate, domenii addon, etc, configurarea acestora făcându-se prin intermediul Panourilor de control (Cpanel, Plesk).


Atunci când dorim să ne facem un site avem nevoie de două lucruri: web hosting și un domeniu. Spațiul de găzduire poate fi cumpărat dar poate fi și gratis. Dacă optezi pentru unul gratis nu te aștepta la prea multe facilități. Dacă însă îți dorești o găzduire web de calitate te sfătuiesc să alegi Găzduire Enterprise pentru programul de fidelitate (10% reducere), uptime garantat, soluții business, control panel specializat, suport profesional și transfer site gratuit. Enterprise garantează găzduire wordpress de înaltă performanță cu IP dedicat și certificat SSL, indiferent de dispozitivul folosit- laptop, tableta, pc sau smartphone.

Dar de ce trebuie să înregistrezi un domeniu?
Cu sute de domenii înregistrate în ficare zi, este important să-ți asiguri și tu identitatea online cât mai curând posibil. Chiar dacă nu -l utilizezi imediat este recomnadat să-ți înregistrezi domeniul pentru a împiedica pe altcineva să-l ia. 
Lansează-ți site-ul cu găzduire web de calitate!

Niciun comentariu: