sâmbătă

Gătești mai bine când iubești!


Cred cu tărie că fiecare celebritate se poate lăuda cu cel puțin 100 de fani care ar dori oricând măcar să-i strângă mâna. Eu fac parte dintre aceia care ar vrea un pic mai mult, adică să-și întâlnească idolul pentru a-i satisface toate poftele culinare- pentru că eu cu asta mă ocup: sunt MasterChef la cel mai bun local din oraș, un restaurant cu destule stele Michelin ca să sature poftele oricărui pământean ce-i trece pragul. Cu toții am avut viziunea aceea nebună în care, cu un curaj nebănuit, sărim în întâmpinarea starului preferat să-i strângem mâna, mulțumindu-i cu evlavie pentru că, din puținul și prețiosul său timp, și-a rupt câteva ore pentru a-i vizita umilul restaurant. Așa am făcut și eu când L-am văzut în fața localului pe mult-îndrăgitul meu star.

Făcând abstracție de tot glamour-ul care-l înconjura mi-am dat seama că e și el la fel ca noi, muritorii de rând, nu numai din punct de vedere anatomic, dar și social- era extrem de prietenos, zâmbetul lui nu era unul forțat, iar felul în care mi-a strâns mâna și mi-a vorbit, a însemnat foarte mult pentru mine. Respectarea intimității e o chestiune de bun simț pe care știu că EL, celebrul meu star, pune mare preț. E clar că nu sunt singurul lui fan și că-i sătul de ,,placa” cu laudele și ploconelile, așa că am rămas cu picioarele pe pământ și le-am oferit (sosise împreună cu o doamnă- pesemne prietenă bună, căci se tutuiau) cea mai bună masă din local, așezându-i ușor, pe marginea acesteia, și cartea de onoare pentru a-și însemna vizita extrem de importantă, de altfel, pentru mine. Acum, înainte chiar de a-mi gusta din bucate! Nu voiam să risc și să aștept până la sfârșitul cinei, pentru că exista posibilitatea ca EL, Marea Mea Vedetă, să nu fie chiar mulțumit de rezultatul final din farfurie, deși știam că sforțările mele vor fi maxime. Îi sugerez discret să semneze, măcar! 

(Și-aștepți ca nesimțitul, proțăpit în spatele lui, să ia pixul și să mâzgălească ceva în condică. Ufff!!! A scris chiar mult- vreo 3 rânduri, lăbărțate, ce-i drept, dar cu semnătură!!!)

Toate vedetele trebuie să fie mereu atente la ceea ce mănâncă- imaginea lor este foarte importantă și nu au voie să dea greș, deși au și ele slăbiciunile lor culinare: feluri simple sau complexe, bombe calorice sau preparate dietetice. Și eu știu că ,,my precios” este foarte categoric când vine vorba de preparatele lui favorite- pește, pește și iar pește.  
Și-n timp ce alergam spre bucătărie, mă gândeam ce să-i ofer ca să-i fiu pe plac star-ului. Îl cunoșteam deja la perfecție, îi știam toate gusturile și obiceurile- totuși nu mă puteam gândi decât la noua mea pasiune din bucătărie - Presa de ulei YODA HOME PRO care știe oricine, cu siguranță, că îi va aduce acel echilibru în farfurie de care va fi super-încântat - gustul perfect în mâncare sănătoasă, fără aditivi și conservanți- exact așa cum se și obișnuiește să se mănânce în localul meu.

A dorit să servească file de pește (de ce nu m-am mirat?!) și i-am pregătit un sos special dintr-o ceapă, două ridichi, două lingurițe oțet balsamic, o linguriță suc de lămâie, o lingură muștar, o lingură de miere și cinci linguri de ulei de nuci presat la rece. Gustul i-a încântat, am văzut asta pe fața lor! Când doamna care-l însoțea mi-a cerut rețeta sosului, am știut că îl voi mai revedea, cu siguranță. Yoda a fost și de data aceasta la înălțime! Laudele lor sunau ca niște aplauze în urechile mele! 

Bravoooo, bravooo!!! 
Deodată- liniște, parcă prea multă liniște!

Tresar, speriat, și-mi dau seama c-am adormit cu capul pe masă- la mine acasă, citind instrucținile noii mele mașinării-minune, presa de ulei Yoda, luată din magazinul profistore.ro. Te pomenești că-mi voi descoperi vocația cu acest aparat. Pun mâna pe telecomandă să dau sonorul mai încet, că nu-mi mai auzeam nici gândurile de gălăgia juraților de la XFactor. Pe bune-acum, dacă-aș ști că Brenciu va fi încântat de sosul meu, mi-aș deschide chiar și restaurant!


Undeva, în subconștient:
(Nu înțeleg de ce nu mi-a apărut în vis frumoasa Delia- mamă, mamă...ce preparate i-aș fi gătit!!!- am citit că uleiul presat la rece e foarte bun și pentru masaj)

Articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: