sâmbătă

Dintr-odată, singuri


,,Omul se naște și moare în singurătate absolută, 
dar această singurătate e populată de vise, 
de himere și de iluzii”
 - Mircea Eliade 

       Singurătatea doare, nu doar emoțional dar și fizic, deoarece există o legătură evidentă între singurătate și durerile fizice. Singurătatea poate lovi în aproape orice moment iar izolarea și tristețea pot fi dificil de suportat. Singurătatea este pur și simplu sentimentul de rupere de ceilalți - de fapt, la un moment dat, oricine se poate simți singur, nu-i așa!? Vestea bună este că aceasta este o stare trecătoare, cauzată, de cele mai multe ori, de o schimbare majoră în viața noastră. Pentru unii, însă, singurătatea este un mod de viață, unul care se naște indiferent de starea, de dorințele noastre în acel moment sau de conexiunea cu anumite persoane.

,, În momentele hotărâtoare, se gândea Louise, omul era singur. În fața vieții, a morții, a deciziilor esențiale, celălalt nu conta. Trebuia să-l uite și doar să trăiască. Era dreptul ei fundamental, era o datorie față de ea însăși.”(fragment din roman)

Dintr-odată, singuri- Isabelle Autissier

       O carte care își merită investiția- o lectură interesantă și captivantă de la început și până la finalul inspirațional. O astfel de carte poate fi un dar deosebit de frumos pentru persoana potrivită, cum a fost și-n cazul meu, de fapt.
Recunosc că-mi doream de foarte mult timp cartea și mai mult pentru autoare, de fapt. Îmi place cum scrie și am admirat-o atât pentru talentul scriitoricesc dar și pentru ambiția sa de a fi unică.
Autoarea Isabelle  Marie Clotilde Autissier este scriitoare dar și navigatoare, de fapt, e prima femeie care a făcut înconjurul lumii în 1991, într-o competiție. 
        În anul 1999, pe durata expediției solitare în jurul lumii, Monde Around Alone, pe când naviga cu 15 de noduri, ambarcațiunea s-a răsturnat fiind, din fericire, salvată de italianul Giovanni Soldini. Cel mai probabil în urma acestui accident, Isabelle Autissiere a hotărât să abandoneze cursele solitare. În retrospectivă, ea și-a justificat această carieră de pionierat într-un mod mai puțin romantic, mai pragmatic: ,,Dacă ești femeie este încă dificil să fii inclusă în echipele de vârf. E mai ușor să navighez singură.” 
          În prezent, Isabelle navighează numai de plăcere. Ea și-a trăit visele! Mai puțin unul: ,,Mi-ar plăcea să fiu în spațiu o dată, dar probabil că este prea târziu acum!” În decembrie 2009 a fost aleasă președintă a filialei franceze a World Wide Fund for Nature, organizație mondială de protecție a naturii.


,,Dintr-odată, singuri”- un roman al unor Robinsoni crucificați (Paris Match), tipărit de editura RAO, se bucură de un succes însemnat pe piață, fiind o lectură frumoasă și apreciată de foarte multe persoane. O povestire tulburătoare în care doi Robinsoni moderni călătoresc în condiții extreme pe mare în jurul lumii, la bordul vasului Jason. Louise și Ludovic, ambii de treizeci de ani eșuează pe-o insulă pustie, undeva între Patagonia și Capul Horn, aproape de Antarctica. Deși natura e deosebit de frumoasă, sălbatică și plină de magie, cu timpul cei doi își dau seama că devine un adevărat coșmar. Cei doi îndrăgostiți se găsesc dintr-odată, singuri, avându-i ca însoțitori doar pe elefanții de mare, pe foci, pe pinguini și șobolani. 
        Credeți că au reușit să lupte împotriva foamei și a epuizării?! Pentru a afla răspunsul trebuie să ascultați glasul autoarei care vă îndeamnă, mînuind cu tenacitate atât intriga cât și cârma: ,,Îmbarcarea!!!” și să observați singuri că, de fapt, romanul este deosebit de captivant și presărat din loc în loc cu întrebări despre implicațiile profunde ale unei vieții petrecute în sălbăticie, reînnoind, în stil propriu mitul naufragiului și al robinsoniadei într-o povestire despre supaviețuire, deopotrivă sobră și precisă.

        Dacă vrei să afli mai multe detalii poți citi o scurtă prezentare a cărții și pe libris.ro, de unde-ți poți procura și cartea la un preț excelent. Găsești aici toate detaliile despre cartile prezentate: colecția din care face parte, ofertele promoționale, dimensiuni, număr pagini și alte informații utile mai ales dacă vrei să dăruiești vreun volum. De fapt, aici găsești mereu o gamă variată de volume noi la cele mai bune prețuri, rapid și ușor, libris.ro având mereu grijă să selecteze cele mai bune volume, bazându-se în special pe recenziile criticilor dar și ale cititorilor, apreciind, astfel, pasiunea noastră pentru cărți.

Niciun comentariu: