Picioare frumoase cu ulei de cocos
Vine vara, bine-mi pare - vai de-ale mele picioare!
Cei care mă cunosc știu că am o problemă cu pielea uscată, mai ales la picioare. Cum temperaturile sunt în creștere, vremea e tocmai potrivită de săndăluțe. Dar câlcâiele mele nu sunt încă pregătite să se arate în public - sunt crăpate, au pielea îngroșată - și mi-am dat seama că e musai să iau măsuri urgent. Vă spun sincer, dacă nu le aplic de cel puțin trei ori pe zi o cremă hidratantă, se crapă și uneori chiar sângerează. Deși călcâiele crăpate afectează preponderent zona superficială a epidermei, în anumite cazuri aceste fisuri pot fi mai adânci, devenind dureroase, ca și în cazul meu. Nu știam ce creme să mai folosesc, chiar și cele recomandate de medic, nu au avut efect pe termen lung. Picioarele mele aveau un aspect neîngrijit și cu siguranță trebuia să existe o soluție care să mi le catifeleze, cât mai repede.
Fiecare femeie se confruntă la un moment dat cu aspectul inestetic al călcâielor crăpate, care apar din diverse motive- mersul mult pe jos, cu încălțări incomode, statul în picioare prelungit, purtatul unor șosete care nu lasă pielea să respire sau stilul de mers, lipsa hidratării sau, poate, deficiențe de vitamine. Călcâiele îngroșate, albicioase și cu fisuri dureroase reprezintă o problemă estetică dar și de sănătate. Călcâiele crăpate, cunoscute și sub denumirea de fisuri la nivelul pielii călcâiului, sunt o sursă de disconfort continuu, pentru care trebuie să găsim și să aplicăm un tratament eficient, căci problema nu va trece niciodată de la sine.


Dacă aveți probleme cu călcâiele vă recomand din toată inima să încercați să aplicați uleiul de cocos ca o mască.
Uleiul de cocos pentru un tratament natural al călcâielor
*înainte de culcare, îmi înmoi picioarele în apă caldă în care storc o lămâie sau pun 2-3 linguri de oțet de mere, (înmoaie pielea foarte bine) și frec picioarele cu un burete timp de câteva minute;
*de două-trei ori pe săptămână exfoliez călcâiele cu o piatră ponce ca să elimin celulele moarte. Dacă nu suportați piatra ponce, puteți folosi pentru exfoliere zaț de cafea, mălai sau zahăr brun. Pielea nu trebuie, însă, agresată foarte tare!

*când am călcâiele foarte crăpate, folosesc pe lângă uleiul de cocos, în masca naturală și o banană coaptă, amestecată cu o linguriță de miere. Pentru un efect intensificat poți pune o pungă subțire, curată, de unică folosință peste șosetele de bumbac. Vei vedea o schimbare în bine chiar din a doua zi.
Cel mai bun ulei de cocos l-am găsit în magazinul online de produse naturiste Vegis.ro, atât prețul dar mai ales calitatea produsului m-a făcut să vi-l recomand.


Pantofii și toate sandalele mele adoră uleiul de cocos de la Vegis.to!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu