vineri


Smile is being relaxed!




Inhalosedarea cu ser magic 


        Aproape jumătate din populația țării noastre recunoaște că se teme să meargă la dentist. Anxietatea crescută este cauza majoră a evitării vizitelor la stomatolog, aceasta ducând la acumularea și agravarea problemelor dentare. Pentru persoanele anxioase care amână intervențiile stomatologice de frica seringii sau a frezei există varianta sedării prin inhalare (procedura poartă numele de inhalosedare), adică a sedării conștiente cu protoxid de azot (gaz ilariant) și oxigen. Efectul acestui ser este inducerea unei stări de bine, de relaxare, uneori chiar de euforie, pacientului, nu este toxică și nu cauzează alergii. Inhalosedarea reprezintă cea mai răspândită și mai cunoscută metodă de relaxare a pacientului utilizată de medicii stomatologi în cabinet de mai bine de 160 de ani, fiind, de altfel, și cea mai ușoară formă de sedare - pacientul rămâne conștient, receptiv și cooperant în timpul tuturor procedurilor stomatologice. Inhalosedarea este considerată una dintre cele mai inovative tehnici adoptate în câmpul odontoiatriei moderne. 


La Cris Smile - tratamente stomatologice fără emoții


        Inhalosedarea este unul din punctele forte ale faimosului cabinet de stomatologie din București- Cris Smile. Procedeul este folosit de medici cu succes, ajutând, astfel, pacienții de orice vârstă, să scape de această fobie, de teama de dentist. Astfel spus, Cris Smile înseamnă stomatologie fără durere atât pentru adulți cât și pentru copii, transformând anxietatea dentară într-o stare clamă și relaxată. Cris Smile recomandă anestezia însoțită de inhalosedare și în cazul copiilor sau adulților cu nevoi speciale care urmează a fi supuse unor intervenții mai mult sau mai puțin complexe. Cu inhalosedare se poate efectua orice tip de manevră stomatologică, nu doar intervenții chirurgicale, dacă pacientul solicită sau medicul recomandă. În definitiv, această procedură este folosită în scopul creșterii confortului pacientului în cadrul oricărei experiențe la stomatolog.



        Avantajele pentru care este foarte utilizată inhalosedarea sunt următoarele:
* efectele acestei proceduri sunt foarte rapide;
pacientul se relaxează imediat;
* este o metodă blândă și total netoxică;
* intensitatea și durata pot fi ajustate în funcție de nevoile pacientului;
* îmbunătățește colaborarea dintre medic și pacient, rezultatul fiind un tratament calitativ mai bun;
* nu are efecte secundare, este o metodă foarte sigură;
* poate fi controlată senzația de vomă;
* efectele dispar la scurt timp după încetarea administrării, neavând urmări, pacientul putând pleca singur din clinică (poate să șofeze). 


Alte utilizări medicale ale protoxidului de azot


        Această metodă este folosită și în alte situații care implică durere și anxietate. Astfel, medicii apelează la inhalosedare și în cazul persoanelor care trebuie să-și facă o colonoscopie sau un examen de imagistică prin rezonanță magnetică (IRM) dar și în cazul unor intervenții din sfera obstetrică-ginecologie. Și pediatrii, oftalmologii și medicii de pe ambulanță folosesc inhalosedarea pentru pacienții lor.

Niciun comentariu: