miercuri

Rafturi avangardiste pentru cărți- accesorii originale pentru sălile de clasă


Rafturile de bibliotecă nu trebuie să fie neapărat niște simple piese de mobilier. Ele pot deveni, mai ales în sălile de clasă unde învață elevi de vârstă școlară mică, accesorii originale care să invite prin simpla prezență la studiu și lectură. Fiecare clasă e diferită așa că și soluțiile trebuie adaptate în funcție de dimensiuni, de stilul abordat și nu în ultimul rând de posibilitățile materiale. Nu pot spune că în materie de decor nu-mi plac lucrurile sofisticate, pline de detalii interesante sau de combinații surprinzătoare, dar trebuie să recunosc că sala de clasă impune, mai degrabă, o simplitate reconfortantă și relaxantă, în același timp.
Tocmai de aceea, în dorința de a realiza un docor cât mai personal, propice studiului și mai ales care să le insufle celor mici dragostea pentru lectură, am ales să construiesc, cu ajutorul elevilor și părinților, câteva rafturi ,,mai altfel” în care să ne păstrăm cărțile de lectură, culegerile și portofoliile. 

Biblioteca-copac

Copacii reprezintă principala materie primă folosită la realizarea pieselor de mobilier dar și o sursă inepuizabilă de inspirație când vine vorba de designul și culoarea unor rafturi ingenioase, așa cum ne doream pentru sala noastră de clasă. Cărțile așezate astfel pe ,,ramurile” bibliotecii vor fi mereu dornice să fie frunzărite. Ne gândeam chiar la rafturi separate pentru fiecare categorie. 





MAM Bricolaj -școala de mobilă

Pentru că ne doream crearea unei întregi lumi cu povești și cu adevărate explozii de emoții, aveam nevoie de o altfel de abordare și de un mobilier cu linii ample care să ofere spațiu de expunere și, mai ales, care să arate bine. Voiam ca modelele să aibă dimensiuni mai mici, pentru ca toți copiii să ajungă la rafturi, ne doream materiale de calitate și, mai ales, să lucrăm în echipă. Elevii adoră să participe la tot felul de activități împreună cu familia și eu încerc, pe cât posibil să le îndeplinesc această dorință.
MAM Bricolaj ne-a ajutat să transformăm planurile în realitate doar desenând o schiță a mobilierului, a materialelor dorite și desigur, dimensiunile speciale. Un fel de școală de bricolaj, care a fost concepută din dorința de a învăța oamenii cum se fabrică mobilier și ce trebuie să știe oricine când dorește să proiecteze un corp sau un ansamblu de mobilă. Aici am găsit, pe lângă o gamă complexă de produse gata făcute, o echipă de experți care să ne ajute să realizăm orice obiect de mobilier ne doream, în culoarea, forma și dimensiunile preferate. Sistemul este foarte simplu: le spui ce obiect vrei să faci și care sunt dimensiunile iar ei îți pregătesc toate materialele necesare, apoi ți le trimit acasă sau oriunde ai nevoie (sau, dacă dorești, poți merge și la sediu să le ridici singur) urmând să ți le asamblezi singur unde vrei. Specialiștii de la MAM Bricolaj pot pregăti materiale pentru absolut orice piesă de mobilier la comandă, indiferent de dimensiuni, culori sau formă.
Imaginația nu are limite! Acum orice om simplu, pasionat de bricolaj dacă are o idee originală o poate pune în practică cu ajutorul specialiștilor de la MAM Bricolaj. Sper să te inspire și pe tine!

Niciun comentariu: