marți

Vacanțe speciale- călătorii și experiențe


Istoria circuitelor turistice

Termenul de turism are la bază sintagma ,,the grand tour”- o călătorie pe care o făceau tinerii europeni înstăriți pentru a-și desăvârși educația. Europa este și astăzi o destinație turistică prin excelență, renumită în rândul iubitorilor de istorie, cultură și în rândul împătimiților experiențelor culinare. În general, tinerii călătoreau prin Italia pentru a cunoaște moștenirea culturală a antichității și a Renașterii, spre Germania pentru a învăța meșteșugurile, în Elveția pentru natură și recreere iar Franța era destinația perfectă pentru a învăța bunele maniere, dansul sau scrima. Astfel de călătorii puteau dura câteva luni sau chiar ani și de obicei se făceau sub observația unui tutore, un fel de ghid al zilelor noastre. În acea perioadă accentul se punea în primul rând pe educație și mai puțin pe superioritatea financiară. Tinerii nobili mergeau în ,,the grand tour” pentru a-și comanda opere de artă, să exerseze limbile străine, să stabilească legături de prietenie cu alți aristocrați. Aceste vacanțe speciale nu erau pentru relaxare, ci erau făcute pentru a desăvârși educația tinerilor nobili.

Spune START aventurii!

Experinețele care în trecut erau părtașe termenului ,,the grand tour” acum pot fi asociate cu ușurință unor circuite turistice- un fel de programe destinate persoanelor care își doresc o vacanță activă, în care să viziteze una sau mai multe locații/destinații într-un timp relativ scurt. Circuitele turistice sunt dedicate celor care doresc să facă cunoștință cu cele mai importante obiective istorice, culturale sau georafice ale unei țări sau regiuni. Eu ador circuitele turistice pentru că am parte de fiecare dată de aventură din belșug și experiențe noi la tot pasul. Abia aștept să vină vara și să-mi pun bocancii, să las în urmă capitala și să mă bucur de natură, artă și destinațiile sălbatice stabilite dinainte, să mă bucur de-o vacanță plină de aventuri, cu soare, cu munte și mare și multe activități inedite. Circuitele turistice reprezintă cele mai potrivite modalități de a cunoaște o parte esențială a unui continent sau a unei zone geografice.

Vacanțe Speciale- Turism de aventură

Piața turistică a cunoscut în ultimii ani schimbări majore în ceea ce privește oferta turistică. Într-o lume a stresului cotidian, oamenii evadează prin turism. Aceasta este o și modalitate inedită de a-și satisface nevoia de adrenalină. Așadar oferta turistică a trebuit să se adapteze la nevoile acestora. Turismul de aventură este o expresie a dorinței de experimentare, a cunoașterii și a îndemânării, presupunând, deseori, atât o solicitare fizică dar și psihică. Turiștii pot, astfel, opta pentru trasee montane pedestre, alpinism, ascală, peșteri, canioane, cascade, cicloturism, mountainbike, rafting, offroad, enduro, parapantă, deltaplan, scuba diving, speoscuba, schi, radiovânătoare de vulpi, fotovânătoare, schi nocturn, echitație, etc. Activitățile propuse de turismul de aventură sunt variate și antrenante, oferind pe lângă relaxare și experința unor activități noi. 
Țara noastră deține un imens potențial pentru practicarea turismului de aventură, mai ales datorită varietății formelor de relief iar perspectivele de dezvoltare a acestor zone sunt unele excelente, în condițiile în care sunt tot mai mulți adepți ai acestei forme de turism. România este privită drept una dintre primele zece țări din lume în ceea ce privește potențialul turistic de aventură. Deși nu foarte vechi pe piață, ofertele acestui tip de turism sunt adoptate de tot mai multe agenții de turism. Turismul de aventură nu este o provocare doar pentru turiști ci și pentru cei care oferă acest tip de servicii. 
Și știți unde am găsit cele mai bune oferte și pachete turistice complete? La CND Turism- ei au cele mai bune sisteme de rezervare la cei mai importanți touroperatori pe orice destinație aleasă, cele mai bune oferte de vacanță, la cel mai bun tarif. Am apreciat de fiecare dată ofertele turistice personalizate- m-au încadrat cu succes de fiecare dată în limita bugetului și a preferințelor. Am primit toate informațiile necesare și sfaturile esențiale pentru alegerea pachetului turistic potrivit conform cerințelor, așteptărilor și mai ales, a bugetului. În general, aici circuitele sunt concepute sub forma unor programe de grup cu date de plecare fixe și trasee bine stabilite și acest lucru îmi place cel mai mult. Desigur, accentul se pune pe exporare și nu neapărat pe relaxare. Consider că acest gen de vacanță mi se potrivește cel mai bine pentru că visez de mult să explorez zone exotice, păduri tropicale, fauna și flora luxuriante, plaje de vis și chiar să incerc sporturi acvatice, să experimentez pe plaiuri mioritice sau în străinătate, să simt motivarea, pericolul, noutatea și încântarea, să analizez și să anticipez senzații, să-mi satisfac nevoia de adrenalină, în primul rând.

Tu ce fel de vacanță îți dorești!?

Articol - Spring SuperBlog 2017

Niciun comentariu: