sâmbătă

Primii pași spre un viitor strălucit

      
         Fiecare din noi pornește în viață cu anumite scopuri, anumite vise, și viitorul ni se pare luminos la început. Fiecare pas nesigur și fiecare dezamăgire slăbește strălucirea visului și se ajunge, inevitabil, la uitarea motivației cu care s-a început acel lucru. Avem impresia că visul ne-a părăsit pentru că în lumina experienței pe care o acumulăm, el nu mai pare realist și realizabil. Însă (ca întotdeauna, de fapt), adevărul este cu totul altul: noi ne abandonăm visele, pentru că nu mai avem încredere că le-am putea împlini. 
      Ziua ce-a trecut mi-a scos în cale un om minunat, un copil ambițios, perfecționist, pasionat de noua tehologie care mi-a dat curaj și mai ales speranță că succesul și împlinirea chiar sunt realizabile. Alexandru Tălnaci, elev la Școala Gimnazială Mircea Eliade (nr. 3) din Oltenița este pasionat de programare și robotică încă de la vărsta de 5 ani când a început să instaleze ediții ale sistemului de operare Windows și a început să se informeze despre antiviruși. A descoperit apoi editarea video și a învîțat să lucreze cu Sony Vegas, Adobe Premiere și Adobe After Effrcts. Mi-a spus că nu l-a ajutat nimeni, el doar a cules informații din tutorialele de pe Youtube și din cărți de specialitate. Mi-a vorbit lejer despre primul lui soft, creat în MIT App Inventor- InfoOltenița (o aplicație pentru telefoanele mobile care rulează sistemul de operare Android și arată punctele de interes, numerele de telefon și locația din oraș)- cu care a luat mențiune la unul din concursurile de informatică în 2016. 
        Alexandru mi-a mai spus că informatica este modul său de viață, așa de mult îl fascinează acest domeniu.

          ,,Informatica este pentru mine o pasiune. Descopăr cât mai multe lucruri noi și sunt fascinat de ce pot crea de la o simplă idee. Rămân uimit de fiecare dată de funcționalitatea unui cod, deoarece poți da viață unui program.”

       De curând Alexandru a fost medaliat cu argint la concursul internațional Infomatrix 2017 pentru o aplicație ingenioasă, denumită ,,Bucharest Hospitals”. Pasiunea pentru informatică, ideile și creativitatea l-au adus alături de cei mai buni informaticieni. Aplicația pentru spitale este creată în Android Studio cu ajutorul limbajului de programare Java. Utilitatea ei vine din faptul că are un motor de căutare care poate verifica numele spitalelor sau a departamentelor acestora. Acest software are un modul de recenzii în care se pot citi părerile pacienților spitalului despre activitatea și profesionalismul cadrului medical. În plus, aplicația are la bază un algoritm de protecție care poate bloca utilizatorii care folosesc un limbaj neadecvat. Eu cred că cea mai importantă funcție a aplicației este butonul special de apelare a numărului de urgență 112, (acest număr trebuie accesat numai în caz de urgențe). A integrat în aplicație și câteva funcții relevante, precum un interpretor de analize și o funcție de programare la doctor, funcții pe care le va integra în viitor în software-ul creat. Această aplicație poate fi extinsă la nivel național și, de asemene, poate fi personalizată pentru toate instituțiile și toți doctorii din țară. Cei care doresc să descarce această aplicație o pot face aici.
        
         Alexandru spune că toate acestea îl ambiționează și e hotărât să treacă la un nou nivel. 

          ,,Cred că este foarte important să nu te oprești, chiar dacă rezultatele apar. Cu cât cauți mai mult, cu atât vei descoperi iar orizontul cunoașterii se lărgește”.

       Știam că procesul de învățare nu e unilateral, dar Alexandru mi-a confirmat acest lucru din nou: nu doar copiii învață de la profesori, ci și noi, profesorii de la ei. 
        Acum știu că trebuie doar să analizez toate instrumentele care-mi sunt de folos în ascensiunea personală și profesională și să-mi doresc cu adevărat să fiu un lider mai bun în propria mea viață și carieră, să mă ajut să-mi clădesc ambițiile pe fundația deja stabilă, reală. Alex mi-a arătat că le poți avea pe toate în viață: și familie, și stabilitate financiară și libertate, oricine ai fi. El a reușit demonstrând că se poate învăța și ALTFEL și a făcut deja primii pași spre viața la care visează.
     
      Cu siguranță anii v-au scos și vouă în cale mulți oameni minunați, care deși provin din medii diferite, cu vârste și experiențe de viață diferite, sunt uniți de credința că succesul și împlinirea chiar sunt realizabile! 
        Redescoperă-ți resursele și fă și tu primii pași spre o nouă viață!

Niciun comentariu: