luni

Pe lângă franceză și engleză, pune mâna și învață și chineză!



ERASMUS + Cursuri de limbi străine pentru firme

Erasmus + este programul Uniunii Europene în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014-2020. Educația, formarea, tineretul și sportul pot avea o contribuție majoră la elaborarea schimbărilor socio-economice, pricipalele provocări cu care Europa se va confrunta până la sfârșitul deceniului, și la punerea în aplicare a agendei de politici europene pentru creșterea economică, locuri de muncă, echitate și incluziune socială. Programul Erasmus+ este conceput cu scopul de a spijini eforturile tuturor țărilor participante la program, de a utiliza în mod eficient talentul și capitalul social al Europei într-o pespectivă a învățării pe tot parcursul vieții prin corelarea sprijinului acordat învățării formale, non-formale și informale în domeniile educației, formării, tineretului. 
Acest program îmbunătățește posibilitățile de cooperare  și de mobilitate cu toate țările partenere, în special în domeniile învățământului superior și tineretului. Investiția în cunoștințe, aptitudini și competențe va aduce beneficii pentru persoane fizice, instituții, organizații și pentru societate în ansamblu, contribuind la creșterea economică și la asigurarea echității, prosperității și a incluziunii sociale în Europa și nu numai. Nu trebuie ignorat faptul că pentru a putea studia în străinătate sau a citi cărți de specialitate netraduse în română, este vital să stăpânești o limbă străină de circulație internațională. În plus, toți elevii știu că doar cunoașterea unei limbi străine crește șansele oricărui candidat la angajare, în contextul în care multe companii din România au parteneri sau clienți străini.  

Experiențe de neuitat și noi orizonturi

Școala noastră a demarat începând cu anul acesta proiectul ,,Dezvoltarea dimensiunii europene a școlii prin creșterea competențelor cadrelor didactice”- priect finanțat în întregime de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus Plus. Proiectul se adresează cadrelor didactice și se derulează pe parcursul a 24 de luni, cu activități desfășurate pe durata a doi ani școlari. Implementarea unui astfel de proiect de mobilitate asigură o deschidere a școlii către parteneriate cu instituții de profil din străinătate, ca modalitate de folosire a oportunităților oferite de Uniunea Europeană. Proiectele de mobilitate sunt acele proiecte instituționale prin care se realizează activități care implică parteneri din mai multe țări (trans-naționale). 
Limba engleză nu mai este demult o limbă străină. Fiind o limbă de largă răspândire, engleza a devenit un criteriu de selecție uzual când vine vorba de domenii profesionale moderne. Astfel că, dublarea acesteia cu o limbă ,,exotică” sau chiar cu o altă limbă de origine europeană nu a făcut decât să ne asigure diferențierea în cazul procesului de selecție a proiectelor participante. Pentru că programul acestui proiect de mobilitate cuprinde pe lângă cursurile de formare și activități de predare, plasamente, stagii pentru studiu sau voluntariat, schimburi de tineri, activități de tip job-shadowing. Unele acțiuni ale programului sunt deschise pentru orice țară parteneră din lume. Astfel că noi ne-am bucurat de apariția destul de neașteptată a  unui partener din China care dorea să sprijine pregătirea proiectelor noastre de colaborare din cadrul ERASMUS+. Apoi, ne-am dat seama că habar n-aveam cum vom comunica cu el. Știam că aveam nevoie de cineva care să ne ajute cu traduceri specializate.

Cunoașterea a mai multe limbi străine e un avantaj tot mai mare

Știm cu toții că globalizarea a adus schimbări semnificative în ceea ce privește felul în care ne pregătim și ne gândim parcursul, nu neapărat, profesional. Astfel, a devenit deosebit de important și un criteriu de diferențiere, nivelul de cunoaștere a unei limbi străine și avantajul cunoașterii a cel puțin două limbi străine. Vorbim, așadar, de medii multiculturale, de instituții ale căror manageri și angajați trebuie să aibă excelente competențe în comunicare, de cunoașterea limbilor străine în context generic și profesional (și nu doar limba engleză). Pentru a face față cu succes tuturor proiectelor demarate într-un astfel de program uriaș cum este ERASMUS+, cunoașterea a încă două- trei limbi a constituit de fiecare dată un atu incontestabil.  
În acest sens, am cerut de fiecare dată ajutorul unor firme care livrează cursuri de limbi străine și care au deja campanii de conștietizare a avantajelor pe care le aduce buna cunoaștere a limbilor străine. Am înțeles încă de la începutul demarării proiectului nostru că aceste cursuri sunt o necesitate în mediul așa de colorat cu numeroase steaguri ale ERASMUS-ului. Odată cu simbioza limbilor vorbite în acest program, am observat că și cererea pentru cursurile livrate de profesioniști, pentru profesioniști, a crescut vizibil. Am remarcat campaniile strategice concepute de Agenția de traduceri Swiss Solutions care indica prin argumente solide că promovarea și o poziție superioară în echipa oricărui proiect rezidă din capacitatea angajatului de a comunica fluent 2-3 limbi internaționale, dintre care una considerată ,,exotică” pentru zona geografică în cauză.

Nu greșesc când afirm că Agenția de traduceri Swiss Solutions este cea mai mare firmă de traduceri din România. În anul 2016 au fost cotați în Topul celor mai importanți 20 de furnizori de servicii de traduceri din Europa de Est, conform clasamentului realizat de Common Sense Advisory.

Nu închei înainte de a-ți da un sfat: 

Există mai multe posibilități de învățare a unei limbi străine. Poți face meditații, cursuri la centre sau poți poți apela la cursuri online, căci noile tehnologii ne permit să învățăm o limbă chiar gratuit, de acasă. Unele website-uri ne permit chiar să și interacționăm cu nativii și să facem schimb de cunoștințe. Așadar, decizia de a învăța o limbă străină îți aparține. Indiferent de modalitatea prin care o înveți, fii perseverent și interacționează pe cât posibil cu nativii.

Dacă nu reușești singur, Agenția de traduceri Swiss Solutions poate fi întotdeauna colacul tău de salvare!!!

articol SuperBlog 2017

Niciun comentariu: