luni

Eleganța stă în detalii



Inspirație și idei fresh


         Un studiu recent menționează faptul că 50% dintre bărbați nu țin cont de restul garderobei atunci când își achiziționează cravatele și cămășile. Mulți dintre aceștia au renunțat să-și mai bată capul cu alegerea unor cravate, curele sau butoni camasa pentru costumul potrivit, preferând, chiar și la serviciu, ținutele sport, în cel mai bun caz, pe cele casual. În schimb, accesorii considerate cândva exclusiv masculine sunt folosite din ce în ce mai mult în ținutele doamnelor pentru a-și pune mai bine (sic!) în valoare feminitatea. 
         Deși războiul dintre sexe este încă un puzzle nerezolvat, asta nu înseamnă că doamnele nu pot împrumuta uneori din garderoba bărbaților piese cheie pe care să le încorporeze în ținute de mare efect. Multe din magazinele cu accesorii pentru bărbați au urmat trendul și au conceput, doar cu mici ajustări, și standuri cu articole destinate reprezentantelor sexului frumos. Dacă doriți să vă achiziționați astfel de piese pentru garderobă, Accesoriul.ro are diverse modele atât pentru bărbați, femei cât și pentru copii. Doamnele știu că este destul de greu să găsești un cadou potrivit pentru bărbați, cu atât mai mult dacă au gusturi fine. Aici, cu siguranță,veți găsi accesoriile potrivite pentru orice gentleman.

Butonii și cravata masculină sunt introduse în ținutele feminine pe catwalk


         Majoritatea femeilor recunosc că aceste accesorii dau un aer shic oricărui stil, dar multe dintre acestea nu prea știu cum trebuie să le poarte și cum să le asorteze pentru a da un plus de farmec și mai ales, eleganță, acestor ținute. Totuși, șapca, bretelele, cravata, butonii și cureaua sunt, în ultimul deceniu, și achiziții feminine destul de importante.
 
         Din ce în ce mai multe vedete și-au făcut o intrare spectaculoasă pe podiumuri, purtând cu eleganță accesorii considerate până nu de mult din teritoriul exclusiv masculin: papionul, butonii, cravata sau ascotul. Acesta din urmă este un accesoriu bărbătesc foarte frumos dar, din păcate, foarte rar purtat de către bărbați, care îl consideră fie prea elegant, fie prea scump, fie demodat sau complet necunoscut. Așadar, dacă este ,,de nepurtat” de către reprezentanții sexului tare, este perfect accesibil femeilor, mult mai documentate și mai inventive în materie de vestimentație. O ținută ternă și banală accesorizată cu un ascot devine, instantaneu, elegantă și interesantă, oferindu-i, totodată, o notă coloristică aparte și un plus de farmec.
         Deși nu s-au demodat niciodată, în ultimul timp butonii au revenit obsesiv în lumea fashion-ului mondial. Doamnele îi asortează de cele mai multe ori cu cravata și cămașa. Dacă, însă, se dorește ceva mai deosebit, se vor purta butonii din piatră, asortați, pentru un plus de eleganță, cu pandantivul de la gât. Special pentru femei au fost creați butonii din elastic sau din plastic care condferă oricărei ținute o notă tinerească și îndrăzneață.
         Și papionul, un accesoriu în vogă în moda bărbătească a anilor interbelici, poate fi purtat astăzi de către femei. În culori tari, din mătase sau vâscoză, papionul poate fi un accesoriu shic la ținutele casual sau office.

         Cu siguranță toate aceste accesorii vor fi adoptate cât de curând și în moda străzii. Femeile nu s-au oprit numai la pantalonul purtat cu bretele din elastic și vesta bărbătească (deja un must-have al ultimului sezon) ci au învățat să lege cravata cu noduri mai rapide și mai frumoase decât bărbații și să-și desăvârșească ținuta cu ajutorul butonilor bărbătești. Astfel ele au reușit să asorteze cu stil atât cravata cât și butonii la ținute originale și foarte sexy, ținute la care reprezentanții sexului masculin nu s-ar fi gândit niciodată.

         Designerii le propun doamnelor să poarte fuste lungi, elegante cu cămăși albe, cu manșete evidențiate și butoni din piatră în culori tari (negru, roșu, galben, portocaliu) în combinație cu pulovere somptuoase din fir auriu și cravată masculină. Un look neașteptat, elegant și rafinat pentru orice femeie care dorește sp-și creeze o imagine îndrăzneață și să se joac cu piesele din garderobă într-un mod cât mai creativ. Pentru un look gotic dramatic, alături de cravată și butoni, se recomandă pantaloni din piele negri, vesta și sacou tunică plus o cămașă roșie în contrast. 

Niciun comentariu: