marți

Un stil de viață sănătos înseamnă un corp de invidiat!




          Toți ne dorim o viață lungă și fericită, fără necazuri și boli, însă deseori uităm că tot noi suntem cei care trebuie să atingem acest țel. Mai mult de 80% din sănătatea noastră depinde de modul în care ne hrănim, în care facem mișcare, ne odihnim sau de modul în care experimentăm emoții și sentimente. Restul de 20% este transmis genetic sau are strânsă legătură cu mediul înconjurător și sistemul de sănătate al zonei în care trăiești. Putem spune, deci, că stilul de viață reprezintă exact suma micilor alegerilor pe care le facem zilnic și care au un impact asupra noastră atât pe termen scurt dar și lung. 
         Potrivit celor mai recente studii procentul de persoane obeze din România se ridică pentru femei la 8% iar pentru bărbați la 7,6%, o sitație destul de îngrijorătoare pentru noi toți. O alimentație nesănătoasă și lipsa activităților fizice contribuie la creșterea numărului de persoane supraponderale și obeze în fiecare an. Sănătatea nu trebuie să devină importantă doar atunci când lipsește ci ar trebui să fie o constantă a vieții noastre. Consider că sănătatea este rezultatul deciziei fiecăruia dintre noi. Este absolut necesar să înțelegem că o alimentație corectă și sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să facă parte din stilul zilnic de viață al fiecăruia dinttre noi. Vreau să te învăț cum să iei decizii corecte și echlibrate pentru a avea un stil de viață sănătos! 

1. Mănâncă alimente integrale, neprocesate

         
          E aproape imposibil să evităm toate chimicalele și alimentele procesate din meniul nostru zilnic, însă trebuie să încercăm să consumăm cât mai puține astfel de produse. În general ceea ce intră în stomac ar trebui să aibă un singur ingredient: fructe, legume, nuci, anumite tipuri de tipuri de carne, ouă, etc. Evită, pe cât posibil, carbohidrații albi și zaharurile din meniul zilnic, încearcă să reduci cantitatea de pâine, paste, prăjituri, produse de patiserie, cereale cu arome, cartofi prăjiți și alte alimente de acest fel.

2. Consumă cantități mai mari de fructe și legume!


         Din cauza stilului de viață activ, de multe ori nu reușim să mâncăm și nici să bem suficientă apă, ceea ce poate avea consecințe grave asupra sănătății. Pentru a evita aceste boli trebuie să includeți în alimetație mai multe legume și fructe, mai ales în timpul rece, când corpul are nevoie de mai multă energie. Se știe că importanța fructelor și legumelor în alimentație este uriașă. De fapt, pentru sănătate, consumul zilnic de fructe și legume are numeroase beneficii, reducând, în primul rând, riscul bolilor cronice. Atât fructele cât și legumele oferă nutrienți vitali organismului, ajutându-ne să ne menținem mereu în formă.

3. Smoothie - o siluetă perfectă și o sănătate de fier 


         Un corp sănătos se menține atât prin sport cât și printr-un stil de viață activ și un regim alimentar cât mai sănătos. Atunci când ne compunem un meniu zilnic și ne facem lista de cumpărături trebuie să avem în vedere, mai ales, importanța fructelor și legumelor în alimentație. Dictonul nostru ar trebui să fie ,,100% natural!” Ne este recomandat zilnic să consumăm cât mai multe fructe de sezon iar iarna să ne bucurăm mai mult de dulceața fructelor uscate. Tocmai de aceea, sucurile și smoothie-urile nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic deoarece sunt hrănitoare, bogate în nutrienți și mai ales, extrem de sănătoase.
            Sucurile și smoothie-urile naturale din fructe, legume și verdețuri sunt, de fapt, cea mai bună introducere către o alimentație sănătoasă. Acestea pot face parte dintr-un stil alimentar echilibrat, ce conțin toate categoriile de alimente integrale, pentru asigurarea tuturor macro și micronutrienților necesari bunei funcționări a organismului. Sunt perfecte pentru micul dejun, o masă ușoară sau o gustare între mese. Au puține calorii și grăsimi dar sunt consistente, bogate în energie, se digeră ușor și au un gust delicios. 
Pentru a prepara un smoothie ai nevoie de fructe și legume proaspete, un blender sau un storcător de fructe și de puțină imaginație, pentru că variantele în care ingredientele pot fi folosite, sunt infinite.
Pentru un smoothie perfect, cu proprietăți nemodificate de temperatură sau forțe de frecare, folosește cel mai bun storcător vertical cu presare la rece, din lume - Hurom Hz Alpha! Hurom este prezent, recunoscut și apreciat pentru calitatea și eficiența produselor sale pe toate contintele, această marcă fiind asimilată unui înalt grad de profesionalism și calității desăvârșite. Se clasează deasupra oricărui concurent atât din punct de vedere al eficienței și robusteței cât și din punct de vedere al materialelor folosite în realizarea componentelor sau al designului  și eleganței. Din stoarcerea lentă, prin presare la rece, rezultă un suc tonic, delicios, plin de nutrienți și vitamine. Aceste condiții speciale de procesare facilitează conservarea tuturor elementelor benefice din fructe, legume sau frunze. Stoarcerea cu Hurom face ca și cele mai mici elemente ale fructelor, legumelor sau frunzelor (adică exact nutrienții esențiali și fito-nutrienții) să fie transferați în sucul atât de gustos și sănătos.

Bucurați-vă de toate binefacerile naturii profitând de cele mai bune promoții Hurom!

Articol scris pentru SuperBlog 2017

Niciun comentariu: