miercuri

Eticheta vestimentară, la birou


Pentru multe femei o zi de muncă este echivalentă cu un coșmar: stres, oboseală, colegi plictisitori și enervanți, trezit în creierii dimineții, mormane de hârtii mai mult sau mai puțin importantre, aruncate pe/sub/în birou, plus o cană uriașă de cafea amară- cam astea ar fi ingredientele unei depresii, care te apucă, brusc, într-o după-amiază de duminică, când te gândești că mâine trebuie să mergi, din nou, la birou. Toate acestea trebuie să le uiți ca să fii fericită la locul de muncă! 

Haina îl face pe om

Investește în lucruri mărunte care să-ți facă plăcere- de exemplu, o ținută cool, care să iasă neapărat din clișeele: cămașă albă-sacou-fustă; o ținută care să te facă să te simți atrăgătoare și cochetă, care să smulgă laude celor din jur și invidia colegelor nesuferite care te calcă pe nervi. Felul în care ne îmbrăcăm la locul de muncă are un rol mai important decât ne face plăcere să credem, influiențând, vrem-nu vrem, modul în care suntem percepuți și din punct de vedere profesional. Magazinul La Femme te ajută să uiți de banala combinație cămașă albă-sacou-fustă neagră și să adopți un nou stil office în care să arăți bine, să creezi un look rafinat și confortabil și care să te avantajeze. În ciuda regulilor vestimentare ceva mai stricte la care trebuie să ne raportăm, garderoba de birou poate să urmeze tendințele plus că există și destule articifii la care putem apela pentru a nu lăsa impresia de uniformă. Poți păstra o notă serioasă, chiar dacă nu porți cămașă albă (în afara locurilor în care este ținută obligatorie). Te-ai gândit că o poți înlocui cu una de altă culoare? Sau cu bluze elegante, cu o croială îndrăzneață- un model cu nasturii la spate sau poate, unul care să se încheie cu o fundă?! Poți încerca această schimbare măcar vineri... Atunci când nu ne permitem să avem ținute pentru birou foarte variate, trebuie să ținem cont de faptul că este mai important să arătăm mereu bine, decât să fim îmbrăcate diferit în fiecare zi. Altfel spus, este de preferat să avem o singură bluză bine croită, dintr-un material de calitate decât zece cămăși cu un aspect îndoielnic. Hainele de bună calitate nu doar că ne vor compune o imagine distinsă, dar vor avea și o durată mai lungă de viață. 

Simplifică!!!

Clișeu sau ba, mai mult înseamnă deseori mai puțin. Și când e vorba de atracție, trebuie să avem mare grijă! Cel puțin când vorbim despre modă, că la ciocolată nu se prea aplică regula! Recomand, așadar, materiale de calitate, culori puține și croieli simple! Poartă fuste sau rochii cu imprimeu- nu doar croiala salvează o rochie, ci o poate face chiar și un imprimeu. Pentru a însufleți un ansamblu aparent banal, poți alege o fustă sau o rochie cu imprimeu. Nu te lăsa însă dusă de val! Nu purta rochia cu imprimeu alături de geantă, curea sau pantofi, mai ales dacă au același tip de imprimeu. Investește în câteva rochii de calitate, cu o croială impecabilă și materiale care nu se șifonează sau deformează rapid, nu ai ce să faci cu un dulap plin de rochițe pe care nu ai unde le purta. Pentru că, oricât de relaxat ar fi mediul în care lucrezi, ar fi o eroare să confunzi biroul cu plaja, livingul de acasă sau clubul de noapte. 

Știu că-ți dorești diversitate, dar nu cu orice preț! 

Niciun comentariu: