duminică


Infecțiile urinare nu trebuie neglijate!


Cistitele sau infecțiile urinare sunt declanșate de acțiunea unei bacterii asupra tractului urinar. Semnele principale ale bolii sunt urinările frecvente asociate cu usturimi sau dureri. Boala este întîlnită mai des la femei dar și bărbații de vârsta a treia sunt predispuși la ea. Acest tip de infecții apare din cauza faptului că diferite microorganisme ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplică și, cu timpul, duc la modificări în funcționarea normală a rinichilor și a căilor urinare.
Infecțiile urinare reprezintă o problemă majoră de sănătate, apariția acestora fiind mai frecventă la persoanele cu litiază renală (calculi renali) sau microlitiază renală (prezență de nisip la nivelul rinichilor).

Simtomele unei infecții urinare
Simtomele unei infecții ale tractului urinar (ITU) variază în fucție de localizare.
1. Infecția urinară joasă (ITU inferioară) -are unele din următoare simtome:
*durere sau arsuri când urinează (disurie)
*nevoia de a urina frecvent
*sensibilitate sau greutate în partea de jos a abdomenului
*urină tulbure sau urât mirositoare
*durere într-o parte, în spate sub cutia toracică
*frison și febră
*greață și vărsături
2. Infecția urinară superioară (pielonefrita) prezintă simtome cu apariție rapidă:
*febră (peste 38 grade)
*frison, greață, vărsături
*durere în spate sau laterală (de obicei pe o parte, aproximativ la nivelul ataliei)

Cauzele infecțiilor urinare sunt reprezentate de bacteriile ce pătrund în uretră și migrarea acestora în tractul urinar asociate cu existența unor factori favorizanți: 
*lipsa hidratării adecvate,
*contactul sexual neprotejat,
*igiena excesivă sau deficitară
*schimbări hormonale (pubertate, menopauză, sarcină),
*o imunitate scăzută,
*diabetul, 
*intervenții chirurgicale,
*instalarea unor sonde post operatoriu, etc.

Cum putem preveni apariția unei infecții urinare?
1. consumați o cantitate mare de lichide, mai ales apă plată,
2. urinați imediat ce apare senzația,
3. ștergeți-vă dinspre anterior spre posterior după evacuarea vezicii urinare, evitâmd astfel containarea regiunii uretrale cu bacterii din regiunea anală,
4. mențineți igiena intimă,
5. goliți vezica urinară cât mai repede după un contact sexual,
6. evitați produsele igienice și cosmetice potențial iritante. Uzul deodorantelor, a pudrei de talc și a gelurilor de duș în regiunea genitală pot irita uretra. De asemenea, alimentele picante și cafeaua sunt iritante uretrale,
7. consumul unui pahar de suc de merișor sau a unui supliment ce conține concentrat de merișor, zilnic, se pare că scade incidența unei infecții urinare, având ca mecanism scăderea aderenței bacteriei E.coli la pereții tractului urinar, aderență care este o condiție obligatorie pentru înmulțire și infecție.

Dacă suspectați apariția unei infecții urinare cel mai bun lucru ar fi să vă prezentați promt la medicul de familie. Dacă medicul susține suspiciunea voastră vă va cere efectuarea unei analize de urină, urmată de o urocultură pentru determinarea tipului de bacterie implicată și sensibilitatea acesteia la antibioticele uzuale (antibiograma).

Datorită multiplelor studii clinice acum a devenit posibilă tratatrea completă a infecțiilor urinare doar cu preparate naturale. Astfel, infecțiile urinare acute sau cronice, bacteriene sau fungice cum ar fi cistita, uretrita, pielonefrita, prostatita nu mai sunt o problemă deoarece acum putem folosi o formulă exclusivă, unică pe bază de plante și proantocianidină cu lanț polimeric mixt, ce asigură un impact îndelungat. Produsele NoCist, comercializate de magazinul BioElemente sunt suplimente nutritive cu rol important în susținerea funcționării normale a căilor urinare și a drenajului lichidelor corporale. 

O altă soluție pentru restabilirea ecosistemului vaginal corect și administarea de agenți cu acțiune antimicrobiană specifică împotriva agenților patogeni microbieni este și NoCist Intimo, un săpun lichid intim cu acțiune completă de igienizare, calmare, hidratare și protejare care poate preveni apariția infecțiilor. Formula completă și funcțională NoCist Intimo nu conține parabeni, LSL, SLES și este completată cu detergenți extrem de delicați și extracte de plante medicinale biologice cu efect hidratant, emolient și de protecție care acționează în sinergie cu celelalte componente și respectă fiziologia mucoasei intime, favorizând restabilirea sistemului natural de apărare a organismului. 

Bio Elemente este un magazin online de suplimente nutritive 100% naturale pentru întreaga familie. Are o gamă diversificată de produse recomandate tuturor categoriilor de persoane care doresc să aibă o sănătate de fier. BioElemente ne asigură prin produsele sale naturale că frumusețea vine din interior!

Niciun comentariu: