duminică

Memo On - fără probleme de concentrare

Cum să dobândești o memorie de elefant

Creierul uman ascunde, încă, o mulțime de secrete, fascinându-ne de fiecare dată cu uimitoarea însușire și putere de stocare a informațiilor, numită memorie. Omul poate avea un sporit grad de conștientizare, de focalizare și atenție doar în cazul în care creierul funcționează normal. Nu există vitamine care să-ți îmbunătățească spontan memoria și care să sporească subit puterea de concentrare, există însă suplimente pe bază de vitamine și minerale care, luate o perioadă îndelungată, pot avea un efect benefic și pot susține buna funcționare a creierului. Tot mai mulți elevi și studenți, dar și angajații unor job-uri solicitante, caută modalități  de a trece cu bine, fie de examenul de bacalaureat, fie de sesiune, fie de o încadrare într-un termen limită pentru un proiect foarte important la care lucrează. În această perioadă randamentul intelectual nu este întotdeauna cel mai bun din cauza factorilor nocivi care ne afectează zilnic: stresul, fumatul, alimentația săracă în nutrienți esențiali pentru o bună funcționare a creierului.
În astfel de perioade cu sarcini dificile și efort pe măsură, suplimentele nutritive pentru memorie și energie pot face diferența între eșec și succes.

Copilul tău are examen? Ajută-l și tu!

Neuronii reprezintă celule specifice pentru sistemul nervos - aceștia pot recepționa, transmite sau stoca informații. Din păcate, însă, neuronii nu au capacitatea de a se și divide. Din totalul de aproximativ 14 miliarde de neuroni cu care ne naștem se pierd în mod natural de la 10.000 până la 100.000 de neuroni zilnic. Funcțiile neuronilor pierduți vor fi preluate de alți neuroni care vor trebui să ,,învețe” fincțiile celor pierduți. 
Din păcate, există o serie de factori care pot grăbi pierderea ireversibilă a acestora: vârsta, stresul, alcoolul, diabetul, hipertensiunea, dezechilibrul alimentar, etc. Deși creierul nu reprezintă decât 2% din greutatea noastră corporală are nevoi energetice considerabile, constrând în vitamina B, minerale, lipide. Consumul de fructe și legume, de pește cu conținut ridicat de omega 3 au rol neuroprotectiv, întârziind degradarea neuronilor. De asemenea, există și medicamente/ suplimente care prin acțiunea lor directă sau indirectă (îmbunătățirea circulației și o mai bună oxigenare) pot întârzia sau chiar opri distrugerea neuronilor. 
Mai ales înaintea examenelor, cu recapitulări dificile și un efort pe măsură, dar și în timpul acestora, tinerii și copiii sunt copleșiți de stres, emoții și neliniște, stări ce le pot afecta capacitatea de concentrare și puterea de învățare. Până la un punct, stresul este absolut normal. El menține creierul în alertă și îl ajută să se mobilizeze. După un anumit prag, poate provoca, însă, un adevărat blocaj psihologic. Tocmai de aceea, este indicat să-i oferi copilului tău suplimente nutritive cu câteva săptămâni înainte de examene, nu în ultimul moment, dacă vrei ca acesta să se bucure de efectele benefice ale suplimentelor. 

Memo On - stimulentul natural al memoriei

Oricine dorește să fie sănătos, să aibă multă energie, să fie suplu și să reușească să se concentreze la cote maxime atunci când situația o cere. Dacă te numeri printre cei care mănâncă echilibrat, dorm suficient, fac sport și nu prea pierd nopțile prin cluburi cu prietenii, cu siguranță vei dori să apelezi și la ceva suplimente pentru rezultate mai bune. Suplimentul alimentar Memo On conține plante medicinale ayurvedice care contribuie la funcționarea normală a capacității de concentrare și memorare, susținând randamentul intelectual. Aportul bogat și variat de fitonutrienți ajută la menținerea funcțiilor și performanțelor psihice și intelectuale. Memo On de la Ayurmed diminuează efectele oboselii mentale, epuizării nervoase, stresului și, mai ales, redă încrederea și optimismul. Susține elevii și studenții la efort psihic și intelectual intens, cu precădere în perioada examenelor, dar, în același timp poate susține și persoanele vârstnice la menținerea capacităților psihice și intelectuale.

Tu cum te pregătești pentru a avea cele mai bune rezultate?!

Niciun comentariu: