luni


Dieta cu supă de varză


Cum se prepară supa de varză?
Alegi câteva cepe potrivite, 2 ardei grași, 1 varză medie sau 2 mici, 2 cutii de roșii în bulion, sare și piper după gust, frunze de țelină, ardei iute (dacă îți place mâncarea condimentată) și pătrunjel.
Se pun toate acestea curățate și tăiate cuburi într-o oală cu apă cât să le acopere. Se fierb 10 minute la foc mare după care la foc mic cca o oră la foc mic. Se consumă cât mai multă, ține de foame și este destul de gustoasă.

Cum se ține dieta?

Dieta este recomandată a se ține timp de 7 zile, la sfârșitul cărora, dacă nu ai trișat, poți slăbi între 5 și 7 kg. 
În prima zi, pe lângă supa de varză, mai ai voie să mănânci fructe cât de multe și să bei foarte multă apă plată sau ceai.
A doua zi combini supa de varză cu legume și apă plată, dar ai grijă să eviți legumele precum fasolea, mazărea, cartoful și porumbul.
A treia zi ai voie atât fructe cât și legume. Și, bineînțeles, multă supă și apă.
A patra zi mănânci 3 banane și supă. Nu uita de apă.
A cincea zi poți servi 800 de grame de carne de vită sau pui cu supă și multă, multă apă.
A sasea zi poți mânca orez fiert pe lângă supa cu care te-ai obișnuit deja.
În cea de-a șaptea zi, și ultima de altfel, poți mânca pește pe grătar și multă supă.

Dacă simți că pierzi prea mult din greutate în primele zile, întrerupe dieta pentru 2 zile și apoi ia-o de la capăt. E bine să nu această dietă mai mult de-o săptămână. Dacă dorești să pierzi mai mult de 7 kg,, poți face o pauză de-o săptămână după care s-o iei de la capăt. 
În timpul dietei cu supă de varză nu se recomandă consumarea alcoolului, a băuturilor carbogazoase (inclusiv cele dietetice) și a pâinii. Pot fi însă consumate ceaiurile neîndulcite (sau cu zaharină) și cafeaua.

Se presupune că această dietă cu supă de varză ar fi fost folosită pentru prima dată într-un spital, aplicată pacienților de la chirurgie care trebuiau să slăbească rapid înainte de operație, însă aceste informații nu pot fi verificate cu date concrete.

Niciun comentariu: