vineri

Unde să-ți petreci o vacanță de vis în România


       
      Luna august e perioada concediilor și mulți dintre noi caută cele mai frumoase destinații pentru a petrece câteva zile de relaxare, de detașare de stresul cotidian. Călătorind prin România am învățat un lucru: avem o țară cu o frumusețe  deosebită care abia așteaptă să fie explorată. Omul a creat o mulțime de lucruri excepționale, de la opere de artă, la arhitectură și peisaje urbane, însă natura este pe primul loc, fiind recunoscută de toți ca cel mai mare artist al vremii. Opțiunile pentru relaxare și divertisment sunt din ce în ce mai diverse an de an- unii aleg să se răcorească la munte prin drumeții și excursii, alții aleg marea. Tot mai multe persoane optează pentru vacanțele în afara țării uitând că România este o țară cu adevărat plină de locuri frumoase, de oameni frumoși și ospitalieri, de obiective care nu pot fi întâlnite nicăieri altundeva în lume. 

Delta - un ținut de cinci stele

      Una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din România este Delta Dunării. Motivele pentru care acestă zonă este alegerea ideală pentru petrecerea concediului sunt nenumărate. În primul rând Delta Dunării este cea mai mare rezervație de ținuturi umede din Europa și face parte din rezervațiile biosferei, fiind încadrată în această categorie de UNESCO încă din 1990.
      Zona este caracterizată de un exotism sălbatic, găzduind peste 1200 de specii foarte variate de plante, arbori și păsări ce fac deliciul oricărui turist- autohton sau străin, care o vizitează. Fauna ornitologică este unică pe continent, incluzând peste 300 de specii de păsări, printre care colonii de pelicani albi și dalmatini, cormorani, bâtlani, berze și alte specii vulnerabile sau pe cale de dispariție. Delta este ultimul loc din Europa unde mai pot fi admirați cai sălbatici. Fauna ihtiologică este reprezentată de peste 100 de specii rare (heringul și sturionii, de la care se obține prețiosul caviar). Apele Dunării abundă în specii de crap, știucă, șalău, somn, avat, lin, etc. Aici veți mânca cel mai bun borș de pște, vă puteți plimba printre canalele înțesate de nuferi și pelicani și veți putea admira căsuțele alb-albastre cu lotcă la poartă. Delta este ținutul de vis pentru îndrăgostiții de vânătoare și pescuit dar și pentru cei care doresc să-și petreacă o vacanță de vis într-un tărâm sălbatic și fascinat totodată.
      Dacă iubești natura și ești în căutare de liniște, armonie și relaxare atunci destinația cea mai sigură pentru o vacanță de vis este cu siguranță Delta Dunării, o zonă aproape neatinsă de mâna omului deoarece aici se pune mult accent pe ceea ce are de oferit natura, însă în opoziție cu partea de cazare, unde luxul face echipă bună cu pitorescul și sălbăticia zonei. 

Pensiune Delta AquaVilla - cazare de lux în Delta Dunării

      Există în Deltă variante multiple de cazare dar eu v-aș aminti doar una care mi-e cea mai dragă- situată în mijlocul unui loc sălbatic, o oază de lux în stil lipovenesc, de 5 stele, un loc de vis unde am să revin mereu cu mare drag pentru că, pe lângă splendoarea și exotismul pe care-l oferă mirajul cazării, m-am bucurat și de numeroase activități, atât în jurul pensiunii dar și mult mai aproape de sălbăticie. Chiar dacă pensiunea se află la limita sălbăticiei, aici am găsit servicii și condiții de top. Relaxarea și odihna s-au îmbinat pe tot parcursul șederii noastre cu sporturile în aer liber și cele nautice. Am pescuit (ei, bine, recunosc, mai mult soțul meu), ne-am plimbat cu șalupa și cu iahtul și- am admirat decorul sublim al Deltei din confortul ambelor ambarcațiuni. Locurile speciale pe care le-am vizitat ne-au oferit și cele mai spectaculoase instantanee. Iată câteva care-mi sunt tare dragi!

 




       Nu vreau să vă spun mai multe despre pensiunea Aqua Villa, vă las pe voi să (re)descoperiți acest loc de poveste, mirific și relaxant!
     Alege să-ți petreci o vacanță de lux chiar la tine acasă, în România! 

Niciun comentariu: