vineri

Viitorul nostru este electric



Protejează-ți orașul și pe tine însuți!

Trafic, aglomerație, consum de carburant, stres, oboseală... 
Viața într-o metropolă este efervescentă dar și cu atât de mult timp pierdut pe drum, în trafic... Acest neajuns, precum și nevoia de a găsi metode ecologice pentru drumurile zilnice au dat naștere unor mijloace de transport comode, rapide și, mai ales, care nu dăunează mediului înconjurător. Se spune că acestea sunt mijloacele de transport ale viitorului, deși în cele mai civilizate capitale ale lumii ele deja domină străzile și bulevardele. Cu toții căutăm soluții cât mai simple și ingenioase care să ne scoată din jungla urbană. Se vorbește tot mai mult despre nivelul alarmant de poluare la care suntem expuși zi de zi, însă puțini conștietizează cu adevărat ce efecte drastice are asupra organismului și cât de ușor ar putea fi prevenite aceste efecte. 


Cum arată viitorul în materie de transport?

Atunci când vine vorba de deplasare avem necesități diferite. Suntem conștienți că în viitor vom lăsa mașinile în parcare și ne vom deplasa în jungla urbană tot mai mult cu gadget-uri simple și extrem de mobile. Acestea ne vor duce unde vom dori cu costuri și eforturi minime. Fie că tu ești dintre cei care doresc să ajungă mai repede la shopping, fie că-ți plac deplasările mai lungi, reconfortante, prin parcuri sau poate că doar îți dorești să ajungi cât mai repede la locul de muncă, într-un mod plăcut, fără transpirație și fără oboseală, un mijloc de transport electric este soluția perfectă, rapidă și comodă pentru toate aceste situații, oricare ar fi nevoile tale. 

Transportul electric reprezintă cea mai bună variantă pentru un viitor ecologic în România

Se știe că expunerea prelungită la un aer poluat duce la probleme respiratorii (astm, bronșită cronică, încetinirea funcțiilor plămânilor) - din fericire există și soluții foarte simple care să ducă la reducerea poluării: metodele de transport alternative. Mașina personală contribuie la nivelul ridicat al poluării în special în orașele cu trafic intens așa că alternativele de transport mai prietenoase au devenit o necesitate. Poți contribui și tu la protejarea aerului pe care îl respiri și să renunți la mașina personală în favoarea mersului pe jos, cu bicicleta sau cu motoarele electrice. Viitorul este electric și când spun acest lucru nu mă gândesc doar de automobile ci și la gadget-uri pentru cei care vor să se plimbe sau să ajungă la destinație rapid  și fără efort. 


Spune adio mașinilor!

Marii producători de automobile au scos sau se pregătesc să lanseze automobile electrice, cu avantaje evidente: un aer mai curat, costuri infime pentru alimentare și taxe zero pentru proprietari. În ultimii ani o dată cu automobilul electric era prezentată și o bicicletă sau o trotinetă electricăȘoferul putea, astfel, să parcheze mașina și să folosească bicicleta sau trotineta pentru o tură prin oraș sau prin parc ori, pur și simplu, să facă cumpărăturile. 
De câțiva ani, însă, am început să fim asaltați de mijloace de transport electrice diverse. Acestea sunt din ce în ce mai creative, fiabile și oferă o soluție economică și ecologică pentru deplasările pe distanțe mici sau relativ mici. În principiu aceste gadget-uri reușesc să descurajeze din ce în ce mai mulți șoferi să pornească mașina când au de făcut un drum mai scurt, până la muncă sau la shopp-ing. 
Dintre toate gadgeturile electrice (scuterul sau rolele electrice, biciclul, monociclul sau hoverboard-ul, etc) trotineta electrică este, după părerea mea, cea mai populară la nivel global. E un mijloc de transport gândit pentru acele distanțe prea scurte pentru a fi parcurse cu mașina dar, totuși, prea lungi pentru a merge pe jos, mai ales dacă te grăbești.  Cu un design mai mult clasic decât futurist, aceasta este genul de produs care nu va sări în ochi nimănui, iar acesta este un lucru bun, mai ales în România (prietenii știu de ce). Pe piața românească există de ceva vreme gadget-uri care te pot pune în mișcare ecologic la prețuri accesibile. 


Naveta poate fi cool și interesantă

Pentru a proteja orașul, dar și pe tine însuți, folosește și tu mijloacele de transport alternativ pentru drumul zilnic către locul de muncă. Tot mai multe persoane preferă să folosească un mijloc de transport alternativ pentru a ajunge la birou. Asta pentru că se stă foarte mult în trafic iar unii șoferi nu respectă regulile de circulație și le pun la încercare răbdarea celorlalți conducători auto. Nu trebuie să uităm că mașina este foarte poluantă și destul de costisitoare așa că nu e de mirare că tot mai multe persoane preferă să meargă la birou cu un alt mijloc de transport. 
Trotineta electrică este o alegere exclentă din acest punct de vedere. Ajunge la 20 de km./oră, are o greutate redusă și poate fi pliată, ceea ce face să o poți lua cu tine peste tot. Gândește-te doar la cât sunt de practice aceste mijloace de transport ecologice, te vor ajuta să te strecori rapid și comod, prin aglomerație și nici nu vei pierde timpul pentru a căuta locuri de parcare. Pe lângă faptul că facilitează transportul între două puncte, este pliabilă, ajutându-vă s-o puneți într-un ghiozdan sau geantă atunci când vreți să-l luați cu voi în excursii sau drumeții. Luând în calcul greutatea (în jur de 12 kg.) nu este foarte ușor, dar pe distanțe scurte nu ar trebui să întâmpinați dificulăți în a-l duce în spate.
Poți folosi aceste mijloace de transport ecologice și doar pentru agrement sau relaxare. Există trotinete electrice pentru copii, colorate și foarte ușor de folosit, pentru ca toată familia să se bucure de week-end-urile petrecute în aer liber.
Când te deplasezi cu trotineta electrică, drumul până la serviciu devine o plăcere. Pe lângă faptul că este mult mai distractiv și îți dă un sentiment inegalabil de libertate, vei fi și un exemplu de urmat pentru cei din jur. Mulți ezită să facă acest pas pentru că nu sunt convinși că este eficient, însă o dată ce au încercat transportul alternativ, puțini sunt cei care nu se îndrăgostesc de el și revin la mașina personală.


Toate aceste beneficii fac din transportul alternativ o soluție excelentă pentru un viitor lipsit de poluare, cu un trafic civilizat și orașe mai curate și mai aerisite.

Niciun comentariu: