joi

Trambulina - o sursă sigură de distracție pentru copiii supraponderali



        Statisticile sunt destul de alarmante- față de deceniul trecut incidența copiilor supraponderali a crescut cu 15% iar în grupa de vârstă 7-12 ani, majoritatea covârșitoare a copiilor are cel puțin un factor de risc pentru boli cardiovasculare (hipertensiune arterială, colesterol ridicat, exces de grăsimi în corp, etc). Este îngrijprător și dureros să constați că ai un copil supraponderal dar să știi că nu ești singurul părinte care trece prin această situație. La nivel mondial, un copil din cinci estre afectat de obezitate iar peste 40% dintre copiii români sunt supraponderali și obezi iar potrivit specialiștilor, această tendință este în creștere.

Ce este de făcut, așadar?!


Fă din mișcare o distracție în familie!

       Factorul determinant în comportamentul alimentar și stilul de viață al copiilor este și va rămâne exemplul părinților. Dacă îi vei forma obiceiuri sănătoase în viața de zi cu zi, dacă discuți cu el despre importanța mișcării, copilul va slăbi și se va menține suplu fără prea mult efort. 
          Lipsa activității fizice și a mișcării în aer liber, sedentarismul și joaca la calculator, tabletă sau telefon ore în șir contribuie la problemele de greutate ale copiilor. Cu toate acestea, un regim de viață corect și sănătos, insuflat fără constrângeri, îi poate scăpa copilul de kilogramele în plus și de neplăcerile cauzate de acestea. Pntru a-ți aduce copilul la o greutate normală și pentru a evita bolile ce pot apărea de timpuriu din cauza obezității, creșterea activității fizice a întregii familii este foarte importantă. 

Săriturile pe trambulină deschid calea copiilor spre sănătate


         Mișcarea nu trebuie să fie covârșitoare ci o activitate distractivă în familie. ;ergeți împreună la sala de fitness, alergăți cu toții în parc, faceți excursii cu bicicleta, mergeți să înotați, să săriți la trambulină, orice activitate la care poate participa întreaga familie. În momentul în care copiii își văd  părinții că sunt activi și se distrează există mai multe șanse să fie activi și să rămână activi pentru tot restul virții.
          Majoritatea copiilor afirmă că cele mai distractive activitați sunt săriturile la trambulină. Toți copiii adoră să sară- este ceva natural. Și cu cât încep mai devreme, cu atât mai bine! Veți observa în scurt timp abilități nebănuite ale copiilor: în primul rând, coordonarea și echilibrul se vor îmbunătăți considerabil. De asemenea, în ceea ce privește siguranța, copiii care s-au obișnuit de mici să folosească trambulina elastică au șanse reduse de a se răni în activități precum schiatul, patinajul sau chiar mersul pe bicicletă. Ei vor avea echilibrul și coordonarea îmbunătățite și în general o cunoaștere mai bună a modalităților de a se proteja în alte sporturi în cazul în care cad. Săriturile la trambulina elestică ajută la formarea masei musculare și îmbunătățesc condiția fizică a oricărui individ, tonifiază și întăresc corpul atât al copilului dar și al adulților. Însă nu doar atât- mai ales femeile se vor bucura deoarece săriturile pe trambulina elastică au efect pozitiv și asupra planșeului pelvian și, în plus față de asta, ele sunt foarte eficiente împotriva celulitei. 

Trampoline Park este locul perfect unde-i poți crea copilului tău povestea la care visează, reprezintă combinația perfectă între cel mai antrenant joc și distracție. 


Niciun comentariu: