luni

Oktoberfest de România



      Anul acesta Brașovul este centrul distracției bavareze, prin celebrul Oktoberfest. De opt ani tradițiile germane s-au îmbinat perfect cu cele românești în cel mai mare festival de acest gen organizat în România. Anul acesta, spiritul bavarez este prezent în Brașov și prin brandul Ciucaș. Renumitul festival va deschide această ediție în două corturi imense alb-albastru: Wiesnzelt- un cort cu înfățișare de poveste și cel de-al doilea care va fi pregătit pentru petreecăreți- Kronstadtzelt. Festivalul va debuta și-n acest an cu o rețetă de succes a Oktoberfest-ului Brașov: autoritățile române și germane, înfrățite, vor da cep butoiului cu bere în timp ce leul bavarez încoronat la Brașov, stema Oktoberfest-ului autohton, ne va primi admirativ, știind că anul acesta va împlini veritabila vârstă de 9 ani.
        Dacă ai, ca și mine, o pasiune pentru berea bavareză (sau pentru bere, în general) este musai să dai și tu o fugă până la Brașov la debutul lunii septembrie! Celebrul Oktoberfest din Munchen va fi sărbătorit oficial anul acesta în perioada 7 și 17 septembrie și este organizat cu ajutorul celor de la Bere Ciucaș în zona fostului Stadion Municipal. Va fi, cu siguranță o petrecere în stil nemțesc- deci, multă bere bună, multă muzică de calitate, cârnați bavarezi și alte specialități germane, concursuri, parade și, implicit, multă, multă distracție! Exact ce-mi place mie!
 
     Ne vom întâlni, așadar, și anul acesta la Oktoberfest să dansăm pe muzica trupelor nemțești, să bem cea mai bună bere nefiltrată, să ne îmbrăcăm în trachten ☺, să savurăm produsele  tradiționale, să admirăm frumoasele românce costumate bavarez și să ne împrietenim! Anul acesta, fii tu partenerul meu de distracție!

Zicke zacke zicke zacke hoi hoi hoi!!!

Niciun comentariu: