miercuri

Cum să îngrijești mâinile cu pielea uscată și crăpată


Pielea deshidratată îți dă bătăi de cap?

Pielea uscată a mâinilor nu este neapărat o condiție medicală seriosă, dar poate cauza disconfort și poate fi inestetică, transformând celulele rotunde în celule zbârcite, determinând apartiția mâncărimii, a crustelor sau a unor fisurilor adânci ce pot duce la chiar la sângerare. Pielea uscată este deseori o problemă temporară (poate apărea doar iarna) sau poate afecta pielea de-a lungul întregii vieți. Semnele și simtomele pielii uscate pot varia în funcție de vârstă, starea de sănătate, timpul petrecut în aer liber.
De cele mai multe ori pielea uscată este cauzată de factori de mediu, cum ar fi:
-vremea- în general pielea este mai uscată iarna, când temperatura și nivelul de umiditate scad;
- încălzirea centrală și aerul condiționat- aerisirea și încălzirea centrală, sobele cu lemne, caloriferele și șemineele reduc umiditatea și usucă pielea;
- baia și dușurile fierbinți- îmbăierea mai ales în apă fiebinte sau dacă durează foarte mult, distruge bariera de lipide de la nivelul pielii (același lucru se întâmplă și în cazul înotului frecvent, mai ales în apă clorinată);
- săpunurile care usucă pielea și detergenții- săpunurile și detergenții obișnuiți îndepărtează lipidele de la nivelul pielii; deodorantul și săpunul antibacterian sunt cele mai periculoase, ca și șampoanele care usucă scalpul.
În majoritatea cazurilor, problemele pielii uscate se rezolvă cu măsuri de auto-îngrijire, cum ar fi folosirea cremelor și a săpunurilor hidratante (eu folosesc săpunul-cremă lichid DOVE) și evitarea băilor lungi.

O piele frumoasă, catifelată și hidratată 

Pielea frumoasă influențează nu numai felul în care arătăm ci și modul în care ne simțim. O piele îngrijită și hidratată îți oferă încredere iar corpul tău exprimă frumusețe și fericire, din cap până-n picioare. Cu toții ne dorim o piele netedă și catifelată.
Ne folosim mâinile în aproape orice activitate pe care o desfășurăm. Tocmai de aceea, ele merită o atenție și o îngrijire deosebită, pielea uscată este atât de sâcâitoare... Ai grijă ce săpun folosești ca să-ți transformi ritualul zilnic într-un act de îngrijire și să oferi mâinilor tale un răsfăț bine-meritat! 

Săpunul-cremă lichid DOVE este prietenul mâinilor frumoase

Săpunul lichid potrivit îți poate transforma spălarea mâinilor într-un act de frumusețe. Un săpun lichid delicat îți poate ajuta pielea să rămână fină și catifelată. Săpunul-cremă lichid DOVE îți curăță mâinile cu o formulă specială, îmbogățită cu 1/4 cremă hidratantă, pentru a-ți lăsa pielea fină și catifelată. Pentru a-ți transforma ritualul zilnic de spălare a mîinilor într-un act de înfrumusețare, nu trebui decât să torni în palme săpunul-cremă lichid DOVE și să formezi o spumă bogată, înainte de a clăti.

Tu ce produse folosești ca să-ți răsfeți mâinile!?

Niciun comentariu: