sâmbătă

Căsuța din vis


N-ai nevoie de multe lucruri ca sa fii fericit! Eu îmi doresc o casă! 


Dar cine, oare, nu-și dorește o casă doar pentru el și cei dragi?! Ne-am săturat de celebrele cutii de chibrituri comuniste! Visăm cu toții la o căsuță a noastră! Mare, mică, tradițional românească sau în care materiale moderne să se regăsească la tot pasul- o casă adevărată pe care s-o clădești cu dragoste din visele tale și ale celor dragi, apoi s-o transformi, ușor, împreună cu cei dragi, într-un cămin! Toți visăm la un proiect de casă care să ni se plieze perfect pe nevoile și personalitatea noastră!


Eu iubesc muntele! Și de-ar fi să am, vreodată, o căsuță a mea, îmi doresc să fie la munte! Vreau să deschid ferestrele și să simt miros de brad în fiecare zi, vreau să aud liniștea înățimilor fluturându-mi perdelele și gândurile, deopotrivă! O terasă lungă, cu flori multicolore și colivii cu papagali și canari zgomotoși, cu mobilier vechi din lemn în care să-mi beau cafeaua rece și să citesc nuvele clasice. În spatele casei o curte largă în care să-mi cresc păsări, iepuri sau capre cu iezi zburdalnici. Un paradis al necuvântătoarelor. Pe lătrăul Patty nu l-aș lega că știu că-i prea puturos să plece departe.
Să-mi fac iarna propriul derdeluș pe care să mă dau cu săniuța sau cu bobul, să mă avânt cu schiurile până jos, în vale. Să mă bulgăresc cu prietenii, să fac moși de zăpadă și îngerași și când vom îngheța să fugim în casă, să bem vin fiert la gura sobei.

Vreau o căsuță care să fie, de fapt, reprezentarea simbolică a propriului meu suflet! 


Îmi dau seama că perspectiva din care privesc imaginea casei mult visate are, de fapt, semnificații aparte și, cu siguranță, și-un specialist evaluator ANEVAR mi-ar spune că imaginea casei mele este asociată cu latura pe care vreau eu s-o arăt lumii, cu imaginea mea exterioară. Nu l-aș contrazice, pentru că, dacă mă gândesc mai bine, n-am vorbit niciodată despre interiorul casei mele din vis, despre compartimentele mele secrete, nu neapărat pentru c-aș vrea să le ascund de ceilalți. Am vrut o vilă mare, cu etaj, frumoasă, dar, ciudat...în timp ce ,,creșteam” m-am trezit în căutare de altceva, mai simplu și mai aproape de natură- ca să zic așa. Vorba marelui Brâncuși: ,,Simplitatea nu este un scop în sine dar ajungi la ea fără să vrei pe măsură ce te aproprii de sensul real al lucrurilor”. Casa mea din vis nu-și schimba forma dar se transforma cumva în fața ochilor mei sugerând, parcă, trecerea prea rapidă a anilor și transformarea planurilor esențiale: dintr-o vilă mare și spațioasă într-o căsuță la fel de frumoasă și cochetă, dar la dimensiuni mult, mult mai mici. Am ales să-mi schimb visul pentru a fi cât mai aproape de tot ce înseamnă natural. M-am ferit totdeauna să zic că-mi doresc o casă ECO- pentru că simt că e, cumva, mai mult de atât, investind atâta timp dar și suflet, în visul meu. Construcția casei va fi, desigur, o aventură, un proces viu și interactiv cu multe emoții, amintiri și întâmplări ce vor fi încapsulate în ziduri, în pardoseală, în fiecare grindă de lemn. Și dacă casa mea ar putea vorbi, cu siguranță că vei auzi multă veselie. Același evaluator perfecționist mi-ar spune că-i vorba, de fapt, despre relevarea unei viziuni poate prea grandioase asupra existenței mele actuale sau viitoare... Și, mai mult, mi-ar mai arăta, poate, alte zeci de proiecte case care să mi se potrivească atât stilului, vârstei, dar și numărului  mereu nou de persoane din familie și prieteni fără de care căsuța mea n-ar mai avea niciun rost, oportunități ale unor aspecte noi ale vieții mele reale.
Și mai știu că oricând pot beneficia de serviciile AIA Proiect oriunde-mi doresc să amplasez casa visurilor mele. Și, inevitabil, acum aș accepta și-o căsuță mică, în vârful unui pisc golaș, doar de dragul visului de-odinioară. Pentru că acum simt că-i destul pentru mine! Și-mi aduc aminte de cuvintele artistului austriac, Hundertwasser, care spunea despre case că sunt al treilea înveliș al omului, după piele și haine. 

Deci, ce reguli!? Ce stil!? Voi alege să-mi fac casa așa cum simt, n-am nevoie de mai mult ca să cunosc fericirea! Știu doar că AIA Proiect are pe undeva soluția perfectă pentru mine!

Articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: