miercuri


Se apropie februarie și știm cu toții ce înseamnă asta, nu?!


Una din cele mai îndrăgite sărbători de import de la noi din țară este Valentine's Day, Ziua Îndrăgostiților. Originea acestei sărbători este legată de unul dintre primii preoți creștini, Valentin. Acesta a trăit în timpul domniei lui Claudiu al II-lea care iubea arta războiului. Pentru a se asigura că în armata sa sunt cât mai mulți soldați și pentru a evita atașamentul acestora față de soțiile lor, Claudius a interzis nunțile. Ignorând decizia împăratului, preotul Valentin  a continuat să oficieze în secret căsătorii, atrăgându-și astfel mânia lui Claudiu. Prins, încarcerat și torturat, preotului Valentin i se cere să renunțe la creștinism și pentru acesta refuză este condamnat la moarte. Înainte de a muri, preotul a reușit din închisoare să strecoare scrisori către prieteni semnate: ,,Al tău, Valentin”. 
După mai bine de 200 de ani de la moartea sa, preotul Valentin este considerat martir iar papa Gelasius decide ca ziua de 14 februarie, ziua executării lui Valentin, să-i poarte numele. Astfel, această zi a devenit de-a lungul timpului un simbol al iubirii și al romantismului, obișnuindu-se  ca atât între prieteni cât și între iubiți, în toate clasele sociale, să se facă schimb de mici notițe de afecțiune, scrise de mână.

Mai este foarte puțin până pe 14 februarie și mai toată lumea este în febra căutărilor de cadouri sau a locurilor speciale unde să petreacă clipe de neuitat alături de persoana iubită. Inimioare, bomboane de ciocolată, flori, cadouri, cupluri îmbățișate, jucării din pluș- cam așa arată această sărbătoare internațională a dragostei în zilele noastre, deși puțini știu povestea reală care stă la baza acesteia.
Cele mai populare alegeri în materie de cadouri oferite cu ocazia Zilei îndrăgostiților sunt florile, bomboanele de ciocolată și felicitările. Însă cu puțină imaginație poți oferi și tu un cadou original persoanei iubite. Majoritatea femeilor așteaptă măcar un buchet de flori așa că dragi bărbați, vă garantez că nu există dar mai potrivit ca florile. Acestea sunt purtătoare gentile ale sentimentelor voastre, adevărate reprezentante capabile de a transmite prin coloritul și mirosul lor dragostea, dorul, admirația, respectul și toate celelalte sentimentele nobile pe care le aveți. Exprimă-ți, așadar, sentimentele într-un mod romantic și oferă-i trandafiri din inimă pentru că gingășia și parfumul petalelor vor cuceri dintr-o clipă zâmbetul dar și inima persoanei dragi. În afară de clasicul buchet de trandafiri roșii, cu care nu veți da greș niciodată (dar nici nu veți face senzație, fiind un cadou destul de previzibil) există o sumedenie de alternative cu petale demne de luat în seamă anul acesta.
Căutările tale pentru buchetul perfect nu ar trebui să implice drumuri obositoare la mall sau prin oraș (gândește-te numai la greutatea cu care poți găsi un loc de parcare) ci poate începe mai degrabă on line. Știu că ți-ar surâde și ideea de a-i anunța pe colegii/prietenii tăi ,,îi trimit un buchet de flori iubitei mele de Valentine's Day!” WoW! Cât de romantic și galant...
Nu cred că există femeie care să nu se bucure în momentul când își vede sufletul pereche venind acasă c-un buchet mare cu petale colorate de iubire. Așa că, dragile mele doamne, lăsați-i să ne ofere flori! Mesajul lor nu este chiar așa subtil, nu?... Lăsați-i să ne uimească, deci! Primiți cu dragoste tot ce oferă și oferiți la rândul vostru, dragoste și fericire.

Ce-mi doresc eu de Valentine's Day?!
Nu prea mult. O seară romatică în doi, un film bun, nu neapărat de dragoste și bineînțeles, legături de suflet. 

Așa că, indiferent de cadoul pe care îl veți face, dragi bărbați, recomandarea mea este să nu uitați de flori. Ele vor completa perfect gestul vostru în această zi specială. Și, încă ceva, dilema legată de tipul florilor ar trebui să dispară. De fapt, nu există flori cu care să dați greș. Orice ar fi alături - o ciocolată fină sau doar un banal ursuleț de pluș - nu fac decât să sporească frumusețea gestului vostru.

Tu cum vei sărbători anul acesta iubirea?

Niciun comentariu: